Oud matras inruilen = 15% éxtra korting

3 : 11 : 53
39

Beter slapen? Duik vaker tussen de lakens!

Uden, 09-02-2023- Seks heeft een positief effect op je nachtrust. Dit blijkt uit een recent slaaponderzoek van slaapspecialist Beter Bed. Wie beter wil slapen zal dus vaker tussen de lakens moeten duiken. De beste slapers? Dat zijn de slapers die iedere dag seks hebben.

Elke dag seks slaapt het best

De groep slapers die elke dag seks hebben en dus het beste slapen (4,3%) geven hun slaap het cijfer 7,3.  Bijna elke dag vrijen levert een 7,2 op, een of meerdere keren per week een 6,9 en minder vaak dan een keer per week een 6,5. Het effect dat seks op goed slapen heeft is overigens bij mannen het grootst. “Dat seks een gunstig effect heeft op de slaap is wetenschappelijk bewezen”, aldus arts en slaapcoach Aline Kruit “Een orgasme door seks met een partner of masturbatie maakt daarbij geen verschil. Bij een orgasme komt de neurotransmitter serotonine vrij, waarmee het hormoon melatonine wordt aangemaakt, het hormoon dat ervoor zorgt dat je slaperig wordt. Daarnaast komt het gelukshormoon oxytocine vrij, waardoor je je ontspant en dat is ook beter voor een gezonde nachtrust. Oxytocine vermindert stress, geeft een veilig gevoel en komt vrij als mensen samen slapen.”

Andere opvallende resultaten uit het slaaponderzoek

Een belangrijke conclusie uit het slaaponderzoek van Beter Bed is dus dat seks bijdraagt aan een goede nachtrust. Het onderzoek laat ook zien dat het hebben van een (bed)partner in veel gevallen juist voor een slechtere nachtrust zorgt.  41 % van de ondervraagden geeft aan slechter te slapen als ze met een (bed)partner het bed delen. De belangrijkste oorzaken van het slecht slapen met een partner zijn een snurkende (54%) of woelende (25%) partner. Ook een ander slaapritme (20%) en minder ruimte in bed (18%) zijn niet goed voor de nachtrust. Dat weerhoudt het grote deel van de Nederlanders (69%) er niet van om elke avond met hun partner in hetzelfde bed te stappen.

Over Beter Bed

Wij geloven dat iedereen beter kan slapen. Daarom komen we al ruim 40 jaar ons bed uit om iedereen uitgeslapen en gezonder te laten leven. En omdat we allemaal anders zijn én slapen, betekent dat ook voor iedereen wat anders. Daarom luisteren we naar je en hebben we oog voor je behoeftes en budget. We helpen je online en in de winkel met het vinden van jouw beste slaapoplossing. Hierdoor voel jij je op de lange termijn gezonder, fitter en beter. In september 2022 ondertekenden Beter Bed een manifest voor beter slapen. De collectie van Beter Bed is verkrijgbaar in ruim 100 winkels in Nederland en België en via beterbed.nl en beterbed.be

Onderzoek

Beter Bed voerde in november 2022 samen met MWM2 onderzoek uit onder 1054 volwassen Nederlanders. De steekproef was nationaal representatief op basis van leeftijd (18-70 jaar), geslacht, regio, opleiding en inkomensniveau. Het onderzoek bestond uit een enquête waarin verschillende onderwerpen over slaap ter sprake kwamen. De inzichten uit dit persbericht komen voort uit de vragen: 

  • Als je een rapportcijfer moet geven aan de kwaliteit van jouw slaap, welk cijfer geef je dan?
  • Hoe vaak slaap jij samen met je partner in één bed?
  • Slaap je slechter als je met je partner slaapt?
  • Waardoor slaap je slechter als je met je partner slaapt?
  • Hoe vaak heb je gemiddeld genomen, seks met je partner?

Op de vraag ‘Slaap je slechter als je met je partner slaapt?’ was de respons 100% van iedereen die wel eens samen met hun partner in één bed slaapt.

Op de vraag ‘Waardoor slaap je slechter als je met je partner slaapt?’ was de respons 100% van iedereen die wel eens last heeft last heeft van zijn of haar partner. Op deze vraag was het mogelijk om meerdere antwoorden te geven.

Het volledige databestand 

Ben je benieuwd naar de data? Die vind je terug in het volledige databestand.

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing