Inspiratie

Blauwgrijs: dé kleur voor in je slaapkamer

Wij zijn gek op kleur in de slaapkamer, dé plek waar je tot rust komt. Daarom is de juiste keuze voor kleurgebruik hier misschien wel nóg belangrijker dan voor de overige ruimtes in huis. Kleuren mogen de rust hier niet verstoren, integendeel. Met het juiste kleurgebruik creëer je juist rust en eenheid in een stijl die helemaal bij jou past. De perfecte kleur voor in je slaapkamer? Blauwgrijs!

Blauwgrijs: een fijne basiskleur in de slaapkamer

Deze mooie, vergrijsd blauwe kleur zorgt voor een fijne basis met een vleugje kleur in je slaapkamer, zonder dat het overheerst. Het is een kleur die lang meegaat, niet snel verveelt en zich gemakkelijk op verschillende manieren laat combineren. Fijn! Zo heb je er jarenlang plezier van. Het blauw hoort bij de koele tinten en staat voor rust. Precies wat je nodig hebt in de slaapkamer. 

Speel met materialen en vormen

Blauwgrijs is een kleur die zich als geen ander laat combineren met dezelfde kleur in andere vormen en verschillende materialen. Met kleur-op-kleur, of met een chic woord ton-sur-ton, kun je de blauwgrijze kleur prachtig in meerdere tinten in je slaapkamer terug laten komen. Op de muur, in het beddengoed of met accessoires bijvoorbeeld. Kussentjes, vazen en kunstobjecten in dezelfde kleur maken het kleurenspel nog sterker. De combinatie van de verschillende blauwgrijze tinten geven een stijlvol effect aan iedere slaapkamer. 

Hou jij van stoer en robuust of mag het liever wat eleganter zijn? Met blauwgrijs kun je verschillende stijlkanten op. Voor welke stijlcombinatie jij ook kiest, combineer het blauwgrijs met natuurlijke materialen voor het mooiste resultaat. Denk bijvoorbeeld aan betonvloeren, marmeren nachtkastjes, een wollen vloerkleed, aardewerk met een zandstructuur, pampas pluimen en beddengoed van zacht katoen of linnen of met een onregelmatig garen in natuurkleuren.  

De beste kleurmatches   

Wil je graag wat contrast aanbrengen in je blauwgrijze slaapkamer? Kies dan voor effen kleuren zoals verschillende naturel kleuren, huidkleurig roze en warmere of koelere bruintinten. Warme bruintinten zijn bijvoorbeeld ree-, camel- en tabaksbruin en een koelere bruintint is bijvoorbeeld melkchocolade bruin. Combineer deze kleuren met zwart, grijs en goud of zilver om het plaatje helemaal af te maken. 

B Bright bed in grijsblauwe stof ‘Seven 153 Denim’

In onze nieuwe bed & boxspring collectie B Bright kun je jouw droombed samenstellen in een blauwgrijze kleur met de stof: ‘Seven 153 Denim’. Zo maak je van jouw bed de ideale basis voor je eigen blauwgrijze slaapkamer. Of die slaapkamer nu sfeervol en stoer of juist klassiek en eleganter is, het blauwgrijs komt in meerdere stijlen goed tot zijn recht. Zo kies je voor een combinatie met zwart staal of een betonvloer voor die krachtige en stoere look en combineer je je bed met koper of goudkleurige pootjes voor een klassiekere uitstraling. Een wereld van verschil!

Tip: wil je je achterwand in dezelfde blauwgrijze kleur schilderen? Kies dan voor de kleur RAL 7031. Dit is de perfecte kleur voor het creëren van een speels materiaalcontrast met de blauwgrijze stof van het B Bright bed. 

Benieuwd naar de hele B Bright collectie?

Ontdek het hier

Lees meer over

Over de auteur

Stylist

Weet hoe je een slaapkamer perfect kan stylen.

Meer over Jolein

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing