Terug naar het overzicht

Hoofdkussen Joepi

60 beoordelingen

Hoofdkussen Joepi
Hoofdkussen Joepi
Hoofdkussen Joepi
Kindveilig hoofdkussen Joepi | Beter Bed
Hoofdkussen White box
Hoofdkussen Joepi
55 x 65 cm
23.95

Levertijd: Morgen in huis

2 jaar garantie

Speciaal kinderkussen

Zachte en lichte vulling

Optimale ventilatie en vochtregulatie

Kussens voor kinderen bij Beter Bed

Kinderkussen

Een kinderhoofdkussen is dunner en zachter dan een standaard hoofdkussen en zorgt ervoor dat jouw kindje comfortabel slaapt. Zodra je kind een arm of knuffel als kussen gebruikt is het tijd voor het eerste hoofdkussen. Vaak is dit tussen de 2-4 jaar. 

Gelaagdheid van een bed
Kenmerken van een kussen:
Vanaf 2 jaar: vanaf 2 jaar mogen kinderen met een hoofdkussen slapen. Een fijn en passend hoofdkussen kan een belangrijke bijdrage leveren aan de goede nachtrust van je kind.
Zeer ademend: een kinderkussen is goed ademend, waardoor je kind er dwars doorheen kan ademen. Wel zo veilig!
Plat en zacht: een kinderkussen is een stuk dunner dan een gewoon hoofdkussen. Zo ligt het hoofdje van je kind een beetje hoger, maar wordt de nek niet belast. Daardoor is het kussen niet alleen comfortabel voor je kind, maar ook veilig.
Katoenen tijk: een kinderkussen heeft een zachte katoenen tijk. Katoen is stevig, onderhoudsvriendelijk en het neemt transpiratievocht net zo goed op, als dat het het ook weer afgeeft!
Verschillende maten: in ons assortiment kun je kiezen uit verschillende maten kinderkussens: 40×60, 55×65 of 60×60 cm. Hierdoor is er voor elk kind een passend kussen.

Veelgestelde vragen

Een kinderkussen is een stuk dunner dan een gewoon hoofdkussen. Zo ligt het hoofdje van je kind een beetje hoger, maar wordt de nek niet belast. 

Als je peuter (2+) op een gegeven moment om een hoofdkussen gaat vragen kun je een peuterkussen aanschaffen. Kijk goed naar de behoeften van je kind. Een signaal is bijvoorbeeld dat je kindje met het hoofd op een knuffel slaapt of het handje of deken(/dekbed) als steuntje onder het hoofd gebruikt. 

Nee. Hoofdkussens worden afgeraden bij kinderen onder de twee jaar. Als je kindje namelijk met het gezichtje in het kussen ligt, kan het geen of onvoldoende lucht krijgen, waardoor verstikkingsgevaar ontstaat. Kleine kinderen kunnen namelijk niet altijd zelf het kussen wegduwen of hun hoofdje draaien of oprichten.

Wanneer jouw kind toe is aan een groter en dikker hoofdkussen is afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste spelen het gewicht en de lengte van jouw kind een belangrijke rol. Hoe groter het kind wordt, des te eerder zal een dikker en groter kussen nodig zijn voor een fijne slaap. Meestal is dit rond een jaar of 5/6. Maar ook de favoriete slaaphouding is van belang. Zijslapers hebben sneller een groter en dikker kussen nodig, dan buik of rugslapers.

In ons assortiment kun je kiezen uit verschillende maten kinderkussens: 40×60, 55×65 of 60×60 cm. Hierdoor is er voor elk kind een passend kussen.

Baby’s hebben in verhouding met hun lichaam een groot hoofd. Als een baby op een kussen zou slapen, zou de wervelkolom juist vervormd raken én er is kans op verstikking.

In de regel slaapt een kind tussen de 2 en 4 jaar vaak voor het eerst op een kussen. Maar elk kind is natuurlijk anders. Het beste is dan ook om te kijken of je kindje slaapt met een hand of een knuffeltje onder het hoofdje. Is dit het geval? Dan zal hij of zij zeker blij zijn met een eerste hoofdkussen! Onder de 2 jaar wordt een eigen hoofdkussen sterk afgeraden.

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing