21% BTW korting op héél veel bedden en boxsprings!

5 : 4 : 18
17
Boxspring Beter Bed

Wat is een boxspring?

Het is één van de populairste slaapsystemen van deze tijd: de boxspring. Boxsprings staan bekend om hun comfort. Waarom ligt een boxspring dan zo lekker? Bij deze matras-bedbodem combinatie liggen er als het ware twee matrassen op elkaar. De bedbodem bestaat uit een gestoffeerde box met veren, die over de volledige breedte veerkracht geeft. Bovendien zorgt het topmatras voor een nóg comfortabeler oppervlak. Een boxspring past voor iedereen, samen te stellen naar eigen wens!

Ga naar de keuzehulp voor boxsprings

Of bekijk alle boxsprings

 

Wat is het verschil tussen een bed (ledikant) of boxspring?

Het belangrijkste verschil is, dat je bij een bed apart een bodem en matras kiest. Terwijl je bij een boxspring geniet van een compleet slaapsysteem: een box met veren, daarop een matras en dáárop een topmatras. Doordat een boxspring vaak hoger is dan een bed, heb je voordelen met in- en uitstappen en meer gemak bij het opmaken. Beide type bedden hebben hun eigen kenmerken, bekijk ze goed om te zien wat het beste bij jou past. 

Meer overeenkomsten en verschillen

instaphoogte

Instaphoogte

De instaphoogte van een boxspring is vaak hoger dan die van een bed. Dit maakt het gemakkelijker om in en uit bed te stappen.

Ventilatie

Goede ventilatie

De combinatie van een box en een matras zorgt voor een zeer goede ventilatie. Dit is belangrijk voor een goede afvoer van bijvoorbeeld transpiratievocht als je last hebt van nachtzweten.

Diverse soorten

Diverse soorten

Boxsprings zijn er in vele soorten, maten en kleuren. Zo kun je jouw boxspring bij de aanschaf  volledig afstemmen op jouw wensen en aanpassen aan de stijl van je slaapkamer.


 

Hoe kies je de juiste boxspring?

Een boxspring is een lange termijn aankoop. Als je een goede boxspring aanschaft, die goed bij jouw persoonlijke slaapwensen past, kun je er wel 25 jaar mee doen! We raden je aan om bij het kiezen van een boxspring te letten op de onderstaande punten of bekijk 6 tips voor het kopen van je boxspring:

De boxspring

De box is voorzien van thermisch geharde veren. Dit zijn veren waarvan het metaal tijdens de productie tot zeer hoge temperaturen verhit wordt. Dit zorgt ervoor dat de veer minder snel vervormt en dus een langere levensduur heeft.

Er zijn verschillende soorten boxen. Bij Beter Bed kun je kiezen uit bonell boxen en pocketvering boxen. Bij een bonell box lopen de veren uit. Dat wil zeggen dat ze aan de uiteinden wijder zijn dan in het midden. Hierdoor is de weerstand hoog en de ondersteuning van de vering overal gelijk verdeeld. Bij een pocketvering box zijn de verschillende veren ieder per stuk verpakt in textiel zakjes. Pocketvering ventileert optimaal, ligt stabiel en behoudt net als een bonell box zijn veerkracht.

De pocketveer biedt een betere ondersteuning (zeker voor wanneer je wat zwaarder bent) dan de bonell veer. 

Box Beter Bed

Vlak of verstelbaar?

De standaard boxspring bodem is niet verstelbaar, maar deze kan ook elektrisch verstelbaar zijn. Hierdoor geniet jij van extra veel comfort, en comfort betekent een goede nachtrust en geen slaaptekort. Ideaal bij het kijken van jouw favoriete serie vanuit bed!

Voordelen van een elektrisch verstelbare boxspring:

 • Je kunt gemakkelijker uit bed stappen wanneer je het hoofdeinde omhoog zet. Heb jij bijvoorbeeld moeite om uit bed te komen? Een druk op de knop maakt het een stuk makkelijker!
 • Wanneer je het voeteneind wat omhoog zet, ontlast dit je benen en onderrug als je op je rug ligt. Het bekken wordt net iets gekanteld, waardoor er minder spanning op je onderrug staat.
 • Een verstelbaar bed is ideaal om in te lezen en tv te kijken.
 • Je kunt vanuit je bed de boxspring op elke gewenste positie instellen. Je hoeft hiervoor dus niet uit bed te komen. Ook niet wanneer je de boxspring weer op ligpositie wil hebben.
 • Je hebt de mogelijk om de boxsprings synchroon in te stellen. Je kunt beide bodems met één handbediening tegelijkertijd instellen en ook weer ontkoppelen.

TIP: zet je hoofd- en voeteneind omhoog bij het schoonmaken, dan kun je er makkelijk onder het bed stofzuigen. 

Bekijk onderhoudstips voor je boxspring

Een gestoffeerd matras met topper of wit matras?

Een gestoffeerd matras met topper wordt ook wel het scandinavisch slapen genoemd. In deze landen is dit slaapsysteem al meer dan 100 jaar bekend. De laatste 20 jaar is dit boxspringsysteem zeer populair in Nederland en de rest van Europa geworden.

Het verschil van een gestoffeerd matras met topper en een wit matras zit hem in het volgende: in het witte matras zit al een topper (comfortlaag). Bij het scandinavisch systeem hebben ze het witte (traditionele) matras in twee delen gesplitst, waarbij je het onderste gedeelte van de matras (basis) stoffeert in dezelfde kleur als de box. Dit geeft een stijlvol en luxe geheel. Daarbovenop leg je het topmatras (comfortlaag). Praktisch, want je hoeft dan alleen het topmatras op te maken. 

Voordelen van een boxspring met een gestoffeerd matras + topmatras

 • Stijlvolle en luxe uitstraling.
 • Gemak bij het opmaken, omdat je alleen het topmatras opmaakt.
 • Doordat je op het topmatras slaapt, slijten de matrassen minder. Hierdoor wordt de levensduur van je boxspring verlengd.
 • Je kunt op twee verschillende matrassen (stevig en soepel) één grote topper leggen. Geen spleet in de midden .
 • Op een elektrische boxspring leg je twee matrassen met daarop één grote topper met split. Hierbij kan ieder afzonderlijk zijn verstelbare bodem gebruiken en heeft dan ook nog het voordeel dat hij geen spleet in de midden heeft.
 • Wanneer de topper versleten is, dan hoef je alleen nieuwe topper aan te kopen. Het matras wat daaronder ligt gaat nog meerdere jaren mee. Is dus voordeliger voor de toekomst.


Voordelen van een boxspring met een wit matras

 • Comfortabel slapen voor een voordelige prijs.
 • Luxe uitstraling van een complete boxspring.
 • Je hoeft geen aangepast beddengoed aan te schaffen wanneer er op je vorige bed ook een wit matras lag.


Hulp nodig bij de keuze van het juiste boxspring matras?

Lees meer over de verschillende matrassen

Topmatras

Een topmatras, of topper, ligt bovenop je witte of gestoffeerde matras en bepaalt voor een groot deel het comfort van de boxspring. Kies je voor een verstelbare, tweepersoons boxspring, dan kun je kiezen voor een topper voorzien van een split. Zo kun je het matras onafhankelijk van de boxspring verstellen. Een topmatras kan uit verschillende materialen bestaan, zoals latex, traagschuim, koudschuim en polyether. Elk materiaal heeft haar eigen unieke eigenschappen.
 

Levensduur en hygiëne

Het topmatras biedt extra bescherming aan het matras van de boxspring. Er zijn namelijk matrassen die niet kunnen worden omgedraaid. Bij een topper kan dit natuurlijk wel. Handig! Hiermee verleng je de levensduur van het matras. Bovendien kun je het topmatras luchten en de matrashoes gemakkelijk stomen of wassen.
 

Slaapcomfort

Een topmatras geeft een extra slaapcomfort, mocht de basis van je matras niet meer voldoende ondersteuning en comfort geven. Dit kan ook gebeuren bij verandering van je lichaam (gewicht, vorm, klachten of  gewoon een gevoelsverschil (o.a. als je ouder wordt). Dit extra slaapcomfort geeft de topmatras door zijn dikte en het verschil van materiaal. Hoe dikker een topper, hoe meer aansluiting en ondersteuning. 

Stevigheid en ventilatie

De stevigheid van het matras wordt met een topmatras beïnvloed. Met de keuze van het materiaal en de dikte kan een topper ervoor zorgen dat je matras wat harder of juist zachter ligt.
 

Bekijk alle topmatrassen

Hoofdbord

Met een hoofdbord bepaal je de uitstraling van je boxspring en zorg je dat je je kussen niet direct tegen de muur van je slaapkamer hoeft te leggen. Bij Beter Bed kun je kiezen uit diverse modellen, kleuren en stoffen. Zo past het hoofdbord altijd precies bij je wensen en de uitstraling van de slaapkamer.

De pootjes

Hoog, laag, vierkant, rond, staal of hout. Bij veel boxsprings kun je de pootjes kiezen. Houd bij de hoogte van de pootjes ook rekening met het gemak waarmee je kunt stofzuigen. Daarnaast beschadigt een stalen poot minder snel dan een houten poot.

Voetbord

Wat is de functie van een voetbord? Met een voetbord wordt je boxspring extra stevig vanwege de verbinding die ontstaat tussen het voetbord, de box en het hoofdbord. Een ander voordeel van een voetbord: je matras kan niet verschuiven en blijft op de juiste plek. Net als een hoofdbord, kun je een voetbord uitkiezen in verschillende modellen, vormen en materialen. Zo kies je altijd voor functionaliteit én stijl!

Hockers en accessoires

Mooie hockkers of nachtkastjes die perfect bij je boxspring passen. Zorgvuldig gekozen accessoires en bijmeubelen maken je boxspring persoonlijk en helemaal af. En wat te denken van handige uitstapverlichting, fijn beddengoed en warme kleden en spreien? Je complete slaapkamer in je eigen stijl, daar gaan we voor.

Bekijk alle hockers

Bekijk alle accessoires

Boxsprings voor een perfecte nachtrust

Bij Beter Bed vind je altijd een boxspring dat op jouw lijf geschreven is. Bovendien heb je 25 jaar garantie op draad- en framebreuken. Zo weet je dat je extra lang van je boxspring kunt genieten! 

Welke boxspring past in jouw slaapkamer?

Boxspring Cisano vlak met Silver Pocket Deluxe Foam matras

(236)

Levertijd: 2 dagen

902.15 746.08 Je bespaart 17%

Box Ambra met Silver Pocket Deluxe Foam matras

(78)

Levertijd: 2 tot 3 weken

752.15 622.12 Je bespaart 17%
best-buy

Boxspring Cisano vlak met gestoffeerd matras

(126)

Levertijd: 2 dagen

755.30 625.27 Je bespaart 17%

 

Advies nodig?
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing