Beter slapen

Aanpassen maar! Trend: ‘Jezelf aanpassen’

De afgelopen periode is onze flexibiliteit behoorlijk op de proef gesteld. Of je nu wilde of niet, jezelf niet aanpassen was geen optie. Door de pandemie zag het leven er ineens heel anders uit. Dat verplaatste zich namelijk letterlijk en figuurlijk van buiten naar binnen. Jezelf aanpassen is een trend die overal zijn sporen achterlaat. Zelfs in de slaapkamer.

Op kantoor werken, werd thuis werken en ook onze geliefde uitjes en ontmoetingen vonden thuis of gewoonweg niet meer plaats. Dat vroeg plotseling flink wat van ons aanpassingsvermogen. Onze flexibiliteit, privacy, de indeling van ons huis en zelfs een knuffelverbod: op verschillende gebieden pasten en passen we ons nog steeds aan. En waar de één nu meer balans in het leven ervaart, is voor de ander de balans nu juist ver te zoeken. De onzekerheid over hoe lang alles gaat duren en verlopen, maakt ons kwetsbaar. Euh… aanpassen dan maar?

"Jezelf niet aanpassen is geen optie"

Aanpassingen, aanpassingen en nog eens aanpassingen

De anderhalvemetersamenleving heeft er thuis en in openbare ruimtes voor gezorgd dat diverse, noodzakelijke aanpassingen ontstonden. Zoals zogenaamde beschermingsmeubelen. Overal doken ze op: plexiglasschermen. Bij de balies, tussen de werkplekken op kantoor en bij de kassa’s. Ook worden meubels nu steeds meer ontworpen op basis van hun aanpassingsvermogen. Er zitten vaker wieltjes onder om het snel te verplaatsen, of ze hebben meerdere functies in één gekregen. Ruimtes worden zo efficiënter benut, waardoor de anderhalve meter gewaarborgd kan blijven.

Van slaapkamer naar werkplek naar slaapkamer

Multifunctionaliteit van ruimtes en meubels is iets wat we tegenwoordig dus veel zien. Ook de slaapkamer krijgt zo steeds meer functies. Maar hoe dan, want die functies vinden wel allemaal op hetzelfde aantal vierkante meters plaats? Kan gewoon. Met slimme indelingen en multifunctionele meubels dus. In de kledingkast is vast nog wel plek voor een bureau. Of gebruik de speciale opbergruimte met laden onder je bed voor je kleding. Dat scheelt weer een grote kast. Ook uitklapbare meubels zorgen voor een efficiëntere benutting van het oppervlakte. Bedden, bureaus of slaapbanken, het bestaat allemaal in een opvouwbare versie. Klaar met slapen of werken? Inklappen maar!

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Weet alles over slapen.

Meer over Sanne

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing