Wintersale, tot 50% korting op bijna alles!

2 : 2 : 54
35

polyether matras Lara

Maattabel
Er is geen prijs bekend

Stecvig ligcomfort

Licht in gewicht

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Met Matras Lara II slaap je dankzij een uitstekende prijskwaliteitverhouding nóg beter! Het 15 cm hoge matras heeft een kern voorzien van hoogwaardig polyetherschuim en biedt je een stevige ondersteuning. Het matras is geschikt voor buik, rug- en zijslapers en kan op zowel een vlakke als een verstelbare bodem.

Stevig ligcomfort
De kern van dit matras staat garant voor een stevig ligcomfort dankzij hoogwaardig polyetherschuim. Ondanks het stevige comfort is het matras licht in gewicht. Het matras is op beide zijden te beslapen.

Dit matras heeft een medium hardheid.

Goed slaapklimaat
Het matras is voorzien van een duurzame tijk (matrashoes) dat zorgt voor een langere levensduur. De tijk is doorstikt met polyestervezel en antiallergisch waardoor je geniet van een zachte touch en een heerlijk slaapklimaat.

Hoe onderhoud ik dit matras?
Wij adviseren je om dit matras 1x per maand te keren én te draaien. Gebruik een molton en een antislip-dek voor de bescherming van je matras. De tijk van dit matras is afritsbaar en wasbaar tot 60°C.

Artikelnummer 672060
Merk Beter Bed Basic
Anti allergie Ja
Slaaphouding rug, zij, buik

Hoogte 15 cm
Gewichtsklasse tot 80 kg
Breedte 140 cm
Lengte 200 cm
Maatvoering Tweepersoons

Hardheid stevig
Drukverlagend 2

Type matras polyether
Weerszijde beslaapbaar Ja
Soort kern 13 cm polyetherschuim
Ondersteuning 2
Ventilatie en vochtregulatie 2

Tijk afritsbaar Ja
Comfortlaag tijk doorstikt met ca. 100 g/m² polyestervezel
Materiaal tijk 100 % polyester

Geschikt voor de volgende bedbodems lattenbodem met min. 28 latten; spiraalbodem; schotelbodem; (inzet)boxspring; vlavro (plaat met gaten); binnenveringbodem
Geschikt voor verstelbare bedbodem Ja

Garantie 2 jaar volgens CBW voorwaarden
Onderhoud tijk wasbaar tot 60°C
Omruilgarantie niet van toepassing
Anti huisstofmijt Nee
Polyether matrassen

Polyether matrassen

Ben je op zoek naar een betaalbaar logeerbed of een perfect matras voor je kids? Dan is een matras van polyether een goede keuze. Een fijn materiaal als je het ’s nachts snel koud hebt, minder geschikt als je het snel warm hebt. Dit komt doordat het schuim van een polyether matras een gesloten celstructuur heeft, waardoor warmte wordt vastgehouden.

Kenmerken van polyether matrassen: 

Stevige schuimsoort
Polyether is een schuimsoort. Hoe meer SG waarde het schuim heeft, hoe beter het ondersteunt.

Synthetisch
Polyether is een synthetisch en dus antiallergisch materiaal. Dit maakt een matras van polyether geschikt voor mensen met een wolallergie.

Betaalbaar
Polyether is zeer betaalbaar.

Fijn als je het snel koud hebt
Door de gesloten structuur van het schuim houdt polyether warmte en vocht vast. Dit is fijn als je het ’s nachts snel koud hebt.

Zeer geschikt voor kinderen en logés
Vergeleken met pocketveermatrassen en andere schuimsoorten geeft polyether wat minder ondersteuning. Polyether matrassen worden veel gebruikt voor de kinder- en logeerkamer.

Veelgestelde vragen over polyether matrassen:

Een polyether matras bestaat uit een synthetisch schuimmateriaal genaamd polyurethaanschuim. Een polyether matras wordt ook wel schuimplastic, schuimrubber of comfortschuim genoemd. Polyether beschikt van nature over een gesloten celstructuur, dit betekent dat er weinig tot geen ruimte aanwezig is tussen de cellen waar het materiaal van is gemaakt. Door de gesloten celstructuur heeft het materiaal moeite met het afvoeren van vocht, en kan het niet zo goed ademen waardoor het snel warm aanvoelt. Daarentegen is polyether erg goedkoop en relatief comfortabel. 

Polyether matrassen zijn zeer betaalbaar en zijn uitgermate geschikt voor bijvoorbeeld kinderen en logés. 

 

 

De levensduur van een polyethermatras is ongeveer 4 á 6 jaar. Een polyethermatras gaat minder lang mee dan een latex-, pocketvering-, traagschuim- en koudschuimmatras. Dit komt omdat een polyethermatras minder goed vocht opneemt, minder veerkrachtig heeft en er sneller kuilvorming kan ontstaan. Polyethermatrassen zijn wel goedkoop.

Polyether is een goedkoop schuim en zijn dan ook de goedkoopste matrastypes, maar daar staat tegenover dat polyether matrassen de kortste levensduur van alle matrassen hebben.

Een matras van polyether is het meest geschikt voor een kinderbed. Het is stevig, duurzaam, voordelig en kan een lichaamsgewicht tot 80 kilo dragen. Polyether houdt warmte vast, zodat je kind het niet te koud heeft. Polyether is bovendien anti-allergisch, dus kinderen met een allergie voor wol hebben baat bij een polyether matras. Daarnaast is een poleyther matras perfect voor lichtere mensen die geen lichamelijke klachten hebben en weinig eisen stellen aan een matras.

Een tijk wordt ook wel een matrashoes genoemd. De tijk is de hoes die over je matras heen zit, niet te verwarren met een molton of hoeslaken. De meestgestelde vragen over je matrastijk beantwoorden we hier.

SG staat voor 'soortgelijk gewicht' en wordt gebruikt om aan te geven hoeveel lucht er in het schuim zit. De SG-waarden lopen van SG20 tot SG60. Bij een polyether matras met een soortgelijk gewicht van 20 (SG20) is er per kubieke meter 20 kilogram schuim verwerkt. Dit betekent dat er minder materiaal en meer lucht in het matras is verwerkt. Hierdoor is het matras relatief zacht en biedt het minder comfort en veerkracht. Een polyether matras met SG40 is daartegen een stuk harder en steviger. hoe hoger de SG, hoe beter de kwaliteit.

Polyether matrassen zijn ideaal voor als je een kleiner budget hebt, maar wel lekker wil slapen en een goed matras wil aanschaffen. Polyether matrassen zijn daardoor geschikt voor kinderkamers, studentenkamers en logeerbedden. Als je op zoek bent naar een hoogwaardig matras dat voldoende ondersteuning biedt, dan adviseren wij pocketvering-, koudschuim-, traagschuim- of latexmatras.

Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing