Beter slapen

7x Duurzaam slapen is beter slapen

Bijna één derde van onze tijd brengen wij door in onze slaapkamer. Daarmee is slapen een van de belangrijkste bezigheden in ons leven. Belangrijk dus dat we goed slapen. Maar kan dat ook duurza(a)m(er)? Nou en of! We zetten voor jou dé 7x ‘Duurzaam slapen is beter slapen’ tips op een rijtje. Zo zorg je met een goede nachtrust niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor je omgeving. En geloof ons, dat slaapt nog véél beter.

1. Flessen van pet, gewoon in je dekbed!

Gerecycled plastic in je dekbed? Dat klinkt gek, maar gelukkig merk je niets van
het vorige leven van dit materiaal als fles. Geen harde stukken dus, maar gewoon een heerlijk zacht en soepel dekbed dat ook nog eens lang meegaat. De vulling bestaat uit synthetische bolletjes, gemaakt van het polyester uit
petflessen. In één dekbed worden wel 80 flessen verwerkt! Slapen doe je goed
met dit dekbed: de vezels zijn heerlijk zacht, isolerend en hebben een goede
vochtregulatie voor het perfecte slaapklimaat. Naast dekbedden vind je bij ons
ook hoofdkussens met een vulling van gerecyclede petflessen. Slaapt toch
stukken beter?

2. Ga voor een modulair matras

Kies je voor een modulair opgebouwd matras dan zorg je ervoor dat het recyclen van het matras aan het einde van zijn levensduur stukken eenvoudiger gaat. Maar ook kun je door maar één onderdeel te vervangen een stuk langer met het matras doen. Dat zien we graag! Een modulaire opbouw wil namelijk zeggen dat het product bestaat uit verschillende onderdelen die uitwisselbaar zijn. Onze modulaire B Bright 5000 serie matrassen zijn hier een goed voorbeeld van. Bevalt de toplaag niet meer zo goed dan hoef je dus alleen maar de toplaag te vervangen. Ook zijn bij deze matrassen alleen de bodemplaten, verlijmd, waardoor de rest van het matras geheel recyclebaar is. Op naar de 100%!

3. Go circulair met boxspring Element

Wil je jouw ‘slaapfootprint’ écht zo klein mogelijk maken? Met een van onze Element boxsprings kies je voor een volledig recyclebare boxspring. Alle onderdelen zijn bij deze boxsprings namelijk los van elkaar te vervangen. Zo gaat het bed niet alleen langer mee, het is ook volledig uit elkaar te halen aan het einde van haar levensduur. Alle materialen worden maximaal hergebruikt en krijgen een tweede leven. Wauw! Dit kan bijvoorbeeld door geen lijm meer te gebruiken, maar ingenieuze klikprofielen en stof die gemaakt is van petflessen óf van garens die aan hun tweede leven zijn begonnen. En of de boxsprings stijlvol zijn, daar hoef je je ook al geen zorgen om te maken. Ze hebben een tijdloos design en met een ruime keuze aan stofsoorten en -kleuren past hij altijd perfect in jouw slaapkamer.

4.   Biologisch beddengoed: logisch goed

Met biologisch beddengoed maak je een duurzame keuze en dat heeft verschillende redenen. Zo worden alleen natuurlijke teelmethoden gebruikt tijdens het productieproces. Zoals het met de hand plukken van het katoen bijvoorbeeld. En door het katoen af te wisselen met andere gewassen krijgen ziektes minder kans en gebruiken ze daarnaast alleen ecologische bestrijdingsmiddelen. Dankzij het gebruik van ambachtelijk irrigatiemethodes is er ook veel minder water nodig dan bij de traditionele katoenteelt. Daarnaast help je ook de katoenboeren, want het mag alleen biologisch katoen heten als is voldaan aan de richtlijnen van de Global Organic Textile Standard (GOTS). Een internationaal keurmerk dat garandeert dat biologisch katoen op een milieuvriendelijke en sociale manier geproduceerd is. Dit betekent bijvoorbeeld ook dat het welzijn en de werkomstandigheden van de boeren beschermd worden. Nóg een extra voordeel: biologisch katoen is heerlijk zacht aan je huid. Waar wacht je nog op? Shoppen maar!

5. Kruip onder de wol!

Wanneer je kiest voor een wollen dekbed dan ben je goed bezig. Niet alleen voor je eigen comfort, maar ook voor het milieu. Wol heeft verschillende eigenschappen waar je héél blij van wordt. Het is een zeer hygiënisch materiaal, omdat het zichzelf reinigt dankzij het natuurlijke, zelfreinigende lanoline dat erin zit. Wol is hierdoor van nature bacterie werend en vuilafstotend. Ook kun je met wol tijdens de koude winter- én hete zomernachten rekenen op het juiste slaapklimaat. Wol is duurzaam om het superlang meegaat (maar liefst 80 jaar!) en het behoudt al die jaren zijn natuurlijke, goede eigenschappen. Daarnaast is wol een grondstof die zichzelf blijft vernieuwen, want na het scheren krijgen de schapen gewoon weer een nieuwe vacht. Daarbij is wol 100% recyclebaar en verlaagt het het CO2-gehalte in de lucht. Wat een droomproduct. Bekijk onze collectie wollen dekbedden en kruip zelf ook lekker onder de wol!

6. Oud matras? Tijd voor: ‘Oude Matras Retour’

Is jouw oude matras aan vervanging toe? Laat je oude matras ophalen en zorg er zo voor dat deze verantwoord gerecycled wordt. Samen met ons matras recyclingbedrijf kunnen we er zo al voor zorgen dat minimaal 85% van de materialen uit het oude matras een nieuw leven krijgen in de vorm van andere producten.

Meer informatie over matras retour

7. Slapen op karton

Ja, dat lees je goed: slapen op karton. Dat kan namelijk gewoon met onze slaapkamerproducten van Paper Bed die we ontwikkelden samen met de kartonspecialist van Nederland: KarTent. Dit zijn dan ook niet zomaar kartonnen producten, maar volwaardige slaapkamerproducten die in comfort en gebruik echt niet onder doen voor de niet kartonnen varianten. Alleen bieden deze producten ook het milieu nog eens een enorm groot voordeel: zo min mogelijk belasting. De producten worden gemaakt van Nederlands hergebruikt karton en zijn zelf ook 100% recyclebaar. Daarnaast zorgen luchtvrije, duurzame verpakkingen voor een zo efficiënt mogelijke bezorging. Dit alles betekent minder energieverbruik en CO2- uitstoot. Precies wat jij wilt toch? Zo slaap je én lekker en verklein je je ecologische voetafdruk. De cirkel is rond!

Lees meer over

Over de auteur

CSR & Innovatie expert

Duurzaamheid Guru

Meer over Jaap

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing