Recycle je oude dekbed

Recycle je oude donzen dekbed

en ontvang 10% korting op je nieuwe! 

Het is tijd voor een nieuw dekbed of hoofdkussen, maar wat doe je met je oude? Zonde natuurlijk om deze weg te gooien, want producten met dons en veren kunnen prima gerecycled worden. En precies dát is waar wij dan ook volledig voor gaan. Omdat wij vinden dat beter slapen vandaag de dag op een zo duurzaam mogelijke manier moet. Lever daarom je oude donzen dekbed in bij een van onze winkels.

10% korting

Wij trakteren jou op 10% korting op een nieuw dekbed of hoofdkussen, wanneer je je oude exemplaar bij ons inlevert. Het oude dons, kan namelijk weer gebruikt worden voor nieuwe dekbedden en kussens. Zo werken we samen aan een beter milieu. 

Hoe werkt de donsretour actie?

  • Deze actie is alleen geldig in een van onze winkels en werkt niet online.
  • Oude donzen dekbedden moeten in een afgesloten doorzichtige plastic zak ingeleverd worden in een van onze winkels. Let op: zorg dat de zak goed afgesloten is, dit is erg belangrijk vanwege de huidige corona maatregelen. Een niet goed afgesloten zak kunnen wij helaas niet aannemen. 
  • Alleen donzen dekbedden en hoofdkussens mogen worden ingenomen, andere materialen nemen wij in samenwerking met Ducky Dons helaas niet aan. 

Vind een winkel bij jou in de buurt

Bekijk onze dekbedden

Bekijk onze hoofdkussens


 

Omdat duurzaam nóg beter slaapt

Wij geloven dat iedereen beter kan slapen en leven. Wij geloven óók dat dat op een zo duurzaam mogelijke manier kan. Of eigenlijk gewoon moet. Zodat je met een goede nachtrust niet alleen goed voor jezelf zorgt, maar ook voor je omgeving. En geloof ons, dat slaapt echt nog véél beter.

Daarom is duurzaamheid een vast onderdeel van onze strategie, waar we ons iedere dag weer hard voor inzetten. Zodat we niet alleen maar hoeven te dromen over een duurzame wereld, maar er op een dag ook écht in wakker worden. Het verzamelen van jouw oude dekbed of hoofdkussen is hier een mooi onderdeel van.

Waarom is juist dons zo’n duurzaam materiaal?

Dons en veren zijn een 100% natuurlijk materiaal. Door dit te verwerken in dekbedden en hoofdkussen komt het niet op een grote afvalberg terecht. Dons en veren zijn ook biologisch afbreekbaar. Hierdoor belast dit materiaal, in vergelijking met alle andere vulmaterialen voor dekbedden en hoofdkussens, het milieu het minst. Alle oude donsproducten die bij ons worden ingeleverd, maken we open. We halen het dons en de veren eruit en wassen het. Na een strenge hygiëne- en kwaliteitscontrole gebruiken we het materiaal weer bij de productie van nieuwe dekbedden en hoofdkussen. Zo is de duurzame cirkel weer rond.

Een tweede leven voor jouw donzen dekbed

Hoe werkt het recyclingproces? 

Het recyclingproces én de productie van de dekbedden en kussens vinden in Nederland plaats. Tijdens dit duurzame proces komt maar liefst 70% van de opgewekte stroom van zonnepanelen. Een donzen dekbed bestaat uit verschillende onderdelen. De hoes van het dekbed wordt onder andere verwerkt tot poetsdoeken en isolatiemateriaal. Het complete dekbed wordt gerecycled en het milieu en de nieuwe grondstoffen blijven hierbij bespaard. Het dons dat niet hergebruikt kan worden, wordt afgevoerd voor de verwerking tot organische meststoffen. 

Alles over het recyclingproces 


 

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing