Slaapproducten

Tencel beddengoed: méér dan goed

Duurzaam, ventilerend en beresterk. Dit zijn nog maar een paar eigenschappen van Tencel. Een vrij nieuwe stof die steeds populairder wordt. In de kledingbranche, maar zeker ook in de beddengoedbranche. Niet zo vreemd, want de aandacht voor duurzame materialen is de laatste jaren flink toegenomen. En als er iets duurzaam is dan is het tencel wel. Hoog tijd dus voor een welverdiende introductie!

Tencel natuurlijk!

Tencel is de merknaam van het materiaal lyocell. Een natuurlijke kunstvezel gemaakt van houtpulp van eucalyptusbomen en andere loofbomen. Die groeien in speciaal aangelegde bossen, beheerd volgens de voorschriften van het FSC-keurmerk voor verantwoord bosbeheer. Eucalyptusbossen groeien perfect op grond die niet vruchtbaar genoeg is voor landbouw. Optimale benutting dus. Hierdoor is de winning van lyocell veel duurzamer dan die van andere houtvezels. Daarbij is de stof helemaal vrij van chemische resten én volledig afbreekbaar.

Bekijk alle Tencel dekbedden

 

Tencel beddengoed, supergoed

Oké, duurzaam dus. Maar wat maakt de stof dan zo aantrekkelijk als beddengoed? Een heleboel! Ook op comfortgebied kent Tencel veel voordelen. De stof voelt extreem zacht aan en heeft een glad en soepel oppervlak, vergelijkbaar met zijde. Tencel is even sterk als polyester, een kei in het absorberen en afvoeren van vocht  en droogt snel. De stof zorgt voor een coole zomernacht en ook voor een behaaglijk warme winternacht. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft de stof een natuurlijke antibacteriële werking en blijft dus lekker lang fris. Need we say more?

Alle voordelen op een rijtje

  • Zacht en sterk tegelijk
  • Ademt goed
  • Kreukt en krimpt minder dan katoen
  • Natuurlijke antibacteriële werking
  • Goede absorptie

Niet verkeerd toch? Bekijk meteen even ons tencel beddengoed, we hebben alles voor je op een rijtje gezet.

Bekijk alle Tencel dekbedovertrekken

Lees meer over

Over de auteur

Jan

Productexpert

Weet álles over de producten van Beter Bed

Meer over Jan

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing