Dit weekend 10% éxtra korting op alles*! Gebruik kortingscode: SUMMER10

: :

Alles over de boxspring

Eén van de populairste slaapsystemen van deze tijd: de boxspring. Boxsprings staan bekend om hun comfort. Bij deze matras-bedbodemcombinatie liggen er als het ware twee matrassen op elkaar. Bij een boxspring bestaat de bedbodem uit een gestoffeerde box met veren, die over de volledige breedte veerkracht geeft. Bovendien zorgt het topmatras op het matras voor meer souplesse in de toplaag, en dus voor een extra comfortabele boxspring.
Ga naar de boxsprings van Beter Bed


1. De box

Veren

De box is voorzien van thermisch geharde veren. Dit zijn veren waarvan het metaal bij de productie tot zeer hoge temperaturen verhit wordt. Dit zorgt ervoor dat de veer minder snel vervormt en dus een langere levensduur heeft. 
Bij een bonellbox maken de veren een grotere cirkel aan de uiteinden dan in het midden. Hierdoor is de weerstand hoog en de ondersteuning van de vering overal gelijk. Bij de pocketveerbox zijn de verschillende veren per stuk verpakt in textielzakjes. Pocketvering ventileert optimaal, ligt stabiel en behoudt zijn veerkracht.

Vlak of verstelbaar

Voordelen van een elektrisch verstelbare boxspring:

 Gemakkelijk uitstappen wanneer u het hoofdeinde omhoog zet. Veel oudere mensen hebben last met het omhoog komen. Dit wordt hiermee voor een groot gedeelte opgelost. 

 Wanneer u het voeteinde wat omhoog zet, ontlast dit uw benen en onderrug als u op uw rug ligt. Het bekken wordt net iets gekanteld, waardoor er minder spanning op uw onderrug staat.

 Een verstelbaar bed is ideaal met lezen en tv kijken.


2. Een gestoffeerd matras of wit matras?

Bij een boxspring bestaat de bedbodem uit een gestoffeerde box met veren, die over de volledige breedte veerkracht geeft. Daarbovenop ligt een gestoffeerd of een wit matras. Een gestoffeerd matras is bekleed met dezelfde stof als de box. Dit maakt van de boxspring een stijlvol en luxe geheel. Bovendien hoeft u met een gestoffeerd matras alleen maar het topmatras op te maken, waardoor het opmaken van het bed nog sneller gaat. Bij een boxspring met een wit matras slaapt u direct op het witte matras. Deze kan voorzien worden van een topmatras voor extra comfort en ondersteuning.

Hieronder ziet u een voorbeeld van een boxspring met een gestoffeerd matras en een boxspring met een wit matras.

Voordelen van een boxspring met gestoffeerd matras + topmatras

 Stijlvolle en luxe uitstraling.
 Gemak bij het opmaken, omdat u alleen het topmatras opmaakt.
 Doordat u op het topmatras slaapt, slijten de matrassen minder. Hierdoor wordt de levensduur van uw boxspring verlengd. 

Voordelen van een boxspring met een wit matras

 Comfortabel slapen voor een voordelige prijs. 
 Luxe uitstraling van een complete boxspring. 
 U hoeft geen aangepast beddengoed aan te schaffen wanneer uw vorige bed ook een wit matras bevatte.

 

Hulp nodig bij de keuze van het juiste matras? Lees meer informatie over de verschillende matrassen


3. Topmatras

Wat is een topmatras? 

Een topmatras of topper ligt bovenop uw witte of gestoffeerde matras en bepaalt voor een groot gedeelte het comfort van de boxspring. Kiest u voor een verstelbare tweepersoons boxspring, dan kunt u kiezen voor een topper voorzien van een split. Zo kan het matras onafhankelijk van de boxspring worden versteld. Een topmatras kan uit verschillende materialen bestaan, zoals latex, traagschuim, koudschuim en polyether. Elk materiaal heeft haar eigen unieke eigenschappen.

 Slaapcomfort

Een topper heeft verschillende comfortzones. De comfortzones bepalen het extra comfort aan de boxspring. Topmatrassen kunnen 1, 5 of 7 comfortzones hebben. Daarmee vormt het matras zich op de juiste manier naar het lichaam ter hoogte van schouders en heupen.

 Stevigheid en ventilatie

De stevigheid van het matras wordt met een topmatras beïnvloed. Met de keuze van het materiaal en de comfortzones kan een topper ervoor zorgen dat u matras wat harder of juist zachter ligt. 

 Levensduur en hygiëne

Het topmatras biedt extra bescherming aan het matras van de boxspring. Er zijn namelijk matrassen die niet kunnen worden omgedraaid. Bij een topper kan dit natuurlijk wel en ook om de levenstduur van het matras te verlengen, biedt een topmatras uitkomst. Bovendien kunt u het topmatras luchten en de matrashoes gemakkelijk stomen of wassen.


4. Het hoofdbord

Met een hoofdbord bepaalt u de uitstraling van uw boxspring en zorgt u dat u uw kussen niet direct tegen de muur van uw slaapkamer hoeft te leggen. Bij Beter Bed kunt u kiezen uit diverse modellen, kleuren en stoffen. Zo past het hoofdbord altijd precies bij uw wensen en de uitstraling van de slaapkamer.


5. Het voetbord

Wat is de functie van een voetbord? Met een voetbord wordt uw boxspring extra stevig vanwege de verbinding die ontstaat. Het voetbord scheidt uw bed van de ruimte. Bovendien kan uw matras niet verschuiven en blijft deze op de juiste plek. Met voetborden in verschillende uitvoeringen kiest u altijd voor stijl en functionaliteit.


6. De pootjes

Hoog, laag, vierkant, rond, staal of hout. Bij veel boxsprings kunt u de pootjes kiezen. Houd bij de hoogte van de pootjes ook rekening met het gemak waarmee u kunt stofzuigen. Daarnaast beschadigt een stalen poot minder snel dan een houten poot. 


7. De bekleding

 Denk bij het kiezen van de juiste stofsoort en kleur van een boxspring aan:

  • Slijtvastheid – de kwaliteit van de stofsoort bepaalt de slijtvastheid van de stof.
  • Lichtvastheid – de betere stoffen zullen minder snel verkleuren.
  • Hebt u huisdieren? Komen er katten in de slaapkamer? Houd hier rekening mee, sommige stoffen haken sneller dan andere.
  • Bent u allergisch? Wellicht is een synthetische stof of lederlook geschikter. Dit is immers beter schoon te houden.

8. Bijmeubelen en accessoires

Mooie hockers of nachtkastjes die perfect bij uw boxspring passen. Een kledingkast die u precies samenstelt zoals u het hebben wilt. Zorgvuldig gekozen accessoires en bijmeubelen maken uw boxspring persoonlijk en helemaal af. En wat te denken van handige uitstapverlichting, fijn beddengoed en warme kleden en spreien? Uw complete slaapkamer in uw eigen stijl, daar gaan we voor.


 
Bekijk alle boxsprings

Topmerken boxsprings bij Beter Bed