Doe goed - recycle je beddengoed!

en ontvang 10% korting

Lever je oude beddengoed daarom in bij een van onze winkels . Zo maken we ons samen sterk voor een duurzame, circulaire wereld. Dat is wat we bij Beter Bed – naast zorgen voor de beste slaap voor iedereen- het allerliefste doen.

Hoe werkt de beddengoed-retouractie?

Yes! Tijd voor een nieuw dekbed, hoofdkussen, dekbedovertrek of hoeslaken. Wat doe jij met je oude beddengoed? Weggooien is zonde, want deze materialen kunnen prima hergebruikt worden. Lever je dekbed, hoofdkussen, dekbedovertrek of hoeslaken in bij een van onze winkels. In alle winkels zijn speciale tonnen aanwezig waar je jouw beddengoed in mag doen. Wij zorgen er vervolgens, samen met Ducky Dons en Sympany, voor dat jouw oude beddengoed op de juiste plek terecht komt om gerecycled te worden.  Zo werken we samen aan een beter milieu. Wij trakteren jou vervolgens op 10% korting op je nieuw beddengoed.

Let op: verpak jouw beddengoed in een goed afsloten zak. Dit is belangrijk vanuit hygiënisch oogpunt. Een niet goed afgesloten zak kunnen wij helaas niet aannemen.

Vind een winkel bij jou in de buurt

 

Omdat duurzaam nóg beter slaapt

Wij geloven dat iedereen beter kan slapen en leven. Wij geloven óók dat dat op een zo duurzaam mogelijke manier kan. Of eigenlijk gewoon moet. Zodat je met een goede nachtrust niet alleen goed voor jezelf zorgt, maar ook voor je omgeving. En geloof ons, dat slaapt echt nog véél beter.

Daarom is duurzaamheid een vast onderdeel van onze strategie, waar we ons iedere dag weer hard voor inzetten. Zodat we niet alleen maar hoeven te dromen over een duurzame wereld, maar er op een dag ook écht in wakker worden. Het verzamelen van jouw oude dekbed of hoofdkussen is hier een mooi onderdeel van.

Waarom is juist dons zo’n duurzaam materiaal?

Dons en veren zijn een 100% natuurlijk materiaal. Door dit te verwerken in dekbedden en hoofdkussen komt het niet op een grote afvalberg terecht. Dons en veren zijn ook biologisch afbreekbaar. Hierdoor belast dit materiaal, in vergelijking met alle andere vulmaterialen voor dekbedden en hoofdkussens, het milieu het minst. Alle oude donsproducten die bij ons worden ingeleverd, maken we open. We halen het dons en de veren eruit en wassen het. Na een strenge hygiëne- en kwaliteitscontrole gebruiken we het materiaal weer bij de productie van nieuwe dekbedden en hoofdkussen. Zo is de duurzame cirkel weer rond.

Hoe werkt het recyclingproces? 

Het recyclingproces én de productie van de dekbedden en kussens vinden in Nederland plaats. Tijdens dit duurzame proces komt maar liefst 70% van de opgewekte stroom van zonnepanelen. Een donzen dekbed bestaat uit verschillende onderdelen. De hoes van het dekbed wordt onder andere verwerkt tot poetsdoeken en isolatiemateriaal. Het complete dekbed wordt gerecycled en het milieu en de nieuwe grondstoffen blijven hierbij bespaard. Het dons dat niet hergebruikt kan worden, wordt afgevoerd voor de verwerking tot organische meststoffen. 

Alles over het recyclingproces 

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing