Vind de beste boxspring met ons boxspring advies

Vind de beste boxspring met ons boxspring advies

De beste boxspring voor jou

Jij bent op zoek naar een boxspring en de grote vraag is: welke boxspring past bij mij? Alle boxsprings verschillen in comfort, stijl én kwaliteit. Het juiste boxspring advies is onmisbaar.
Doe de boxspring test
Blauwe boxspring

Wat is een boxspring?

Het is al langere tijd één van de populairste slaapsystemen, maar wat is een boxspring nou eigenlijk precies? De letterlijke boxspring betekenis is: een bak met veren. Maar, een boxspring is meer.

Een boxspring bestaat uit verschillende onderdelen: een bedbodem (de gestoffeerde boxspring met veren), een matras, een topper en een hoofd- en/of voetenbord. Een boxspring is dus een combinatie van als het ware verschillende matrassen op elkaar, waardoor jij kunt rekenen op optimaal comfort.


Waar bestaat een boxspring uit?

Boxspring

Boxspring

Met de boxspring wordt als onderdeel de bedbodem met veren bedoeld. Heel simpel gezegd kun je denken aan een gestoffeerde bak van hout of metaal met daarin een frame met poten en een kern van bonell- of pocketveren.

Matras

Matras boxspring

Het matras ligt bovenop de boxspring en is de tweede laag van de complete boxspringcombinatie. Het is het matras dat zorgt voor de ondersteuning aan je lichaam. Het matras heeft vaak ook een kern van pocketveren of bonellveren en kan verschillende afdeklagen hebben zoals koudschuim, traagschuim, latex of comfortschuim. Afhankelijk van jouw slaapwensen. Het matras kies je ook altijd in een gewenste hardheid en passend bij jouw lichaamsgewicht, slaapwensen en -houding.

Topper

Topper boxspring

De topper of topmatras ligt bovenop het matras. Een topper zorgt voor extra comfort passend bij jouw wensen en lichaam, net als de afdeklaag van een matras. Kies je voor een elektrisch verstelbare boxspring? Dan heeft de topper een split in het midden, waardoor beide bedhelften los van elkaar kunnen bewegen. Deze toppers heten splittoppers.

Hoofdbord

Hoofdbord boxspring

Met een hoofdbord bepaal je de uitstraling van je boxspring en het fungeert als comfortabele rugleuning als je rechtop zit. Bij Beter Bed kies je uit diverse modellen, kleuren en stoffen.

Voetenbord

Voetenbord boxspring

Met een voetenbord wordt je boxspring extra stevig vanwege de verbinding die ontstaat tussen het voetenbord, de box en het hoofdbord. Een ander voordeel van een voetenbord: je matras kan niet verschuiven en blijft op de juiste plek. Net als een hoofdbord, kun je een voetenbord uitkiezen in verschillende modellen, vormen en materialen. Zo kies je altijd voor functionaliteit én stijl!

Pootjes

Pootjes boxspring

Hoog, laag, vierkant, rond, staal of hout. Bij veel boxsprings kun je ook zelf voor het type poten kiezen. Hou bij de hoogte van de poten ook rekening met het gemak waarmee je kunt stofzuigen. Daarnaast beschadigt een stalen poot minder snel dan een houten poot.

De verschillen tussen een bed en boxspring

Een boxspring heeft dus meerdere comfortlagen en dat is ook meteen het belangrijkste verschil met een bed. Daarnaast koop je bij een bed meestal alleen het losse bedframe en kies je daarnaast voor losse bedbodem(s) en matras(sen).

Wat is nou beter, een bed of een boxspring? En is een boxspring bijvoorbeeld beter voor je rug? Hier is geen kant en klaar antwoord op. Er zijn verschillende redenen om voor een bed of juist voor een boxspring te kiezen. Hoe fijn jij uiteindelijk ligt, is geheel afhankelijk van de bodem en het type matras. Beiden moeten vooral bij jouw wensen en lichaam passen. Dus is een boxspring beter dan een bed? Nee, met een niet passende bodem of matras slaap jij op een boxspring zelfs minder goed dan op een bed met een wel bij jou passend matras.

Alle verschillen

De verschillende soorten boxsprings

Qua looks bestaan er oneindig veel soorten boxsprings. Toch kunnen we, los van het uiterlijk, boxsprings indelen in twee hoofdcategorieën: vlakke (niet verstelbare) boxsprings en elektrisch verstelbare boxsprings.

Beige vlakke boxspring

Vlakke (niet verstelbare) boxspring

De standaard uitvoering van een boxspring noemen we meestal een vlakke boxspring. Deze bestaat uit een geveerde box met daarbovenop een matras en een topper. Dankzij deze verschillende comfortlagen ervaar je optimale vering voor extra veel comfort en ondersteuning. Een vlakke boxspring is niet verstelbaar en kies je daarom vaak wanneer je het niet nodig vindt om je bed te verstellen voor bijvoorbeeld het kijken van tv, het lezen van een boek of vanwege fysieke redenen.

Beige elektrisch verstelbare boxspring

Elektrisch verstelbare boxspring

Ga jij graag voor extra comfort en gemak, dan is een elektrisch verstelbare boxspring de perfecte keuze. Bij deze boxspring kun je het liggedeelte op verschillende posities verstellen, zoals het hoofd-, rug-, been- en/ of het voetengedeelte. Ideaal als je vaak leest in bed of tv kijkt. Het verstellen van je boxspring kan ook uitkomst bieden bij fysieke klachten om zo spieren en/of gewrichten te ontlasten of om gemakkelijker uit je bed te komen.

Meer weten over het gebruik van een elektrische boxspring? Gebruiksadviezen bekijk je hier.


Waarom een boxspring kiezen?

Er zijn verschillende redenen waarom je voor een boxspring zou kiezen. Zo heeft een boxspring een aantal belangrijke voordelen:

 • Extra comfort
  Eén van de voordelen is dus het extra comfort dat je ervaart dankzij de driedubbele ondersteuning. Naast een gestoffeerde, geveerde bodem, lig namelijk je ook nog eens op een matras én op een topper.
 • Goede ventilatie
  Door de open constructie van de veren kun je rekenen op goede ventilatie.
 • Hoger dan een bed
  Een boxspring is hoger dan een gewoon bed en dat zorgt voor extra in- en uitstapgemak.
 • Luxe uitstraling
  Wat nog meer het nut is van een boxspring? Vaak is ook het uiterlijk een doorslaggevende factor om voor een boxspring te kiezen. Dankzij de stoffering, de hoogte en de looks van het hoofd- en voetenbord creëer je met een boxspring binnen no time een luxe hotelsfeer in je eigen slaapkamer.

 

Topper boxspring

Gestoffeerd matras met topper of wit matras

Naast de vlakke en elektrisch verstelbare uitvoeringen heb je vaak ook nog de keuze voor een matras dat mee is gestoffeerd net als de rest van de boxspring met daar bovenop een topper, óf de keuze voor een wit matras. Een gestoffeerd matras met topper wordt ook wel het Scandinavisch slapen genoemd, omdat de boxspring zijn oorsprong in Scandinavië vindt. Het verschil van een gestoffeerd matras met topper en een wit matras? In het witte matras zit al een topper (comfortlaag). Bij het Scandinavisch systeem hebben ze het witte (traditionele) matras in twee delen gesplitst, waarbij je het onderste gedeelte van de matras (basis) stoffeert in dezelfde kleur als de box. Daarbovenop leg je de topper (comfortlaag).

Stel je eigen boxspring samen

Met onze boxspring configurator heb je de mogelijkheid om geheel jouw eigen boxspring samen te stellen. Je bepaalt hierbij de looks van jouw boxspring helemaal zelf. Je kiest dus zelf je hoofdbord, stofsoorten en -kleuren, bedpoten en nachtkastjes. Daarnaast bepaal jij ook het comfort van jouw zelf ontworpen boxspring, je kunt namelijk kiezen voor het matras en de topper die het best bij jou passen. Meer weten? Druk dan op de knop hieronder.

Stel je eigen boxspring samen


Wat is een goede boxspring?

Met zo veel keuze is een boxspring kiezen nog niet zo eenvoudig. Daarnaast is ook niet iedereen altijd op zoek naar boxsprings met dezelfde kwaliteit. Daarom zijn er boxsprings in verschillende prijscategorieën. Ook bij Beter Bed vind je boxsprings passend bij iedere portemonnee. Los daarvan moet je natuurlijk altijd kunnen rekenen op een kwalitatief goede boxspring met de juiste prijs-kwaliteitverhouding. De beste keuze boxsprings herken je aan een aantal belangrijke kenmerken.

De belangrijkste punten waar je op moet letten bij het kopen van een goede boxspring:

 • Er zit bonell- of pocketvering in de box(en) in plaats van een massieve houten plaat. Alleen dan ben je verzekerd van goede ondersteuning en ventilatie
 • Bovenop de box(en) ligt een pocketvering of bonellvering matras. Hoe dikker, hoe kwalitatiever. Let ook op het aantal comfortzones en de hoeveelheid veren per m2
 • Voor de stevigheid is het belangrijk dat de boxspring op minimaal 4 poten staat
 • Het matras of de topper heeft een afdeklaag die past bij jouw slaapwensen en lichaam
 • Wettelijke garanties en fabrieksgaranties
 • Zijn er slaapadviseurs beschikbaar voor het juiste boxspringadvies?


De kosten voor een goede boxspring

Boxsprings zijn er in verschillende uitvoeringen van basic tot extra luxe en comfortabel. Daardoor bestaan er ook verschillende prijsklassen voor boxsprings. Een basic kwalitatief goede, tweepersoons boxspring (compleet) kost gemiddeld tussen de 1.000 en 2.500 euro. Hoe hoger de prijs, hoe luxueuzer, duurzamer en comfortabeler de boxspring zal zijn. Een elektrisch verstelbare boxspring kost gemiddeld tussen de 2.000 en 5.000 euro.

Een greep uit de collectie

Boxspring Emerald vlak met gestoffeerd matras
Meest verkocht

Boxspring Emerald vlak met gestoffeerd matras

(54)
Uitvoering: Vlak |
Gewichtsklasse: tot 100 kg |

Levertijd: 4 dagen

1299.-

15% korting op B Bright boxsprings bij aankoop van een kussen

Boxspring Autentik vlak met gestoffeerd matras

(147)
Uitvoering: Vlak |
Gewichtsklasse: tot 120 kg |

Levertijd: 4 dagen

1799.- 1199.- Je bespaart 33%
television

Box Ambra vlak met gestoffeerd matras

(169)
Uitvoering: Vlak |
Gewichtsklasse: tot 100 kg |
Type matras: bonellvering |

Levertijd: 4 dagen

399.- 349.- Je bespaart 13%

Opbergboxspring Pearl vlak met gestoffeerd matras

(29)
Uitvoering: Vlak |
Gewichtsklasse: tot 140 kg |

Levertijd: 4 dagen

2119.-

15% korting op B Bright boxsprings bij aankoop van een kussen

Box Owen vlak met gestoffeerd matras

(20)
Uitvoering: Vlak |
Gewichtsklasse: tot 100 kg |

Levertijd: 7 dagen

399.-

Boxspring Attraktiv Trendik vlak met gestoffeerd matras

(4)
Uitvoering: Vlak |
Gewichtsklasse: tot 120 kg |
Type matras: pocketvering |

Levertijd: 4 dagen

2949.- 2649.- Je bespaart 10%

Boxspring Cisano vlak met gestoffeerd matras

(137)
Uitvoering: Vlak |
Gewichtsklasse: tot 100 kg |

Levertijd: 4 dagen

749.- 549.- Je bespaart 27%

Box Ambra vlak met Silver Pocket Deluxe Foam matras

(84)
Uitvoering: Vlak |
Gewichtsklasse: tot 100 kg |

Levertijd: 4 dagen

549.-
best-buy

Boxspring Bellino vlak met gestoffeerd matras

(5)
Uitvoering: Vlak |
Gewichtsklasse: tot 100 kg |
Type matras: bonellvering |

Levertijd: 4 dagen

599.-

Boxspring Emma Deluxe Elegant vlak met Emma Original matras

Uitvoering: Vlak |
Gewichtsklasse: tot 130 kg |
Type matras: koudschuim |

Levertijd: 11 tot 12 weken

2385.- 1550.25 Je bespaart 35%

Boxspring Jade vlak met gestoffeerd matras

(3)
Uitvoering: Vlak |
Gewichtsklasse: tot 100 kg |

Levertijd: 6 tot 7 weken

1099.50

15% korting op B Bright boxsprings bij aankoop van een kussen

Boxspring Ruby vlak met gestoffeerd matras

Uitvoering: Vlak |
Gewichtsklasse: tot 140 kg |

Levertijd: 2 tot 4 weken

1349.50

15% korting op B Bright boxsprings bij aankoop van een kussen

Boxspring Cisano vlak met Silver Pocket Deluxe Foam matras, lichtgrijs
Veel beoordeeld

Boxspring Cisano vlak met Silver Pocket Deluxe Foam matras

(254)
Uitvoering: Vlak |
Gewichtsklasse: tot 100 kg |

Levertijd: 4 dagen

799.-

Boxspring Opal vlak met gestoffeerd matras

Uitvoering: Vlak |
Gewichtsklasse: tot 100 kg |

Levertijd: 6 tot 7 weken

1099.50

15% korting op B Bright boxsprings bij aankoop van een kussen

Opbergbox Citrine met gestoffeerd matras

(1)
Uitvoering: Vlak |
Gewichtsklasse: tot 100 kg |

Levertijd: 6 tot 7 weken

1249.50

15% korting op B Bright boxsprings bij aankoop van een kussen

Boxspring Autentik Tunn verstelbaar met gestoffeerd matras

(6)
Uitvoering: Elektrisch verstelbaar |
Gewichtsklasse: tot 120 kg |
Type matras: pocketvering |

Levertijd: 5 tot 6 weken

2799.-

Box Lucca vlak met gestoffeerd matras

(41)
Uitvoering: Vlak |
Gewichtsklasse: tot 100 kg |

Levertijd: 2 tot 4 weken

359.-
lowest-price

Boxspring Cisano vlak met Easy Pocket matras

(75)
Uitvoering: Vlak |
Gewichtsklasse: tot 100 kg |

Levertijd: 6 dagen

649.-

Boxspring Viggo vlak met gestoffeerd matras

(13)
Uitvoering: Vlak |
Gewichtsklasse: tot 100 kg |

Levertijd: 4 dagen

1699.-

Boxspring Solid Lina vlak met gestoffeerd matras

(3)
Uitvoering: Vlak |
Gewichtsklasse: tot 120 kg |
Type matras: pocketvering |

Levertijd: 2 tot 4 weken

2159.- 1859.- Je bespaart 14%

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing