PinZes actie voor Prinses Máxima Centrum


Van week 16 tot en met 19 kon u €3.- voor het Prinses Máxima ziekenhuis doneren en Beter Bed verdubbelde uw bijdrage tot €6.-! Zowel online als in één van onze filialen kon u deelnemen aan de PinZes actie.

Het was wederom een groot succes en samen met u hebben we een mooi bedrag mogen overhandigen: 
 

€ 12.042.-

 
Wij bedanken u voor uw bijdrage en zijn trots dat wij een steentje hebben mogen bijdragen aan dit nieuwe ziekenhuis.

 


 

Omdat een goede nachtrust telt, zet Beter Bed (Holding) zich in om lokale en nationale initiatieven op diverse manieren te ondersteunen.

Recent heeft Beter Bed een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Een centrum waargecentraliseerde topklinische zorg, gebaseerd op basale translationele en klinisch-wetenschappelijke toponderzoek, wordt gecombineerd met goede shared care in de regio. 

Het Prinses Máxima Centrum opent in mei 2018 haar deuren.

De missie: ieder kind met kanker genezen

Beide organisaties delen de kernwaarden gepassioneerd en grensverleggend. Het Prinses Máxima Centrum heeft als missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Binnen Beter Bed (holding) zetten alle medewerkers zich in voor een goede nachtrust voor iedereen, want goed slapen is belangrijk voor een kwalitatief goede dag.

(Nacht)Rust is essentieel om goede zorg en aandacht te verlenen aan de patiënten van het Prinses Máxima Centrum. Vanuit onze passie voor slaap stelt Beter Bed bedden, matrassen en kussens ter beschikking. Dit doen we voor artsen en verplegend personeel, én voor familieleden van patiënten.

Nog altijd is kanker de meest voorkomende doodsoorzaak door ziekte op kinderleeftijd. Het overlevingspercentage van kinderen met kanker kan sneller omhoog door zorg research en opleiding te concentreren op één locatie. Dat realiseren wij in het Prinses Máxima Centrum. De opbouw van dit kinderoncologisch centrum in Utrecht is een heuse transitie, uniek in de wereld. Als organisatie pakken we kanker bij kinderen wezenlijk anders aan.

Passend bij het ambitiniveau is onze missie: 

Het Prinses Máxima centrum voor kinderoncologie wil ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.

In het voorjaar van 2018 betrekken we ons volledig nieuwe gebouw naast het Wilhelmina Kinderziekenhuis. We bieden gecentraliseerde topklinische zorg, gebaseerd op basale translationele en klinisch-wetenschappelijke toponderzoek, gecombineerd met goede shared care in de regio.

Een integrale aanpak van kinderkanker

We concretiseren onze missie door de beste zorg en behandeling van kinderkanker te bieden. Aan de hand van het concept ‘ontwikkelingsgerichte zorg’ gaan we daarin zelfs een stap verder door onze zorgverlening volledig te richten op kinderen met kanker en hun gezinnen (plus de sociale omgeving) als geheel. Alle professionals – van het ondersteunende personeel tot de specialist – werken daarbij voortdurend samen om de ontwikkeling van kinderen binnen het gezin zo goed mogelijk te stimuleren. Ontwikkelingsgerichte zorg gaat dus veel verder dan diagnose en behandeling van de ziekte zelf. Daarmee sluit onze aanpak aan op de ideeën over positieve gezondheid. ‘Gezondheid is het vermogen van mensen zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven.’

PinZes bij Beter Bed

Behalve het schenken van producten, zetten wij ons ook in om de bekendheid van en betrokkenheid bij het Prinses Máxima Centrum te vergroten. Hiervoor zullen wij een aantal maal per jaar acties inzetten om geld in te zamelen voor het Prinses Máxima Centrum. In december 2017 hebben we de eerste ‘PinZes’ actie gedaan, waarbij we onze klanten vroegen om 3 euro extra te pinnen. Beter Bed verdubbelde dit tot 6 euro. Er is een prachtig bedrag van € 12.522.- opgehaald. 

Deze actie gaat opnieuw van start op 16 april 2018. Zo kunnen wij een bijdrage leveren aan het mooie werk wat iedereen binnen het Prinses Máxima Centrum verricht.

Doe mee aan de PinZes actie: