Oud matras inruilen = 15% éxtra korting

0 : 12 : 3
58

Recycling van oude matrassen

Matrassen weggooien? Dat vinden wij zonde! Daarom zorgen wij voor de recycling van je oude matras. Hiervoor voeren we vanaf 1 januari 2022 een bijdrage door.

Als onderdeel van Matras Recycling Nederland (MRN) zetten wij ons in om de kostbare materialen uit je oude matras opnieuw te gebruiken. Vanaf 1 januari 2022 is het verplicht een zogenoemde afvalbeheersbijdrage (ABB) te betalen aan de Stichting MRN, bij aankoop van een nieuw matras. De bijdrage per matras vind je onderaan deze pagina. 

Door deze bijdrage draag jij dus bij aan een beter milieu. Jij geeft het matras af bij de milieustraat bij jou in de buurt, wij zorgen ervoor dat het matras wordt gerecycled. Dankzij de milieubijdrage weet je bij aankoop van een nieuw matras dus al dat wij zorgen voor de recycling in de toekomst!

Laat je je matras liever door ons ophalen? Dat kan! Voor €24,95 halen wij je eenpersoonsmatras op en voor €34,95 halen we je tweepersoonsmatras op. Meer informatie over deze service vind je hier.

Jouw oude matras kan worden gebruikt voor
Kruiwagenbanden
Judomatten
Yogamatten
Vaatdoeken
Geluidsdempingmateriaal
Isolatiemateriaal
Autodashboards

Vragen over milieubijdrage

De de milieubijdrage is vanaf 1 januari 2022 verplicht, of je nu een 1-persoons, 2-persoons matras of topper koopt.

Afvalbeheerbijdrage 2024
Met ingang van 1 januari 2022 is de Uitgebreide  Producentenverantwoordelijkheid (UPV) voor matrassen in werking getreden. De afvalbeheerbijdrage 2023 bedraagt € 3,25 (ongeacht het type matras). Het bestuur van MRN heeft besloten de bijdrage voor 2024 te verhogen en daarbij ook een onderscheid te maken in de bijdrage per type matras.

Deze afvalbeheerbijdrage 2024 is als volgt:

1-persoons matras: € 5,50
2-persoons matras: € 6,50
1-persoons topper: € 5,50
2-persoons topper: € 6,50
Kinder-babymatras: € 4,50

Ja, de milieubijdrage is verplicht bij aanschaf van een matras. Deze bijdrage  wordt onderaan je factuur of in je winkelwagen toegevoegd.

Nee, het matras dien je zelf af te geven bij de milieustraat bij jou in de buurt. Wij zorgen er vervolgens voor dat het matras wordt gerecycled. 

Wel kun je kiezen voor onze extra service om je matras te laten ophalen. Voor €24,95 halen wij je eenpersoonsmatras op en voor €34,95 halen we je tweepersoonsmatras op. Meer informatie over deze service vind je hier.

Om het recyclingsproces zo schoon en snel mogelijk te laten verlopen, vragen we je om je matras zo schoon mogelijk in te leveren. In ieder geval moet het matras droog zijn. 

Met de bijdrage kunnen we namens het MRN landelijk meer matrassen laten recyclen. De bijdrage compenseert een gedeelte van de kosten, zoals transport, handeling en het laten recyclen van de matrassen.

Bij Beter Bed streven we naar een duurzamere wereld. Hiervoor hebben we al diverse duurzame plannen uitgevoerd. En onze doelen zijn nog lange niet gehaald, dus hier blijven we naar streven.

Meer over duurzaamheid

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing