Teken het manifest

Maak slaap jouw prioriteit, slaap beter

Leer nu beter slapen in  5 stappen met slaapexpert Aline Kruit

Onze missie is héél Nederland en België beter laten slapen. En dat is hard nodig. Maar liefst een op de vijf Nederlanders heeft last van slaapproblemen. Wil jij beter slapen en meer weten over slapen? schrijf je dan in en leer in vijf stappen beter slapen met tips van onze kennispartner, arts en slaapcoach Aline Kruit. In 5 online modules leer jij aan de hand van video’s álles over beter slapen, beter leven, waarom slaap zo belangrijk is en wat jij zelf kunt doen voor een optimale nachtrust.

Leer beter slapen in vijf stappen

Waar wacht je nog op? Schrijf je in voor het slaapmanifest en leer beter slapen in 5 stappen met tips van Slaapcoach Aline Kruit.

Wat leer ik tijdens de slaaptraining van Aline Kruit?

Aflevering 1: Hoe ziet goede slaap eruit? En welke voordelen heeft goede slaap voor de gezondheid?

Aflevering 2: Wat als slapen niet zo lekker gaat? En hoe kun je daar dan het beste mee omgaan?

Aflevering 3: Wat is de relatie tussen slapen en leefstijl? Welke lichamelijke aandoeningen hebben invloed op de slaap?

Aflevering 4: Wat is de relatie tussen slapen en mentaal functioneren?

Aflevering 5: Welke factoren hebben invloed op slaap en hoe ga je daar mee om?

Goed slapen, daar wordt iedereen beter van.

Als je een nachtje slecht hebt geslapen, merk je de volgende dag gelijk het verschil in hoe je je voelt, qua humeur en hoe scherp je bent. Slecht slapen is van invloed op de gezondheid en maar liefst één op de vijf Nederlanders kampt met een vorm van slaapgebrek. Dat kan beter. Moet beter. Wij geloven én beloven dat iedereen beter kan slapen. We roepen dan ook heel slapend Nederland op om ons te steunen in de missie om het belang van goede slaap op de kaart te zetten. Zo kunnen we samen een maatschappelijk probleem omzetten in een maatschappelijke kans. Want beter slapen is beter leven.

Steun ons in de missie om het belang van een betere nachtrust op de kaart te zetten. Wij zullen je voorzien van alle laatste informatie rondom slapen, om samen dit maatschappelijke probleem aan te pakken. 

Waarom jij mee wil doen

Wij Nederlanders zijn steeds meer bezig met onze gezondheid. Zo zijn we de afgelopen jaren collectief meer gaan bewegen en eten we gezonder.

Toch is er een gebied waarop de volksgezondheid nog grote stappen kan zetten. Een dagelijkse activiteit die we vaak over het hoofd zien, maar die minstens zo belangrijk is voor onze gezondheid: slapen. Maar liefst een derde van ons leven brengen we slapend door.

Als je een nachtje slecht hebt geslapen, merk je de volgende dag gelijk het verschil in hoe je je voelt, qua humeur en hoe scherp je bent. Laat staan na een langere periode van weinig of slechte nachtrust.

Slecht slapen is van invloed op de gezondheid. Zo kan te kort of juist te lang slapen bij volwassenen het risico op ziektes als obesitas, diabetes, depressie en beroerte verhogen en het dagelijks functioneren belemmeren. Wat weer kan leiden tot economische en maatschappelijke kosten, bijvoorbeeld door verzuim, verminderde schoolprestaties en druk op de zorg*.

*Strategische verkenning 'Slechte slaap: een probleem voor de volksgezondheid?' van het Trimbos-instituut, het RIVM en de Hersenstichting. https://www.rivm.nl/nieuws/slechte-slaap-en-gezondheid-meer-aandacht-voor-preventie-van-belang

Matthew Walker tekent Manifest
Internationaal slaapexpert Matthew Walker tekent het manifest
Matthew Walker en John Kruijssen tekenen manifest
Slaapgoeroe Matthew Walker en CEO John Kruijssen zetten zich in voor het manifest

Maar liefst één op de vijf Nederlanders kampt met een vorm van slaapgebrek. En meer dan de helft van de mensen is niet tevreden met de eigen slaapkwaliteit. Je kunt gerust spreken van een maatschappelijk probleem.

Toch is er in Nederland nog relatief weinig aandacht voor de preventie van slaapproblemen. *

Dat kan beter. Moet beter. Beter Bed gelooft én belooft dat iedereen beter kan slapen.

We gaan er alles aan doen om die belofte waar te maken. Door ons in te zetten voor het vergroten van het bewustzijn van het belang van slaap. En zetten een stapje extra als het gaat om het geven van vakkundige voorlichting en expert slaapadvies.

Natuurlijk kunnen we dat niet alleen. Zo werken we al samen met artsen, specialisten en gezondheidsinstituten. Maar daarmee zijn we er nog niet.

We roepen dan ook heel slapend Nederland op om ons te steunen in de missie om het belang van goede slaap op de kaart te zetten. Zo kunnen we samen een maatschappelijk probleem omzetten in een maatschappelijke kans. Want beter slapen is beter leven.

Meld je nu aan en join the movement! 

Wil jij beter slapen? Lees dan hier de slaaptips van onze slaapadviseurs.

Beter slapen blogs

Wil jij beter slapen? Lees dan hier de slaaptips van slaapcoach Aline Kruit.

Blogs Aline Kruit

Met deze producten zorg jij voor een betere nachtrust.

Slaapproducten blogs

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing