Inspiratie

De slaapkamertrends voor 2023: twee tegenpolen

De slaapkamer in 2023 staat vooral in het teken van héél veel comfort. Dit comfort zien we komend jaar vooral terug in twee uiteenlopende stijlen die recht tegenover elkaar staan. Aan de ene kant zien we de tot-rust-kom-slaapkamer: minimalistisch met weinig aankleding en decoratie. Aan de andere kant heb je de verlengstuk-van-de-woonkamer-slaapkamer met juist een mix van héél veel gezelligheid.

Het stylen van je slaapkamer wordt steeds belangrijker. De slaapkamer krijgt dan ook een steeds prominentere plek in huis. Waar eerst alle afdankertjes van de woonkamer naar de slaapkamer doorschoven, vinden we het steeds belangrijker dat de slaapkamer een op zichzelf staande fijne, plek is. Welke trend van 2023 past bij jou: sereen en rustig of ga je voor een kleurige, levendige boel vol pit?

Trend: de tot-rust-kom-slaapkamer

In deze slaapkamer draait het om rust, rust en nog eens rust. Dat betekent een minimalistische aankleding met weinig meubels of decoraties en vooral veel rustige tinten en materialen. Comfort is key  in de tot-rust-kom-slaapkamer. Hoe meer comfort, hoe beter je tot rust komt. Zo laat je in deze slaapkamer moeiteloos alle drukte achter je.

Voelbare zachtheid

Tierelantijntjes die blijven dus achterwege, maar hoe dat de verschillende meubels (zoals het bed zelf,  nachtkastjes, matras of vloerkleed) aanvoelen, dát is des te belangrijker. Je kunt hierbij denken aan zachte teddystoffen, aaibare kussens, fluffy dekens en hoogpolige tapijten. Met al die zachtheid creëer je automatisch een plek waar je langer wil verblijven. Een plek vol warmte en comfort. Maar ook het gevoel van verkoelende materialen voor dekbedovertrekken en hoeslakens wordt steeds belangrijker. Daarnaast zullen we in het nieuwe jaar nog vaker kiezen voor producten van materialen die langer meegaan én op een duurzame wijze zijn gemaakt.

Lees hier meer over een duurzame slaapkamer.

Trend: de slaapkamer als verlengstuk van je woonkamer

Naast de serene tot-rust-kom-slaapkamer is een andere slaapkamertrend voor 2023 juist een slaapkamer als verlengstuk van het interieur van de rest van je huis. Het gaat hierbij niet om een specifieke interieurstijl, maar het is belangrijk dat je dezelfde stijl als de woonkamer aan één stuk doorvoert in je slaapkamer. Met - in tegenstelling tot de tot-rust-kom-slaapkamer - veel ruimte voor decoratie. Ook beddengoed krijgt in deze slaapkamertrend een prominente rol. Er is niets waarmee je zo snel een compleet andere sfeer in je slaapkamer neerzet, als met beddengoed.

Lees hier welk beddengoed je allemaal nodig hebt om je bed op te maken. 

Persoonlijke touch en véél kleur

In de verlengstuk-van-de-woonkamer-slaapkamer is ruimte voor veel gezelligheid en identiteit. Zodra je binnenkomt, vertelt de slaapkamer je wie er slaapt dankzij de vakantiefoto’s aan de muur, zelfgemaakte kunstwerken en favoriete verzamelingen. Op het bed vind je een bonte mix van beddengoed vol verschillende dessins zoals strepen, bloemen, vogels, bladmotieven en blokken en ruiten. Kies voor een random mix van hoofdkussens met verschillende slopen en vrolijk gekleurde sierkussens. Expressief, kleurrijk en vooral veel gezelligheid, maar altijd perfect gecombineerd doordat het met maximaal aandacht voor gevoel is uitgekozen.

Toch ietsje meer rust nodig op het bed zelf? Ga dan voor een combinatie van grote, effen dekbedovertrekken van heerlijk zacht brushed katoen (flanel katoen) of kies voor speelse, onregelmatige garens. Combineer met sierkussens in verschillende kleuren en printjes.

De basis voor iedere slaapkamertrend: goed, passend slaapcomfort

Welke trend van 2023 spreekt jou het meest aan: rust of levendig? Vergeet niet, goed slapen is en blijft natuurlijk het allerbelangrijkste van je slaapkamer. Dé basis voor iedere slaapkamer is dan ook een comfortabel bed dat helemaal past bij jouw slaapwensen en lichaam. Zeker weten dat jij geniet van het juiste comfort? Ontdek onze Beter Slapen ID en laat je volledig doormeten in een van onze winkels voor jouw persoonlijk slaapprofiel. Dankzij een slim matras met sensoren weet jij zeker dat je kiest voor slaapcomfort dat op je lijf geschreven is.

Ontdek de Beter Slapen ID

Lees meer over

Over de auteur

Stylist

Weet hoe je een slaapkamer perfect kan stylen.

Meer over Jolein

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing