Onze webshop is 24/7 geopend. Onze Nederlandse winkels zijn tijdelijk gesloten. In deze periode kan het voorkomen dat je bestelling iets langer onderweg is. 

Winter is here! Maak nu gebruik van 10% éxtra korting op heel veel* met de kortingscode: sale10

Wastips voor je beddengoed

7 wastips voor je beddengoed

Wassen is niet moeilijk... Stop het in de wasmachine en de rest gaat vanzelf. Toch? Volg deze 7 tips en je zult zien dat je beddengoed veel langer mooi blijft! En één ding is zeker: ‘s avonds in een fris en schoon bed stappen blijft een heerlijk gevoel. Welterusten!

 

Nr. 1.PNG

Sorteer de was altijd op kleur en wasvoorschrift

Voor het wassen even checken dus die waslabels! En niet je witte hoeslaken bij je gekleurde dekbedovertrek doen. Klinkt 7 zo logisch, maar door je hier ook echt aan te houden blijft je beddengoed veel langer mooi.

Nr. 2.PNG

Draai het dekbedovertrek en de kussenslopen binnenstebuiten

Dit is een handig trucje om ervoor te zorgen de kleuren langer hun kracht blijven behouden. Beter, want een vaal dekbedovertrek daar wordt niemand blij van!

Nr. 3.PNG

Laad de wasmachine niet te vol

Niet proppen dus! Om het beddengoed echt goed schoon te laten worden heeft het voldoende ruimte nodig om rond te draaien. Ook heeft het zo minder kans om te slijten.

Nr. 4.PNG

Gebruik liever geen wasverzachter

Het klinkt zo fijn: een extra zacht dekbedovertrek dankzij wasverzachter. Echter maakt wasverzachter stoffen ook waterafstotend. Niet handig met het vocht dat je standaard verliest tijdens je nachtrust.

Nr. 5.PNG

Huisstofmijtallergie? Was op minimaal 60 graden

Ben jij of een huisgenoot allergisch voor de huisstofmijt? Was je beddengoed dan minimaal één keer in de vier tot zes weken op minimaal 60 graden. Zo krijgen de eitjes niet de kans om uit te komen en wordt de huisstofmijt gedood.

Tip 6

Hang het beddengoed direct op zodra de was klaar is

Misschien heb je er niet altijd direct zin in, maar kreuken in je beddengoed zijn ook niet fraai. Door je beddengoed meteen uit de machine te halen, te schudden en op te hangen voorkom je onnodige kreuken.

Tip 7

Liever niet in de droger

Drogen aan de waslijn is het best voor je beddengoed. Heb je geen keuze en gebruik je toch een droger? Kies dan altijd voor de laagste temperatuur en kies voor de anti-kreuk functie.

 

was je beddengoed

Laat je inspireren door ons zomerinspiratie magazine en tover jouw slaapkamer om tot de fijnste plek in huis! Bekijk onze 4 zomertrends, maak je slaapkamer klaar in 5 stappen en méér!

 

Bekijk zomerinspiratie magazine

 

Of bekijk alle blogs >

Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing