Wintersale, tot 50% korting op bijna alles!

1 : 1 : 6
16
Terug naar het overzicht

Pocketveermatras B Bright 5000 serie gel afdeklaag

1 beoordeling

Maattabel
1039.- 779.25 Je bespaart 25%

Levertijd: 2 tot 4 weken Uitleg

Optimaal elastisch comfort dat zich geheel naar je lichaam vormt

Progressieve softtouch pocketveren: stapsgewijze ondersteuning precies waar je lichaam het nodig heeft

Edge-to-edge pocketveringkern: over het gehele slaapoppervlakte hetzelfde comfort en dezelfde ondersteuning

Beoordelingen

4.0

1 beoordeling

Bekijk beoordelingen

Heb jij het snel (te) warm in bed? Last van spier- en /of gewrichtsklachten of andere pijnklachten? Of lig je gewoon niet meer zo lekker en wil je maximaal koel comfort en optimale, drukverlagende ondersteuning uit je matras halen? Be Smart en kies voor dit B Bright 5000 serie matras met een soft gel toplaag en geniet van een ongestoorde nachtrust waar pijnlijke drukpunten en te veel warmte verleden tijd zijn. Je kiest voor een duurzaam, innovatief en modulair opgebouwd matras waarmee je iedere nacht verzekerd bent van subliem, ongestoord slaapcomfort, waardoor je de volgende morgen weer uitgeslapen opstaat. De toplaag van hoogwaardig gelschuim biedt maximale ondersteuning en drukverlagend, koel comfort en is zeer geschikt voor iedereen met spier- en/of gewrichtsklachten, pijnklachten en/ of medische klachten.

Waarom kies ik voor een B Bright 5000 matras?
Wanneer je graag kiest voor een zeer kwalitatief én een duurzamer matras met optimaal comfort. Dit ultieme comfort danken de B Bright 5000 matrassen onder meer aan het gebruik van speciale pocketveren die zorgen voor persoonlijke ondersteuning en een speciale edge-to-edge pocketverenkern die zorgt voor 100% slaapcomfort over het hele matras.

Het B Bright 5000 serie pocketveer soft gel matras is net zoals het pocketveer traagschuim matras drukverlagend, echter heeft de gellaag een verkoelende werking en voelt het traagschuim juist eerder warm aan. Het soft gel in dit B Bright 5000 serie matras biedt dankzij de open structuur meer ventilatie en betere vochtregulatie dan de gel in het B Bright 4000 serie matras.

Hoe ligt het matras?
Met dit matras ervaar je optimaal ligcomfort met maximale, drukverlagende ondersteuning, een   koel slaapklimaat en een perfecte lichaamspositie in iedere slaaphouding. Het optimale ligcomfort is te danken aan wel 400 progressieve softtouch pocketveren per m2 die zorgen voor persoonlijke ondersteuning, alleen daar waar je lichaam het écht nodig heeft. Bij de eerste aanraking met je lichaam voelt het matras zacht aan, maar door de tegendruk van je lichaam voelen de pocketveren stapsgewijs steeds steviger. Doordat de 18 cm hoge verenkern van hoek tot hoek (edge-to-edge) doorloopt, zijn er geen schuimbalken meer nodig in het matras. Dit zorgt onder meer voor 100% slaapcomfort over het gehele matras, omdat je dus geen overgang voelt van schuim naar veren, waardoor de geboden ondersteuning aan je lichaam permanent gewaarborgd blijft én er wordt ook nog eens minder schuim gebruikt. Ook zorgt dit voor betere ventilatie en hygiëne.
 
Het matras heeft 7 comfortzones wat betekent dat de zones bij je hoofd & nek, schouders, heupen én taille zich perfect aanpassen, zodat deze verder wegzakken of juist meer ondersteuning krijgen. Hierdoor ligt je lichaam altijd in de goede positie, bij iedere slaaphouding.
 
De hoogwaardige gelschuim toplaag is niet verlijmd en past zicht optimaal aan je lichaam aan, waardoor je dus minimale druk op je spieren en gewrichten voelt. Ook zorgt het gelschuim voor een koel slaapklimaat. Door dit alles krijg je minder wekprikkels en slaap jij langer en dieper. Optimaal uitrusten dus.
 
Duurzaam
We doen elke dag héél hard ons best om Beter Bed steeds duurzamer te maken. We leren elke dag bij. Dus ook hoe we bij het produceren van onze slaapproducten steeds beter kunnen bijdragen aan een groenere planeet. Wel met één belangrijke voorwaarde:  behoud van het beste comfort. De ontwikkeling van deze B Bright 5000 serie matrassen is hier een mooi voorbeeld van, omdat deze matrassen bijna volledig modulair zijn opgebouwd: 
  • Alleen de bodemplaat is nog gelijmd (rest is geheel modulair en apart recyclebaar)
  • De toplagen zijn modulair gebouwd, dus los om te ruilen.
Meer over de matrashoes
De bovenkant van de tijk (matrashoes) is gemaakt van 100% polyester en de onderkant van 82% polyester gemengd met 18% viscose. Met behulp van de rits maak je hem gemakkelijk los om op maximaal 60 graden te wassen in de wasmachine, zodat je bed keer op keer fris blijft.

Alle voordelen op een rijtje
• Optimaal elastisch comfort dat zich optimaal naar je lichaam vormt
• Optimale, drukverlagend vermogen
• Progressieve softtouch pocketveren: stapsgewijze ondersteuning precies waar je lichaam het nodig heeft
• Edge-to-edge pocketveringkern: over het gehele slaapoppervlakte hetzelfde comfort en dezelfde ondersteuning
• 7 comfortzones voor een perfecte lighouding
• Geen kuilvorming
• Duurzamer: bijna volledig modulair opgebouwd
• Deze soft gel biedt betere ventilatie dan de gel uit het B Bright 4000 serie matras
• Zeer geschikt bij spier- en/ of gewrichtsklachten, pijnklachten en/ of medische klachten
• Koel slaapklimaat: zeer geschikt wanneer je het snel warm hebt
 
B Bright matrassen
Ontdek B Bright. Dé nieuwe matrassenlijn van Beter Bed met voor iedereen een passend matras. Kies jouw B Bright matras en slaap fris, comfortabel en beter. Ontwikkeld volgens de laatste slaapinzichten. Be smart, B Bright. Altijd de slimste keuze voor jouw beste nachtrust.

Zo houd je je matras langer mooi
Wij adviseren je om dit matras 1x per maand te draaien. Zo profiteer je zo lang mogelijk van de ondersteuning, omdat je dan niet iedere nacht dezelfde delen belast en de druk goed verdeelt. Het matras heeft handvatten, dus dat omdraaien is zo gebeurd. Voor een optimale bescherming van je matras gebruik je een molton en een antislip-dek.

Levering & garantie
Natuurlijk zit er ook garantie op je nieuwe matras. Je vindt alle informatie over deze garantie en de levering bij het kopje ‘Goed om te weten’.

Artikelnummer 1077957
Merk B Bright
Slaaphouding rug, zij, buik

Hoogte 28 cm
Gewichtsklasse tot 100 kg
Breedte 70 cm
Lengte 200 cm
Maatvoering Eenpersoons

Hardheid soepel
Comfortzones 7
Afdeklaag Matrassen Gel

Type matras pocketvering
Weerszijde beslaapbaar Nee
Soort kern pocketvering
Materiaal tijk 82% polyester: 18% viscose
Ondersteuning 5
Aantal veren per m2 Matrassen 400

Handvatten Ja
Tijk afritsbaar Ja

Geschikt voor de volgende bedbodems binnenvering bodem, lattenbodem met min. 28 latten, schotelbodem, spiraalbodem, (inzet)boxspring, vlavro (plaat met gaten)
Geschikt voor verstelbare bedbodem Ja

Garantie 10 jaar garantie volgens Beter Bed voorwaarden
Onderhoud molton en anti-slipdek gebruiken
Omruilgarantie 90 dagen

Productvideo

pocketveer matras

Pocketvering matrassen

Heb je het snel warm of transpireer je veel in bed? Kies dan voor een pocketvering matras. Dit type matras staat bekend om zijn goede vochtregulerende en ventilerende eigenschappen. Je lichaam wordt goed ondersteund, waardoor je minder kans hebt om wakker te worden in de nacht. Dat wordt genieten van een heerlijke, ongestoorde nachtrust!

Kenmerken van een pocketveer matras:

Comfortabel slapen
Voor optimaal comfort zijn de veren in comfortzones verdeeld. Dit zijn zones die bepaalde delen van je lichaam de juiste ondersteuning geven, zodat je ruggengraat haar natuurlijke kromming behoudt. Ook het soort afdeklaag en de tijk (hoes) zijn bepalend voor het comfort. Er zijn verschillende soorten afdeklagen met elk andere eigenschappen. Zo is koudschuim in de regel goed ventilerend en relatief stevig, traagschuim wat zachter en iets warmer en gel iets soepeler en ademend.

Ondersteuning voor perfecte lichaamshouding
Je krijgt gedetailleerde ondersteuning door honderden veertjes per m2 die onafhankelijk van elkaar bewegen. Hoe meer veren, hoe comfortabeler het matras en hoe beter de ondersteuning.

Vochtregulatie
Dankzij de open structuur van het matras profiteer je van uitstekende vochtregulatie en ventilatie.

Ventilatie
Een pocketveermatras ventileert doorgaans beter dan een schuimmatras. Pocketvering is dan ook ideaal voor als je het snel warm hebt in bed en/of veel transpireert.

Veelgestelde vragen

Omdat de binnenkant van het matras bestaat uit stalen veren die verpakt zijn in zakjes, oftewel “pockets”.

Tijdens je zoektocht naar een pocketveermatras is het je misschien opgevallen dat je verschillende aantallen veren tegenkomt, bijvoorbeeld 300, 350 of 500. Deze getallen betekenen het aantal veren per vierkante meter. Een matras met het getal 300 heeft dus 300 veren per vierkante meter.

Over het algemeen kun je stellen dat: een pocketveringmatras met 300 veren per vierkante meter een standaard medium pocketveer is. Dit matras wordt aangeraden voor mensen met een gewicht tot 80/85 kg.

Boven dit gewicht kun je het beste kiezen voor een stevige pocketvering matras met 500 veren met vierkante meter. Hoe meer veren per vierkante meter in de matras zitten, hoe beter je lichaamsgewicht wordt verdeeld.

Het aantal veren wat je nodig hebt is afhankelijk van je gewicht. Over het algemeen geldt dat je bij een gewicht tot 85 kilogram voldoende ondersteuning hebt van een matras met 300 veren per m2. Ben je zwaarder? Dan kun je beter kiezen voor een hoger aantal veren per m2.

Je ziet in de productomschrijving vaak het aantal slagen per veer. Dit zegt iets over de hoogte van de pocketveer. Bij een 5-slags veer kun je als het ware 5 rijtjes tellen als je de veer van opzij bekijkt. Hoe meer slagen, hoe groter het comfort.

Een pocketveermatras zorgt voor optimale ventilatie, dit is fijn wanneer je snel transpireert of wanneer je het snel warm hebt in bed. 

Een pocketveermatras gaat ongeveer 10 jaar mee. De precieze levensduur van een matras is echter afhankelijk van een aantal factoren:

Lichaamsgewicht: met je lichaamsgewicht oefen je druk uit op je matras. Bij zwaardere mensen zal het matras sneller slijten. Bij de aanschaf va neen matras is het daarom belangrijk dat je de hardheid goed afstemt met je lichaamsgewicht. Weeg je niet zoveel? Dan is een soft of medium matras prima geschikt. Ben je wat zwaarder, neem dan een harder matras. Zo ervaar je de beste ondersteuning. 

De hoeveelheid vocht die je 's nachts verliest: wist je dat je per nacht via ademhaling en huidtranspiratie meer dan een liter vocht verliest? Vocht trekt erg snel in je matras en veel transpireren leidt dus tot een kortere levensduur. Tip: gebruik altijd een molton!

Onderhoud: maak je matras wekelijks schoon en draai deze regelmatig om. Door het keren en/of draaien profiteer je zo lang mogelijk van de ondersteuning. Dit komt doordat je niet iedere nacht dezelfde plekken belast, maar de druk verdeelt. Let wel even goed op: het verschilt per merk en opbouw van het matras of het wel of niet omgekeerd moet worden. En zitten er bloed- of andere vlekken op je matras? Zorg dat je deze zo snel mogelijk aanpakt! 

Een pocketmatras heeft een bedbodem nodig die goed ventileert. Het beste werkt een boxspring of spiraalbodem. 

Een pocketvering matras komt het best tot zijn recht op een boxspring bedbodem en lattenbodem met minimaal 28 latten. In de meeste gevallen is een lattenbodem een minder geschikte bodem voor een pocketvering matras. Dit komt omdat daar waar geen lat zit, de veer in het matras (pocketveer) geen tegendruk krijgt. Een boxspring bedbodem is aan de bovenzijde ook gestoffeerd en biedt daardoor een egale tegendruk tegen de onderzijde van het matras waardoor alle veren tegendruk krijgen.

Een tijk wordt ook wel een matrashoes genoemd. De tijk is de hoes die over je matras heen zit, niet te verwarren met een molton of hoeslaken. De meestgestelde vragen over je matrastijk beantwoorden we hier.

Een binnenvering matras wordt ook wel eens een bonellvering matras genoemd. Binnenvering matrassen zijn matrassen waar staaldraad veren in zitten die aan elkaar zijn verbonden en zo met elkaar meebewegen. Bonellvering matrassen ventileren over het algemeen goed. Heb je weinig budget en heb je wel interesse in een matras met veren? Dan is een bonellvering matras een goede keuze.

Een pocketvering matras wordt vaak ook wel binnenveringsmatras of veringsmatras genoemd. Echter zitten er wel degelijk verschillen in kwaliteit! Het grootste verschil tussen een binnenveringsmatras en een pocketvering matras is dat in een pocketvering matras álle veren individueel in een hoesje van textiel verpakt zijn. De veren van een binnenveringmatras zijn door middel van een spiraalveer aan elkaar verbonden. Daarnaast geeft een pocketvering matras aanzienlijk meer ligcomfort en ondersteuning dan een binnenveringsmatras.

Vind een winkel in de buurt

Kom langs en ervaar onze service!


map inactive
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing