Inspiratie

Dit zijn dé 7x slaapkamertrends van 2022

Denk je er al een tijdje over om je slaapkamer onder handen te nemen? Omdat die kleur op de muur écht niet meer kan, je toe bent aan een nieuw bed óf omdat je verhuisd bent bijvoorbeeld? Wij hebben voor jou dé 7x slaapkamertrends van 2022 op een rijtje gezet. Wie weet inspireren ze jou om je slaapkamer helemaal van nu te maken.

Slaapkamertrend 1: Comfort is alles

We vertellen je niets nieuws als we zeggen dat goed voor jezelf zorgen belangrijk is, We doen dat al steeds beter door gezond te eten en voldoende te bewegen. Maar goed slapen hoort zeker in dit rijtje thuis. Écht de hoogste tijd dus voor een comfortabel matras, een goed kussen en een fijn dekbed. Geef je nachtrust dit jaar eindelijk eens de aandacht die het verdient. Maak van je slaapkamer de meest comfortabelste plek van het huis en ervaar het verschil. Je wilt nooit meer anders!

Slaapkamertrend 2: De slimme slaapkamer

De techniek staat voor niets. Oók in de slaapkamer. Dankzij slimme technologie maak je van je slaapkamer een nóg betere en persoonlijkere plek. Val bijvoorbeeld ontspannen in slaap en word op jouw beste tijdstip wakker met een Wake-up Light of pas met één druk op de knop de verlichting in je slaapkamer aan, voor een steeds weer andere, maar  altijd juiste sfeer. Krijg inzicht in en verbeter je slaap met een slaaptracker, zuiver de lucht en verminder klachten zoals hooikoorts en astma. Of krijg al vóórdat het snurken begint een waarschuwing van een anti-snurkband om van slaaphouding te veranderen. Is dat slim of niet?


Slaapkamertrend 3: Bed is king

Je bed is het belangrijkste onderdeel van je hele slaapkamer. En dat mag gezien worden ook! Kies voor een opvallende kleur, een levendig hoofdbord, speelse pootjes, of een sprekende stofsoort en maak van je bed hét middelpunt van de slaapkamer. Zorg er dus voor dat je bed niet alleen comfortabel is, maar ook stijlvol en passend bij jouw smaak. Je bed mag de aandacht trekken, de rest stem je hier op af.


Slaapkamertrend 4: Behangen maar!

Behangen is hipper dan hip! En dat is niet zo gek ook. Behang geeft sfeer aan je slaapkamer. Of dat nu een rustige sfeer is of extreem levendig. Ga je voor kleurrijk of voor neutraal met een textuurtje? Het kan allemaal. De behangtrends voor 2022 zijn bijvoorbeeld een moderne folklore stijl, zacht, organisch en beige, tijdloos en duurzaam, met 3d effecten, ruw en imperfect of met natuurlijke invloeden.


Slaapkamertrend 5: Kleur groen? Doen!

Groen moet je dit jaar zeker doen in je slaapkamer. Letterlijk én figuurlijk. Natuurlijke looks zijn hot en happening. Veel planten, aardse tinten en natuurlijke materialen. Dit alles matcht natuurlijk perfect met: de kleur groen! Bijkomend voordeel: groen is een rustgevende kleur. Precies wat je nodig hebt in je slaapkamer. Kies voor de muur een zachte, groene tint als subtiele basis van jouw groene kamer. Ga voor een houten bed en haal de natuur letterlijk naar binnen met verschillende planten. Dat kunnen natuurlijk ook schilderijen of mooie foto’s, tekeningen en posters van planten zijn. Maak het af met groen beddengoed.


Slaapkamertrend 6: Duurzaam slapen

Slaap duurzaam en slaap nóg beter. 2022 is hét jaar om van je slaapkamer een gezonde en duurzame omgeving te maken. Dat kan met verschillende, duurzame producten die verantwoord geproduceerd zijn, volledig of deels recyclebaar of gemaakt van natuurlijke materialen of gerecycled materalen. Kijk eens bij onze modulaire B Bright matrassen, de volledige recyclebare boxsprings van Element of wat dacht je van een volledige, kartonnen slaapkamer genaamd Paper Bed? Maar natuurlijk kun je ook klein beginnen. Met een rPet dekbed of hoofdkussen gemaakt van gerecyclede petflessen of een dekbedovertrek uit de duurzame collectie van Kayori.


Slaapkamertrend 7: Mag het iets minder zijn?

Less is more. We vinden het steeds minder aantrekkelijk om veel te kopen. En áls we iets kopen dan zorgen we ervoor dat het lekker lang meegaat. Daardoor is de vormgeving van veel producten strakker, eenvoudiger en dus tijdlozer. In de slaapkamer zie je dat meubels ook steeds vaker met elkaar gecombineerd worden, zoals een bed met opbergruimte. Dat bespaart je weer een hele kast en héél veel ruimte. De rust die een minimale slaapkamerinterieur creëert maakt je helemaal zen en zorgt ervoor dat je heerlijk in slaap kunt vallen.

Lees meer over

Over de auteur

Stylist

Weet hoe je een slaapkamer perfect kan stylen.

Meer over Jolein

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing