Dit weekend 10% éxtra korting op alles*! Gebruik kortingscode: SUMMER10

: :

Past mijn bed door het trapgat?

Wat een goed vooruitzicht: een nieuw bed om heerlijk in weg te dromen. Binnenkort komt Beter Bed uw bestelling bij  thuis bezorgen, tot ín de slaapkamer wel te verstaan. Om teleurstellingen te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw nieuwe boxspring of ledikant zonder schade en problemen in uw slaapkamer belandt, is het belangrijk met een aantal zaken rekening te houden.

1. Meet uw slaapkamer op

Het klinkt heel logisch, toch wordt het vaak vergeten: meet of uw nieuwe bed goed past in uw slaapkamer. Het kan natuurlijk zijn dat u een bed kiest van dezelfde afmeting als uw oude, in dat geval loopt u weinig risico (mits u de ombouw en dikte van het hoofd- en voetbord ook meerekent!). Kiest u voor wat betreft uw nieuwe bed voor een andere maat? Dan is het handig vooraf een plattegrond van de slaapkamer te tekenen en daarin uw nieuwe bed te plaatsen. Houd rekening met openslaande deuren, radiatoren en andere dingen die zich niet gemakkelijk laten verplaatsen. Een loopruimte van 1 meter rondom het bed wordt gezien als ideaal. Bij een ruimte van minder dan 60 cm moet je over elkaar heen gaan klimmen. Misschien is een iets kleiner bed in dat geval een beter idee…

2. Meet trapgat en deuren

Ook al past uw nieuwe bed met gemak in uw slaapkamer, het zal er ook moeten komen. Vooral wanneer u een boxspring met hoofdbord hebt besteld, is het aan te raden goed op te letten of het hoofdbord wel past. Het is dan ook belangrijk te meten of uw nieuwe bed daadwerkelijk door de deur en/of het trapgat past. Als u een recht trapgat zonder draai hebt, is dit meten niet zo moeilijk. Met de lengte- en breedtemaat van het bed en een meetlint komt u een heel eind. Maakt uw trapgat een draai? Opgelet! De rekensom is in dit geval iets lastiger. Een bed neemt gekanteld immers meer ruimte in en we hebben het over een 3 dimensioneel voorwerp dat omhoog moet. Hoe meet u het trapgat dan?

Trapgat met draai opmeten

Neem een duimstok of iets anders van 2 meter lang (of de breedte van het hoofdbord) en loop de trap op, totdat de stok de muur voor u raakt. Draai de stok dan in de juiste richting totdat hij 25 centimeter van de zijmuur af is. Kijk of de stok de draai kan maken met behoud van deze 25 cm tussenruimte. Past het (net) niet? Haal de trapleuning eraf. Als het echt niet gaat, is het raam misschien nog een optie. Veel huizen hebben aan de voorkant een zogenaamd ‘verhuisraam’.

Test met karton

Niet zo handig met meten of toch nog onzeker of het past? Ga aan de slag met schaar en karton. Door een stuk karton in de juiste afmeting te knippen en te proberen of dit door de deur en het trapgat past, test u of het met uw boxspring ook gaat lukken.

Haal overige spullen weg

Zorg ervoor dat de route en/of het trappengat vrij is. Haal kwetsbare spullen, fotolijstjes en andere accessoires even weg. Zo hebben onze monteurs optimaal de ruimte en bent u er zeker van dat uw spullen gespaard blijven.

3. Past het bed in de lift?

Woont u in een appartementencomplex of flat met lift? Het is een open deur, maar controleer in dit geval ook goed of uw nieuwe bed in de lift past. Een nieuwe boxspring is natuurlijk leuk en helemaal fijn, maar als dat betekent dat u voortaan in het trappenhuis slaapt, wordt het toch iets minder comfortabel allemaal.

 

Twijfelt u of wilt u extra informatie? Neem dan contact op met onze Klantenservice.