21% BTW korting op héél veel bedden en boxsprings!

5 : 6 : 18
7
Dekbedden

Het beste dekbed voor jou!

Er zijn verschillende soorten dekbedden gemaakt van (verschillende) materialen. Elk materiaal heeft andere eigenschappen. Meerdere opties dus, weet jij daardoor niet precies welk dekbed je moet kiezen? Het helpt in ieder geval om op de volgende punten te letten:

 • Welke afmetingen heeft je bed?
 • Heb je het snel warm of koud in bed?
 • Heb je last van nachtzweten?
 • Heb je allergieën?

Voor ieder is een ander dekbed het beste. Ontdek welk soort dekbed voor jou het beste is.

Vind jouw dekbed met de keuzehulp

Of bekijk alle dekbedden

 

Gelaagdheid van een bed

Verschillende soorten dekbedden en materialen


Een dekbed kiezen die past bij je slaapgedrag

Het is belangrijk dat een dekbed past bij je slaapgedrag. Wanneer je het ’s nachts erg warm hebt en veel transpireert, heb je een ander dekbed nodig dan wanneer je het snel koud hebt. Voor een optimale nachtrust is het essentieel dat een dekbed vochtregulerend is en lekker aanvoelt.

Soorten dekbedden

Er zijn vijf veelvoorkomende soorten vullingen: dons, wol, katoen, bamboe en synthetische vezels. Verder zijn er zomerdekbedden, winterdekbedden en 4-seizoenendekbedden. Een 4-seizoenendekbed bestaat uit een voorjaars/najaars en zomersdeel. Samen zijn ze te gebruiken bij strenge winternachten. Bekijk onze opties en kies eenvoudig het beste dekbed voor jou!

Om de keuze wat gemakkelijker te maken hebben we een keuzehulp. Door enkele vragen te beantwoorden tonen wij je een selectie dekbedden die past bij jouw wensen.

Ga naar de keuzehulp

Donzen dekbed

Dons is een uitstekend isolerend en ventilerend materiaal. Dit zorgt voor extra frisheid in de zomer. In de winter wordt de warmte extra goed vastgehouden. Dons en veren worden vaak gemengd. Hoe hoger het donspercentage, hoe lichter en warmer je dekbed en hoe groter de isolerende werking. Dit komt omdat het lucht vasthoudt.

Dons is licht en soepeler dan wol. Let er bij een donzen dekbed op dat het dons niet te veel breekt, omdat daardoor het isolatievermogen afneemt. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je erop gaat zitten. Een donzen dekbed is hierdoor minder geschikt voor kinderen.

Meer informatie over de herkomst van onze dons producten.

Voordelen

 • Houdt warmte vast en ventileert goed.
 • Hoog isolerend vermogen.
 • Licht van gewicht en soepel van vorm.

Nadelen

 • Isolerend vermogen neemt af als je op het dekbed gaat zitten.
 • Minder geschikt voor kinderen.

 

Bekijk alle donzen dekbedden

Wollen dekbed

Wol is een natuurlijk materiaal dat lanoline bevat en daardoor zelfreinigend is. Ondanks de isolerende en vochtabsorberende eigenschappen, transporteert dit natuurlijke materiaal vocht naar de buitenlucht. Hierdoor kan wol wel 35% van het eigen gewicht aan vocht bevatten zonder klam aan te voelen. Een wollen dekbed voelt dan ook warm aan in de winter en luchtig in de zomer.

Alles weten over wol? Lees het artikel dat je alles uitlegt.


Voordelen

 • Zelfreinigend.  
 • Vochtabsorberend. 
 • Warm in de winter, luchtig in de zomer.

Nadelen

 • Vergeleken met dons minder soepel. 
 • Zwaarder dan een donzen dekbed.

 

Bekijk alle wollen dekbedden

Synthetisch dekbed

Een dekbedvulling van synthetische vezels zorgt ervoor dat het dekbed wasbaar is in de wasmachine. Een synthetisch dekbed is dan ook bijzonder geschikt voor mensen met allergieën en kinderen. Let erop dat de bacteriën pas bij zestig graden gedood worden. Dit is een voorwaarde om op te letten bij aanschaf van een synthetisch dekbed voor mensen met allergieën. Een synthetisch dekbed is iets minder ventilerend dan donzen en wollen dekbedden, maar ook beduidend voordeliger bij een gelijke kwaliteit.

Voordelen

 • Wasbaar in de wasmachine.
 • Geschikt voor kinderen en mensen met allergieën.
 • Goedkoper dan dons of wol.

Nadelen

 • Minder ventilerend dan dons of wol.

 

Bekijk alle synthetische dekbedden

Bamboe dekbed

Bamboe is een duurzaam materiaal dat goed past bij de zomer. Het is licht, zacht, ventileert optimaal en absorbeert vocht als de beste. Een dekbed van bamboe voelt altijd koel en droog aan en wordt dan ook veel gekozen door mensen die de neiging hebben snel te transpireren ’s nachts. Bamboe reguleert bovendien de warmte, wat betekent dat je het bij warmte buiten onder je dekbed een paar graden koeler hebt. Tot slot heeft bamboe ook nog gezondheidsvoordelen. Het stoot schimmels en bacteriën af en is ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid.


Voordelen

 • Optimaal ventilerend, vochtabsorberend en warmteregulerend.
 • Zacht, licht en ademend materiaal.
 • Anti-allergisch, anti-bacterieel en wasbaar.
 • Geschikt voor in de zomer.

Nadelen

 • Minder geschikt voor in de winter.

 

Bekijk alle bamboe dekbedden 
 

Katoenen dekbed

Wil je een soepel dekbed dat gemaakt is van een natuurlijk en zacht materiaal? Een slijtvast dekbed dat ervoor zorgt dat je elke dag weer fris opstaat? Dan is katoen een uitstekende optie. Katoen is een natuurproduct dat goed ventileert en zacht aanvoelt. Het is ideaal materiaal voor een dekbed voor kinderen én volwassenen, het hele jaar door. Omdat het lucht goed doorlaat en vocht prima reguleert, is een katoenen dekbed fijn als je het ’s nachts snel (te) warm hebt. Het is bovendien anti-allergisch en wasbaar in de wasmachine.

Voordelen

 • Goede ventilatie en vochtregulatie.
 • Natuurlijk en zacht materiaal.
 • Anti-allergisch en wasbaar.
 • Geschikt voor kinderen en volwassenen.

Nadelen

 • Kreukgevoelig.

 

Bekijk alle katoenen dekbedden

Kinderdekbedden

Ben je op zoek naar het juiste dekbed voor je kindje? Dat kan lastig zijn. Belangrijk is vooral om rekening te houden met de grootte van het dekbed. Een te groot dekbed kan namelijk snel te warm en dus gevaarlijk zijn. Daarnaast blijft het materiaal van het dekbed natuurlijk belangrijk.

 

Bekijk alle kinderdekbedden


Dekbed maat kiezen

Een nieuw dekbed is afhankelijk van de maten van je bed. Houd rekening met een breedtemaat waarbij het dekbed gemiddeld vijftig tot zestig cm breder is dan je matras. De lengtemaat van je dekbed is minder belangrijk dan de breedtemaat. Er zijn drie lengtematen verkrijgbaar: 200, 210 of 220 cm. Dit is afhankelijk van je eigen lengte en de lengte van je bed.

Meer informatie over dekbedmaten

 


Dekbed wassen: tips voor elk type dekbed!

We weten natuurlijk allemaal dat je regelmatig je beddengoed moet wassen. Maar wist je dat het wassen van je dekbed minstens zo belangrijk is? Want ook je dekbed is een bron van bacteriën. Hoe pak je het aan? 

Tips voor elk type dekbed


Topmerken dekbedden

In de ruime collectie dekbedden vind je verschillende topmerken. De dekbedden van Beter Bed Select bieden topkwaliteit tegen een scherpe prijs. Daarnaast kun je kiezen uit dekbedden van Silvana, TEMPUR®, Cinderella, Texeler, Walra en Kårlsson. Zo vind je altijd het dekbed van de topkwaliteit dat bij jou past. 
 

Bekijk alle dekbedden

Advies nodig?
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing