Door de Consumentenbond getest

Door de Consumentenbond getest

Jaarlijks test de Consumentenbond pocketveermatrassen, polyethermatrassen, koudschuimmatrassen en latexmatrassen van onder andere Auping, Eastborn, Ikea en Beter Bed. Om het beste matras te ontdekken, zijn de matrassen grondig getest. Zo is er bekeken hoe goed elk matras mensen met verschillende lengtes en een verschillend lichaamsgewicht ondersteunt als ze op hun rug en zij liggen. Ook is er een wals van 140 kilo maar liefst 30.000 keer over matrassen gerold! Dit staat gelijk aan zo'n acht tot tien jaar slapen op een matras.

Waar worden de matrassen op getest?

  • Lichaamsondersteuning
  • Isolatie van het matras
  • Levensduur van het matras
  • Draaien en keren van het matras

De consumentenbond testte in november 2014 twee matrassen van Beter Bed: het Easy Pocket matras en de Pocket Silver Deluxe. Hieronder vindt u meer informatie over de Beter Bed matrasssen die door de Consumentenbond beoordeeld zijn:


Matras Easy Pocket

Werd al 4 keer verkozen tot Beste Koop matras!
300 veren per vierkante meter (hoe meer veren, hoe comfortabeler het matras)
Zeer goede vochtregulatie en ventilatie
Geschikt voor lattenbodem met minimaal 28 latten, spiraalbodem, schotelbodem, boxspring, vlavro bodem (plaat met gaten) en binnenveringbodem
Zeer voordelig geprijsd


Eindoordeel Consumentenbond: 7.2

Meer informatie over Easy Pocket

 

Kooptips van de Consumentenbond

Bekijk hier een video waarin de Consumentenbond u aangeeft waar u op moet letten bij het kopen van een nieuw matras (7:36).