Wat is het verschil tussen een boxspring en een ledikant?

Bij de aanschaf van een nieuw bed is het belangrijk om alle opties die er zijn te overwegen. Veel mensen vragen zich daarom ook af wat nu precies het verschil is tussen een boxspring of ledikant.  Omdat de verschillen niet vanzelfsprekend zijn, zetten wij ze voor u op een rijtje. Zo kunt u een goede keuze maken bij aanschaf van een nieuw bed. 


Alles over de boxspring

Eén van de populairste slaapsystemen van deze tijd: de boxspring. Boxsprings staan bekend om hun comfort. Bij deze matras-bedbodemcombinatie liggen er twee matrassen op elkaar. Bij een boxspring bestaat de bedbodem uit een gestoffeerde box met thermisch geharde veren. De veren geven over de volledige breedte veerkracht en hebben een lange levensduur. Op de bedbodem ligt een wit of gestoffeerd matras. Hiervoor kunt u een matras kiezen die bij uw situatie en behoeften past. Bovenop een gestoffeerd matras ligt nog een topmatras. De topper bepaalt voor een groot deel het comfort van de boxspring. Bij het topmatras kunt u ook volledig naar wens een geschikt materiaal uitkiezen voor de juiste ondersteuning en comfort. Bij een boxspring heeft u ook de optie om een hoofdbord en/of voetbord te nemen. Dit zorgt voor extra luxe en stevigheid. Bij een boxspring hebt u de volledige vrijheid om de kleur, het materiaal en de accessoires te kiezen.

Meer informatie over boxsprings >

Alles over het ledikant

Een ledikant kan omschreven worden als de bedconstructie of het bedframe. Om van een ledikant een compleet slaapsysteem te kunnen maken, zijn een matras en lattenbodem nodig. Voor optimaal comfort hebt u een stevige lattenbodem nodig. Ook het matras maakt voor een groot deel uit hoe comfortabel u ligt. Lattenbodems en matrassen zijn er in allerlei soorten en maten. U kunt deze geheel naar eigen smaak kiezen om zo het gewenste comfort te creëren. Tegenwoordig is er ook ontzettend veel keus in verschillende ledikanten. Zo kunt u dus altijd een bed kiezen dat in uw interieur past.

Meer informatie over ledikanten >


De verschillen tussen de boxspring en ledikant op een rij

De boxspring

  • De boxspring is een compleet geleverd slaapsysteem dat werkt met veren in zowel bedbodem als matras voor optimale comfort. Het slaapsysteem is volledig naar wens samen te stellen.
  • De boxspring straalt luxe uit door de hoogte van het bed en de gestoffeerde matrassen.
  • De boxspring is uit te breiden met verschillende accessoires voor extra comfort en luxe.
  • De boxspring zorgt door de hoogte voor extra uitstapgemak.

Het ledikant

  • Het ledikant wordt veelal als een los bedframe verkocht en is daardoor zelf samen te stellen met een passende lattenbodem en matras.
  • Het ledikant is vaak wat voordeliger dan een boxspring.
  • Het ledikant is gemakkelijk schoon te maken, omdat het frame veelal niet van stof is gemaakt.

De overeenkomsten van de boxspring en ledikant op een rij

  • Een boxspring en ledikant zijn beide slaapsystemen die voor goed slaapcomfort zorgen.
  • Een boxspring en ledikant zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, waardoor het model altijd bij uw interieur zal passen.
  • Bij beide slaapsystemen kiest u zelf uw matras.

Wat past beter bij u?

Vaak is het een kwestie van smaak en van gevoel wat nu écht het beste slaapsysteem is voor u. In de winkel kunt u slaapsystemen uitproberen. Onze slaapadviseurs helpen u graag bij uw keuze. Bezoek één van onze winkels voor persoonlijk advies.

 

Overtuigd?

Weet u al welk slaapsysteem het beste bij uw slaapsituatie past? Bekijk dan snel één van onze collecties.

Naar alle boxsprings >>
Naar alle ledikanten >>