Shop nu met 15% éxtra korting, gebruik de code herfst15

14 : 16 : 33
57
Dekbedden

Dekbedden advies

Er zijn verschillende soorten dekbedden gemaakt van (verschillende) materialen. Elk materiaal heeft andere eigenschappen. Bij het kiezen van het juiste dekbed let je op verschillende punten:

 • Heb je het snel warm of koud in bed?
 • Heb je last van nachtzweten?
 • Heb je allergiëen?

Maar ook het formaat van je dekbed is belangrijk. Je wil graag, eventueel samen met je partner, allebei evenveel dekbed! Welk dekbed past bij jou?

 

Gelaagdheid van een bed

Verschillende soorten dekbedden en materialen

Wol


Past jouw dekbed bij je slaapgedrag?

Het is belangrijk dat een dekbed past bij je slaapgedrag. Wanneer je het ’s nachts erg warm hebt en veel transpireert, heb je een ander dekbed nodig dan wanneer je het snel koud hebt. Voor een optimale nachtrust is het essentieel dat een dekbed vochtregulerend is en lekker aanvoelt. Er zijn vijf veelvoorkomende soorten vullingen: dons, wol, katoen. bamboe en synthetische vezels. Verder zijn er enkele dekbedden en vierseizoenendekbedden. Een vierseizoenendekbed bestaat uit een voor-/najaarsdeel en een zomerdeel. Samen zijn ze te gebruiken bij strenge winternachten.

Heb je net een nieuw bed gekocht en ben je nog op zoek naar een dekbed? Bekijk welke maat dekbed je nodig hebt!

Donzen dekbed

Dons is een uitstekend isolerend en ventilerend materiaal. Dit zorgt voor extra frisheid in de zomer en in de winter wordt de warmte extra goed vastgehouden. Dons en veren worden vaak gemengd. Hoe hoger het donspercentage, hoe lichter en warmer je dekbed en hoe groter de isolerende werking. Dit komt omdat het lucht vasthoudt.

Dons is licht en soepeler dan wol. Let er bij een donzen dekbed op dat het dons niet te veel breekt, omdat daardoor het isolatievermogen afneemt. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je erop gaat zitten. Een donzen dekbed is hierdoor minder geschikt voor kinderen.

Meer informatie over de herkomst van onze dons producten.


Voordelen

 • Houdt warmte vast & ventileert
 • Hoog isolerend vermogen 
 • Licht & soepel

Nadelen

 • Isolerend vermogen neemt af als je op het dekbed gaat zitten
 • Daardoor minder geschikt voor kinderen

 

Bekijk alle donzen dekbedden

Wollen dekbed

Wol is een natuurlijk materiaal dat lanoline bevat en daardoor zelfreinigend is. Ondanks de isolerende en vochtabsorberende eigenschappen, transporteert dit natuurlijke materiaal vocht naar de buitenlucht. Hierdoor kan wol wel 35% van het eigen gewicht aan vocht bevatten zonder klam aan te voelen.

Een wollen dekbed voelt dan ook warm aan in de winter en luchtig in de zomer.

Alles weten over wol? Lees het hier!


Voordelen

 • Zelfreinigend  
 • Vochtabsorberend 
 • Warm in de winter, luchtig in de zomer

Nadelen

 • Vergeleken met dons minder soepel 
 • Zwaarder dan een donzen dekbed

 

Bekijk alle wollen dekbedden

Synthetisch dekbed

Een dekbedvulling van synthetische vezels zorgt ervoor dat het dekbed wasbaar is in de wasmachine. Een synthetisch dekbed is dan ook bijzonder geschikt voor mensen met allergieën en kinderen. Let erop dat de bacteriën pas bij 60 graden gedood worden. Dit is dan ook een voorwaarde om op te letten bij aanschaf van een synthetisch dekbed voor mensen met allergieën.

Een synthetisch dekbed is iets minder ventilerend dan donzen en wollen dekbedden, maar ook beduidend voordeliger bij een gelijke kwaliteit.

Voordelen

 • Wasbaar in de wasmachine
 • Geschikt voor kinderen en mensen met allergieën
 • Goedkoper dan dons of wol

Nadelen

 • Minder ventilerend dan dons of wol

 

Bekijk alle synthetische dekbedden

Bamboe dekbed

Bamboe is een duurzaam materiaal dat goed past bij de zomer. Het is licht, zacht, ventileert optimaal en absorbeert vocht als de beste. Een dekbed van bamboe voelt altijd koel en droog aan en wordt dan ook veel gekozen door mensen die de neiging hebben snel te transpireren ’s nachts. Bamboe reguleert bovendien de warmte, wat betekent dat je het bij warmte buiten onder je dekbed een paar graden koeler hebt. Tot slot heeft bamboe ook nog gezondheidsvoordelen. Het stoot schimmels en bacteriën af en is ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid.


Voordelen

 • Optimaal ventilerend, vochtabsorberend en warmteregulerend
 • Zacht, licht en ademend materiaal
 • Anti-allergisch, anti-bacterieel en wasbaar

Nadelen

 • Minder geschikt voor de winter

 

Bekijk alle bamboe dekbedden 
 

Katoenen dekbed

Wil je een soepel dekbed dat gemaakt is van een natuurlijk en zacht materiaal? Een slijtvast dekbed dat ervoor zorgt dat je elke dag weer fris opstaat? Dan is katoen een uitstekende optie. Katoen is een natuurproduct dat goed ventileert en zacht aanvoelt. Het is dan ook ideaal materiaal voor een dekbed voor kinderen én volwassenen, het hele jaar door. Omdat het lucht goed doorlaat en vocht prima reguleert, is een katoenen dekbed fijn als je het ’s nachts snel (te) warm hebt. Het is bovendien anti-allergisch en gewoon wasbaar in de wasmachine.

Voordelen

 • Goede ventilatie en vochtregulatie
 • Natuurlijk en zacht materiaal
 • Anti-allergisch en wasbaar

Nadelen

 • Kreukgevoelig

 

Bekijk alle katoenen dekbedden

Kinderdekbedden

Ben je op zoek naar het juiste dekbed voor je kindje? Dat kan lastig zijn. Belangrijk is vooral om rekening te houden met de grootte van het dekbed. Een te groot dekbed kan namelijk snel te warm en dus gevaarlijk zijn. Daarnaast blijft het materiaal van het dekbed natuurlijk belangrijk.

 

Bekijk alle kinderdekbedden


Dekbedwarmteklassen

De dekbedden van Beter Bed zijn stuk voor stuk voorzien van een warmteklasse. Het warmteklassesysteem kent vier klassen. Bekijk welke klasse het best bij je past en selecteer je ideale dekbed. Of bekijk direct onze speciale zomerdekbedden, winterdekbedden óf onze 4 seizoenen dekbedden.

Warmteklasse 1warmteklasse 1 dekbedden winter

Onder klasse 1 verstaan we een echt warm dekbed. Ideaal voor koude slaapkamers en mensen die het snel koud hebben.

Warmteklasse 2warmteklasse 2 dekbedden herfst

Een dekbed met klasse 2 sluit het best aan bij ons klimaat en zal de meeste mensen daarom goed bevallen.

Warmteklasse 3warmteklasse 3 dekbedden lente

Voor mensen die het snel warm hebben en voor gebruik in verwarmde slaapkamers raden we warmteklasse 3 aan.


Warmteklasse 4warmteklasse 4 zomer dekbedden

Tot klasse 4 behoren de echte zomerdekbedden, die zelfs in warme nachten nog optimaal comfort bieden.


Maten dekbed kiezen: waar moet je op letten?

Bij een nieuw bed is een nieuw dekbed ook wel fijn! Maar een nieuw dekbed is afhankelijk van de maten van je bed, en dat kan nog best lastig zijn!Want hoe breed moet je dekbed zijn? Is dat niet dezelfde maat als je matas? 

 • Houd rekening met een breedtemaat waarbij het dekbed gemiddeld 50 tot 60 cm breder is zijn dan je matras.Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste maten.
 • De lengtemaat van je dekbed is minder belangrijk dan de breedtemaat. Er zijn drie lengtematen verkrijgbaar: 200, 210 of 220 cm. Dit is afhankelijk van je eigen lengte én voor de lengte van je bed.

 

Bekijk welke maat dekbed jij nodig hebt

 


Dekbed wassen: tips voor elk type dekbed!

We weten natuurlijk allemaal dat je regelmatig je beddengoed moet wassen. Maar wist je dat het wassen van je dekbed minstens zo belangrijk is? Want ook je dekbed is een bron van bacteriën. Hoe pak je het aan? 

Tips voor elk type dekbed


Topmerken dekbedden

In de ruime collectie dekbedden vind je verschillende topmerken. De dekbedden van Beter Bed Select bieden topkwaliteit tegen een scherpe prijs. Daarnaast kun je kiezen uit dekbedden van Silvana, TEMPUR®, Cinderella, Texeler, Walra en Kårlsson. Zo vind je altijd het dekbed van de topkwaliteit dat bij jou past. 
 

Bekijk alle dekbedden

Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing