Beter slapen

Baby hoest te veel

Veel baby’s hoesten regelmatig. Ouders maken zich hier vaak zorgen over. Wat moet ik doen als mijn baby veel hoest en waardoor hoest mijn baby zoveel? In deze vraag gaan we de meest gestelde vragen behandelen.

Wat te doen als een baby veel hoest?

Wanneer je baby veel hoest is het altijd zaak om extra oplettend te zijn. Vertrouw je iets niet? Of voel je je toch onzeker? Neem dan voor de zekerheid even contact op met de huisarts, het kan immers nooit kwaad om iets te laten checken.

Hoe lang mag een baby hoesten?

Dit is lastig op papier te zetten, elke baby en situatie zijn immers weer uniek. Bij dit soort zaken is het altijd belangrijk dat je zelf zo goed mogelijk blijft voelen en blijft nadenken. Het is niet erg als een baby af en toe hoest. Immers kan het zo zijn dat jouw baby een virusje heeft opgelopen. Zolang je baby goed kan ademhalen is er niets aan de hand. Merk dat het ademhalen lastiger gaat, je baby minder drinkt dan normaal en/of zich anders gedraagt? Neem dan contact op met de huisarts.

Lees hier ook meer over het doorslapen bij baby's.

Wat doen als baby snachts veel hoest?

Is je baby erg verkouden of heb je het idee dat hij niet helemaal lekker is? Het kan een tip zijn om het matrasje iets schuin te leggen, zodat het hoofd net iets hoger komt te liggen dan de rest van het lichaam. Hierdoor kunnen sommige baby’s als ze ergens last van hebben net wat beter slapen. Let wel op dat het verschil minimaal is en dat je aan alle veiligheidseisen blijft voldoen. Houd verder in de gaten dat je baby voldoende blijft drinken. Het is namelijk belangrijk dat je baby voldoende vocht binnen krijgt. Een andere tip is om wat vaker bij je baby te gaan kijken.

Wist je dat baby’s ’s nachts vaker hoesten dan overdag? Dit komt omdat wanneer een baby ligt het slijm vaster komt te zitten. Over het algemeen komt het dus vaak voor dat een baby ’s nachts tijdens het slapen meer lijkt te hoesten dan overdag. 

Lees meer over

Over de auteur

Kinderslaapcoach

Oprichter en kinderslaapcoach bij slaaptipsvoorbabys.nl

Meer over Myrthe

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing