Slaapproducten

Bamboe op je bed? Een slimme zet.

Je komt steeds meer bamboetextiel tegen: bamboe kleding, bamboe beddengoed, handdoeken, wasbare bamboe luiers, etc. Bamboe staat bekend als een milieuvriendelijk materiaal en verwerkt tot textiel heeft het eigenschappen die het erg geliefd maakt.

Waarom Bamboe op je bed goed is 

  • Bamboe textiel kan door de holle structuur veel vocht opnemen, 60% meer dan katoen
  • Bamboe textiel heeft een antibacteriële werking
  • Bamboe kleding valt door de ronde structuur heel soepel en super zacht
  • Bamboe stof voelt koel aan in de zomer
  • Bamboe textiel is heel gemakkelijk te verven

Bamboe en milieuvriendelijkheid

Bamboe zelf is een duurzaam materiaal. Het is een grassoort die ontzettend snel groeit en daarbij geen extra water en geen pesticiden nodig heeft. Het enige wat bamboe nodig heeft om te groeien is zonlicht. Een bamboe moederstam maakt na het kappen weer nieuwe kleinere stammen aan. Hierdoor vult een bamboe bos zich weer snel aan en kan er meermaals worden geoogst. Deze groeiwijze is wat bamboe milieuvriendelijk maakt.

Waarom duurzaam?

Bamboe is een milieuvriendelijk product omdat er tijdens de groei en het oogsten ervan geen pesticiden of andere bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Bamboe bezit namelijk van nature antibacteriële stoffen. Voor de productie van stoffen worden alleen de zijbladeren gebruikt, zodat de boom weer verder kan groeien. En bamboe groeit ontzettend snel, waardoor minder grond nodig is dan bijvoorbeeld bij hout. En last but not least, bamboe draagt bij aan de vermindering van CO2. Bamboe absorbeert namelijk 35% meer CO2 dan soortgelijke planten!

Het verduurzamen van het chemische proces

Van de bamboe wordt een pulp gemaakt om er uiteindelijk vezels van te kunnen maken. Vergelijkbaar met het productieproces van viscose dat van houtvezels gemaakt wordt. Om van de bamboe snippers een houtpulp te kunnen maken worden echter chemicaliën toegevoegd, die schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Er wordt gelukkig steeds meer gewerkt aan het verduurzamen van deze techniek, zoals het toepassen van gesloten systemen waarbij het afval water niet terug komt in het milieu en het toevoegen van natuurlijke enzymen in plaats van chemicaliën, die minder schadelijk zijn voor het milieu.

Zijdezacht voor je huid

Bamboe is ontzettend zacht voor de huid en hypoallergeen. Mensen met een gevoelige huid of met een allergie voor andere textiel, kunnen bamboe met een gerust hart dragen. Bamboe neemt zeer goed vocht op, zelfs meer dan katoen. Met het dragen van bamboe stof ben je tegelijkertijd beschermd tegen schadelijke UV-stralen. Bamboe filtert namelijk 98% van de schadelijke UV-stralen.
Bamboe is een erg fijne stof om het gehele jaar door te dragen. In de zomer ademt de stof doordat de vezels door de warmte uitzetten. In de winter trekken de vezels juist weer dichter naar elkaar toe en zorgt dit voor een isolerend effect.

Ook overtuigd van de voordelen van bamboe textiel? Bekijk ons aanbod bamboe dekbedden en bamboe kussens of alle andere zomerdekbedden.

Lees meer over

Over de auteur

Jan

Productexpert

Weet álles over de producten van Beter Bed

Meer over Jan

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing