Inspiratie

Welke slaapkamer- en boxspringstijl past bij jou?

Zo veel boxsprings, zoveel stijlen. Jouw boxspring moet natuurlijk helemaal bij jou en je slaapkamer passen. Wat is je favoriete stijl? We zetten vijf bekende slaapkamer- en bijbehorende boxspringstijlen voor je op een rijtje. Dankzij ons ruime boxspringaanbod vind je voor iedere stijl altijd een passende boxspring. Laat je vooral lekker inspireren en ontdek je eigen stijl. Want hoe de stijl dan ook mag heten, het gaat erom dat het bij jou past!

Boxsprings met een strakke stijl

In een strak en modern slaapkamerinterieur vind je vooral veel strakke lijnen en materialen terug en geniet je al snel van een rustige sfeer. Details, díe kom je nauwelijks tegen. Dus allerhande prullaria? Laat het vooral achterwege! Of werk losse spullen netjes weg met inbouwkasten of nachtkastjes. In een strakke slaapkamer zie je veel effen en neutrale kleuren, waarbij wit of een grijstint vaak de basiskleur is.

Natuurlijk is het bed het belangrijkste meubelstuk van de slaapkamer. Voor een passende, strakke boxspring ga je voor een model zonder al te veel rondingen en details. Kies voor een gladde bekleding zoals bijvoorbeeld een mooie lederlook en een hoofdbord en/of eventueel voetenbord zonder al te veel poespas. Strakke vierkante metalen pootjes maken jouw strakke boxspring look helemaal af!

Boxsprings met een Scandinavisch design

Licht, open, rust, puur en natuurlijk. Een Scandinavische slaapkamerstijl staat vooral voor heel veel rust en eenheid. Minimalistisch design gecombineerd met natuurlijke materialen. Alles in harmonie. Geen overdaad, wel functioneel én comfortabel! De vormen zijn wat zachter, wat ronder. Wat natuurlijker dus! De basis bestaat dan ook uit lichte en neutrale tinten. Aangevuld met nóg meer wit, beige en verschillende soorten lichtgrijs. Saai? Absoluut niet! Met Plaids, kussens en beddengoed van verschillende materialen en structuren creëer je al snel een speels effect.

De Scandinavische boxspring is stijlvol en bij voorkeur zo comfortabel mogelijk! Zo geniet je al snel van meerdere comfortlagen bijvoorbeeld. Naast de boxspring zelf zijn ook de matrassen (die op de boxspring liggen) meegestoffeerd. De vormen van de boxspring zijn eenvoudig, subtiel en rond. Ga voor een neutrale, lichte kleur. Gecombineerd met houten pootjes voor het natuurlijke effect is je boxspring helemaal Scandinavian proof! 

Boxspring met een landelijke stijl

Bij een landelijke inrichting denk je al snel aan een grote boerderij met héél veel ruimte en grote houten balken. Toch breng je deze sfeer ook heel gemakkelijk terug in een klein(ere) ruimte als de slaapkamer! Een landelijke, authentieke stijl begint met een lichte, neutrale ruimte gecombineerd met de warmte van hout en houtkleuren. Neutrale aardetinten als beige, grijs en bruin zijn de perfecte aanvulling. Bij een landelijke stijl hoeft het allemaal niet zo strak en deze stijl mag zeker wel ook wat meer romantiek laten zien. Gemoedelijk en gezellig dus! De boxspring mag groot en imposant zijn. Het hoofdbord mag rijk ogen zoals een mooi gecapitonneerd hoofdbord doet. Kies voor een mooie beige of bruine tint en houten pootjes. Vul de boxspring aan met houten nachtkastjes en romantisch beddengoed.

Boxsprings in Italiaanse stijl

Italianen en design: never a dull moment! En dat ze er verstand van hebben moge inmiddels ook wel duidelijk zijn. Alle grote designermerken komen immers van Italiaanse hand. Een Italiaanse slaapkamer- en boxspringstijl is alles behalve minimalistisch. Extravert, uitbundig dát is Italiaans! Materialen kun je naar hartelust combineren: marmer, fluweel, goud, satijn. Rijk en glamoureus! Diepe, warme, zonnige kleuren. Kleine imperfecties en materialen die getekend zijn en een eigen verleden hebben? kom maar door!

Boxsprings met een Italiaanse stijl zijn niet voor niets ontworpen met gevoel voor sfeer, design en kleurexpressie. Ga voor romantische details, elegante pootjes en temperamentvolle kleuren. Zoals een luxe gecapitonneerd hoofd- en of voetenbord en mooie conisch gevormde pootjes. Onze MioDormio collectie is de ultieme vertaling van de Italiaanse boxspringstijl. Laat je vooral inspireren!

Boxsprings passend in een Hotel chique stijl

Hotel Chique? Jazeker Hotel Chique! Een slaapkamerstijl die één en al stijlvolle luxe uitstraalt. Maar wél in de juiste verhouding met een warme en fijne look. Wie kent niet het fijne, luxe en behaaglijke gevoel dat je in een goed hotel ervaart? Mooie, rijke kleuren, een vaak rustige inrichting en glimmende details voor een luxe uitstraling met heel veel rust en kwaliteit. Het is de ultieme plek voor ontspanning.

Gebruik voor je eigen Hotel Chique slaapkamer rijke stoffen. Zware, dikke gordijnen en een mooi, dik vloerkleed geven je slaapkamer al snel een luxe statement. Kies voor verschillende tinten roze en rood of donkerblauw. groen en goud. Gebruik veel messing of gouden accenten voor extra glans.

Creëer een leuk zitje met een mooie sofa voor het echte hotelkamer effect. De Hotel Chique boxspringstijl zit hem vooral in een luxueus en comfortabel model. Ga voor het maximaal aantal comfortlagen, ga voor een donkerblauwe, -groen- of rode kleur, kies voor messing pootjes en een rijk hoofd- en/ of voetenbord. Uiteraard prachtig, rijkelijk opgemaakt met veel kussens, plaids en een katoensatijnen dekbedovertrek met een prachtige glans.

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Weet alles over slapen.

Meer over Sanne

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing