Slaapproducten

Een tweede leven voor jouw donzen dekbed of kussen

Je donzen dekbed of hoofdkussen weggooien? Niet doen! Deze zijn makkelijk te recyclen. Doen dus, zeggen wij. Want beter slapen moet vandaag de dag op een zo duurzaam mogelijke manier. Lever je donzen dekbed of kussen in één van onze winkels in en ontvang 10% korting op een nieuw dekbed of kussen. Lees snel verder!

Dons: een duurzaam materiaal

Yes, dons is duurzaam! Waarom? Ten eerste omdat dons en veren een 100% natuurlijk materiaal zijn. Door het te verwerken in dekbedden en hoofdkussens komt het niet op één grote afvalberg terecht. Fijn! Daarnaast zijn dons en veren biologisch afbreekbaar. Dat betekent véél minder belasting voor het milieu in vergelijking met andere vulmaterialen. Maar het allermooiste aan dons en veren is dat het materiaal perfect recyclebaar is. Na een strenge hygiëne- en kwaliteitscontrole gebruiken wij het materiaal dus gewoon nóg een keer bij de productie van nieuwe dekbedden en hoofdkussen. En dat maakt de duurzame cirkel meer dan rond.

Het dons recyclingproces

Het recyclingproces én de productie van de dekbedden en kussens vinden allebei in Nederland plaats. De oude dekbedden en hoofdkussens worden opengemaakt en het dons wordt verwijderd en beoordeeld op kwaliteit. Is het goed gekeurd? Dan wordt het dons gewassen, gedroogd en gebruikt. Is het afgekeurd? Dan wordt het verwerkt tot organische meststoffen. De hoes, die wordt verwerkt tot poetsdoeken en isolatiemateriaal, waardoor het complete product wordt verwerkt en milieu én nieuwe grondstoffen gespaard blijven. Extra mooi: tijdens dit duurzame proces komt maar liefst 70% van de stroom via zonnepanelen.

Een speciale korting op dons

Waar wacht je nog op? Inleveren dus dat oude dekbed of hoofdkussen! Breng het naar één van onze Beter Bed winkels en dan zorgen wij ervoor dat het gerecycled wordt. Daar zijn wij erg blij mee, want zo werken we samen aan een beter milieu. Voor ons een goede reden om jou te trakteren op 10% korting op een nieuw dekbed of hoofdkussen.

Naar de actie

 

Of vind direct jouw dichtstbijzijnde winkel.

Lees meer over

Over de auteur

CSR & Innovatie expert

Duurzaamheid Guru

Meer over Jaap

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing