Gebruik kortingscode VAKANTIEGELD voor 8% éxtra korting op bijna alles!

: :

Kussens

Vóór ondersteuning en tegen nekklachten

Alle kussens Advies nodig?

Wat voor kussen zoekt u?

Volwassenen
Junior
2e gratis

Silvana Support

Optimale ondersteuning voor uw nek

KussensHoofdkussens gevuld met veren, latex, kapok, traagschuim en synthetisch materiaal

 

  • Een synthetisch kussen bestaat voornamelijk uit polyester en is gemakkelijk te wassen in de wasmachine. De vulling van vezelbolletjes is zacht, licht en flexibel. Een synthetisch kussen is vormvast en dus minder goed vormbaar.

  • Wol is een natuurlijk materiaal en heeft een lange levensduur. Een wollen kussen voelt stevig aan en zal zijn volume behouden. Het heeft veerkracht, is slijtvast, ondersteunend en toch zacht. Door de goede vochtopname van wol blijft het kussen lekker fris aanvoelen.

  • Kapok is wat stugger, waardoor een kussen van dit natuurlijke materiaal stevig aanvoelt. Dit type kussen is ideaal voor mensen die veel transpireren.

  • Traagschuim geeft erg goede ondersteuning en drukverdeling. Het is minder fijn als u veel transpireert, en juist fijn als u het snel koud hebt.

 

Zo kiest u het kussen dat bij u past

 

1. Manier van slapen

Bij het kiezen van een kussen is de manier waarop u slaapt erg belangrijk. Een kussen moet uw wervelkolom zo min mogelijk belasten en bijdragen aan zowel de warmte-isolatie als de ventilatie.

 

2. Slaaphouding

Uw slaaphouding speelt een grote rol bij de keuze voor uw hoofdkussen. Over het algemeen kunt u zeggen dat een buikslaper een minder hoog en hard kussen nodig heeft. Een zijslaper heeft meer ondersteuning nodig dan iemand die op zijn rug of buik slaapt en heeft baat bij een steviger kussen.

 

3. Het juiste matras

Het samenspel met het matras is van groot belang. Hebt u een zacht matras? Dan is een zacht, minder hoog kussen raadzaam om uw wervelkolom recht te houden. Kies daarom eerst uw matras en dan pas uw kussen.

4. Kinderkussens

De eisen aan een kinderkussen zijn anders dan die aan een kussen voor volwassenen. De kinderkussens van Beter Bed zijn dun, wasbaar en goed ademend.

Vind een winkel in de buurt

Kom langs en ervaar onze service!