10% éxtra korting op heel veel* met code slapen10

0 : 7 : 44
58

kussen Zitkussen

Er is geen prijs bekend

Comfortabele zithouding

Geen last van rug of nek

Heerlijk zacht

Vind je het heerlijk om te lezen of televisie te kijken in bed? Dan is het Polydaun Bedzit kussen speciaal voor jou ontworpen! De rechthoekige driehoek, die gemakkelijk tegen muur of hoofdbord van je boxspring te plaatsen is, zorgt voor een ongekende comfortabele houding. Daarnaast biedt het een goede ondersteuning zodat je in alle comfort kunt genieten. Zo krijg je geen last van je rug of nek. Het Polydaun Bedzit kussen is gevuld met latexsticks, dit voelt heerlijk zacht aan en biedt de ideale zithoogte in bed.

Onderhoud
Het bedzit kussen zelf is niet wasbaar. Voor een optimale kwaliteit raden we aan om regelmatig het kussen op te kloppen en te luchten. Dit bedzit kussen kan worden voorzien van een afneembare hoes (niet meegeleverd) met extra lange rits. Wij adviseren je omwille van de hygiëne 1 losse kussensloop bij te bestellen. Deze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren.

Voordelen
  • Comfortabel lezen of televisie kijken in bed
  • Gemakkelijk te plaatsen tegen muur of hoofdbord van je boxspring voor een comfortabele en ideale zithoogte in bed
  • Het kussen kan voorzien worden van een hoes met een handige zijvak voor het opbergen van bijvoorbeeld je leesbril of afstandsbediening.

Artikelnummer 1050548
Merk Polydaun

Breedte 65 cm
Lengte 30 cm
Hoogte 50 cm

Weeftechniek twill
Anti huisstofmijt Nee
Vulgewicht 2000
Anti allergie nee
Neksteun Nee

Materiaal vulling 100% PU vlokken
Materiaal tijk 100% twill katoen

Onderhoud opkloppen en luchten
Wasbaar Nee
Kussen navulbaar Nee
Nekgedeelte navulbaar Nee
Wasinstructies niet wasbaar

Garantie 1 jaar volgens CBW voorwaarden
Kussens bij Beter Bed

Hoofdkussens

Een hoofdkussen is één van de belangrijkste elementen van je bed. Een fijn slaapkussen zorgt namelijk voor voldoende ondersteuning, goede ventilatie en het voorkomt nek- en rugklachten.

Gelaagdheid van een bed

Verschillende soorten kussens:

Donzen kussen
Een donzen hoofdkussen houdt warmte vast en ventileert goed. Daarnaast heet het een hoog isolerend vermogen en is het kussen erg licht en soepel. Een donzen kussen ondersteunt minder goed dan traagschuim, latex of veren. Een donzen kussen is lastig wasbaar en daardoor minder geschikt voor kinderen.

Veren kussen
Een kussen dat bestaat uit veren is comfortabel en voelt erg zacht aan. Van nature biedt het goede ventilatie, ondersteuning en vormt het zich gemakkelijk naar het hoofd. Een veren kussen is iets steviger dan dons, daardoor ervaar je minder veerkracht. Daarnaast is een kussen gevuld met veren lastig wasbaar en daardoor minder geschikt voor kinderen.

Latex kussen
Een latex kussen is soepel en veerkrachtig. Je ervaart een goede drukverdeling en ondersteuning aan hoofd en nek. Dit komt omdat het kussen stevig en vormvast is. Een latex kussen ventileert minder goed dan veren, dons of kapok, waardoor het niet geschikt is als je het snel warm hebt of veel transpireert.

Kapok kussen
Een kussen gevuld met kapok kent goede ventilatie en vochtafvoer, dus ideaal als je het snel warm hebt of veel transpireert in bed. Kapok is 100% natuurlijk, zacht en luchtig. Daarnaast is het kussen navulbaar en kun je het kapok eenvoudig vervangen, zo zorg je voor altijd voldoende veerkracht!

Traagschuim kussen
Een traagschuim kussen is warmte isolerend, wat fijn is als je het snel koud hebt in bed. Daarnaast is een kussen gevuld met traagschuim stevig en vormvast, en geeft daardoor goede ondersteuning en uitstekende drukverdeling. Een traagschuim kussen neemt na verloop van tijd ietwat in veerkracht af.

Synthetisch kussen
Een synthetisch kussen is veerkrachtig en zacht. Eenvoudig te wassen in de wasmachine, daardoor erg geschikt voor kinderen en mensen met allergieën. Een synthetisch kussen is in vergelijking met andere kussens goedkoper, dit komt doordat dit kussen minder ventileert dan bijvoorbeeld dons of veren én minder ondersteuning biedt. 

Veelgestelde vragen over kussens

Het is belangrijk dat je kussen past bij je lichaamsbouw, slaaphouding en slaapwensen. Een goed hoofdkussen geeft voldoende steun aan je hoofd en nek en voorkomt of vermindert klachten als hoofd- en nekpijn. Bij de keuze voor een kussen moet de vraag of je een zijslaper, rugslaper of buikslaper bent zeker beantwoord worden. Ook de hardheid van je matras en het materiaal van de vulling spelen een rol.

Dan heb je over het algemeen weinig ondersteuning van het kussen nodig om je nek in de natuurlijke houding te houden. Daarom is een zacht en middelhoog kussen voor jou het meest geschikt. 

Kussens voor rugslapers

Dan heb je een steviger en dikker kussen nodig dan rug- en buikslapers, zodat je nek beter ondersteund wordt. Je hoofd en nek blijven dan op hetzelfde niveau als je ruggengraat.

Kussens voor zijslapers

Je hebt weinig tot geen ondersteuning van je kussen nodig om je nek in de natuurlijke houding te houden. Daarom raden wij een dun en zacht kussen aan.

Kussens voor buikslapers

Het is belangrijk dat je je kussen en matras op elkaar afstemt. Over het algemeen geldt: hoe harder het matras, hoe harder ook het kussen moet zijn. Andersom geldt dat je nek minder ondersteuning van je kussen nodig heeft als je op een soepeler matras slaapt, omdat je lichaam al verder wegzakt in het matras. 

Het kussen van je bed wassen. Hoe doe je dat? En doe je dat überhaupt wel eens? Bij het wassen van het beddengoed neemt iedereen eigenlijk dezelfde dingen mee: molton, hoeslaken, dekbedovertrek en kussenslopen. Maar wist je dat je eigenlijk ook je kussens af en toe mee moet wassen? Het wordt aangeraden om je kussens zo’n één keer per twee maanden mee te wassen. Waarom? Omdat je tijdens het slapen best veel zweet, dit heet nachtzweten, en omdat er huidschilfers en dode huidcellen achterblijven op je kussen. De combinatie van vocht en warmte zorgt voor een ideale broedplek voor allerlei bacteriën. Dus voor het behoud van een fijne, schone slaapkamer is het van belang om je kussen zo nu en dan te wassen. 

Welke kussens mag je wassen?

Vind een winkel in de buurt

Kom langs en ervaar onze service!


map inactive
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing