Texeler

Beddengoed van Texels wol

Wie zoekt naar wollen beddengoed, is bekend met Texeler. Al meer dan 25 jaar specialist in wol!

Logo van Texeler wollen beddengoed

Meer over Texeler

De collectie van Texeler bestaat uit wollen dekbedden en kussens gevuld met 100% eersteklas Texelse schapen- of lamswol. Wol is ideaal als je het in de winter snel koud hebt en in de zomer snel warm. De dekbedden zijn zowel verkrijgbaar in 4-seizoenen uitvoering als in los zomer- en winterdekbed. Texeler heeft kussens geschikt voor zowel rugslapers als zijslapers en buikslapers. De wollen zijn kussens voorzien van katoenen tijk, gemaakt van luxe katoensatijn of weldadig edelsatijn.

Texeler Dekbed puur natuur 4-seizoenen

opgevouwen Texeler Dekbed puur natuur 4-seizoenen

Met meer dan 25 jaar ervaring met wol en de productie van dekbedden is Texeler een gevestigde naam als het om beddengoed gaat. En dat is niet voor niets! Met behulp van speciale technieken worden wolvezels horizontaal en verticaal geweven waardoor de producten veerkrachtig worden.

Texeler Soezz kussen

Kussen van texeler met wollen vulling

Voor de perfecte nachtrust heb je ook het juiste kussen nodig. Texeler noemt deze belangrijke pijlers; steun, veerkracht en Texels wol. Het voordeel van wol is dat dit materiaal een zelfreinigende werking heeft, waardoor jouw hoofdkussen langer fris blijft.

Wist je dat...

 • wol altijd licht en veerkrachtig aanvoelt en haar oorspronkelijke vorm goed behoudt?
 • een wol in de winter warm aanvoelt en in de zomer koel?
 • wol zijn natuurlijke eigenschappen behoudt na het scheren en wassen?
 • een volle wollen vacht beschermt tegen de invloed van de seizoenen en warmte- en vochtregulerend werkt? Dankzij de wolvezel blijft je lichaam het hele jaar door op de juiste temperatuur.
 • wol door deze goede temperatuur- en vochtregulatie een uitkomst is voor mensen met astma en ademhalingsproblemen en een slechte bodem is voor huismijt?
 • het Texelse schapenras ‘Texelaar’ wereldberoemd is vanwege het uitstekende lamsvlees én de superieure kwaliteit van de wol?
 • de fabriek van Texeler, in de havenplaats Oudeschild, jarenlange ervaring heeft met het natuurproduct wol en de juiste weeftechniek?
 • de officiële historie van Texeler begint in 1909? Sindsdien bewaakt een groep Texelse schapenfokkers de zuiverheid van het schapenras en de kwaliteit van de wol.

Hoe houd je wol schoon en fris?

 • Wol is van nature vuilafstotend. Regelmatig luchten en opschudden is dan ook genoeg om je beddengoed fris te houden.
 • Door de natuurlijke veerkracht blijft wol in vorm. Breken of pletten, wat bij dons of ander materiaal wel eens gebeurt, is dan ook praktisch uitgesloten bij wol.
 • wollen beddengoed hoeft nooit te worden bijgevuld, omdat wol altijd op z’n plaats blijft zitten.
 • Wol houdt zichzelf als het ware schoon. Dankzij de ventilerende werking ontstaat een droog klimaat en hierdoor is schapenwol een slechte voedingsbodem voor huismijt.
 • Indien je je beddengoed toch moet of wilt wassen: breng deze naar een stomerij voor chemische reiniging. Alleen zo behoud je de kwaliteit van het wol. 

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing