Inspiratie

Altijd op zoek naar trends en inspiratie!

Onze styliste Jolein ging op inspiratietocht naar Parijs. Zij bezocht de woonbeurs Maison & Object en spotte trends in het centrum van Parijs.

Mix & match

De eerste trend die opvalt, is het gebruik van groen, vergrijsd en donkerblauw, oker en goud. Deze kleuren uit de natuur matchen perfect met elkaar. Of het nu op de muur zit, in de accessoires of het textiel; dankzij de op elkaar aansluitende tinten wordt de ruimte één geheel. 

 

Aardse tinten

De kleuren van moeder aarde in uw interieur? Jazeker. Van terracotta en roesstig oranje tot wijnrood, bruin en koper. Warmer kunnen we het niet maken. 

 

Goud en grafisch

Grafische patronen zijn eigenlijk nooit helemaal uit het modebeeld verdwenen. Combineer ze met wat bling bling en goudtinten en ze krijgen een compleet eigentijdse uitstraling. Ook zacht velours zien we terug in stoffen, gordijnen en stoelen. Weelderig en warm, met een vleugje Moulin Rouge. 

 

Bohemian

Zeggen we bohemian interieur, dan hebben we het over een mix van stijlen die uit verschillende werelddelen komen. Deze stijlen worden vergezeld door bonte kleuren als rood, roze, geel en oranje. Bohemian wordt vooral bestempeld als een hippiestijl, bekend van de jaren '60 en tegenwoordig gelinkt aan het zonnige Spaanse eiland Ibiza. Deze bonte woonstijl bewijst dat kleuren die je niet snel samen zou voegen, meer dan prima samengaan. Denk aan rood en roze: vloekende kleuren gaan goed samen wanneer je ervoor kiest om daarnaast in de basis natuurlijke materialen, zoals beton, hout en luchtige textielsoorten als linnen, te gebruiken. 

Shop de nieuwste collectie dekbedovertrekken

Fluffy vachtjes en breisels

Als het maar aaibaar is. Dierenvachten, imitatiebont en lekker grof gebreide accessoires. Geverfd of ongeverfde huiden en fake fur in allerlei tinten. De winter smeekt om wat zachtheid en warmte. 

 

Botanische stijl

De term botanisch slaat op alles wat te maken heeft met plantkunde. Zo hebben we de bekende mediterrane, botanische tuinen in het zuiden van Spanje. Boordevol exotische planten, groene bomen en tropische bloemen. Tegenwoordig wordt deze stijl naar binnen doorgetrokken. Fijn, want zo genieten we in huis van al dat frisse sfeervolle groen. 

 

Eclectische woonstijl

Een woontrend is de eclectische woonstijl. Eclectisch betekent “het beste uitkiezend”. De term wordt meestal gebruikt om aan te geven dat er in een werk, bijvoorbeeld een gebouw, verschillende stijlen door elkaar gebruikt zijn. Kies wat u bevalt en combineer het met zowel oude als nieuwe materialen. Et voilà: een nieuwe interieurstijl is geboren. 

Lees meer over

Over de auteur

Stylist

Weet hoe je een slaapkamer perfect kan stylen.

Meer over Jolein

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing