Beter slapen

Dit is hét geheim voor een opgeruimde slaapkamer

Als het gaat om rommel in de slaapkamer, spelen rondslingerende kledingstukken vaak een grote rol. Maar ook schoenen die overal en nergens liggen, boeken en sieraden op het nachtkastje. Dat kan stukken netter en overzichtelijker! Want we weten allemaal: een opgeruimde slaapkamer betekent een opgeruimde geest. En dat willen we allemaal wel, toch?

1. Geef kledingstukken en accessoires een vaste plek

Zeg eens eerlijk, heb jij ook zo’n stoel of dressboy in de slaapkamer staan met bergen kleding eroverheen? Dat dat hartstikke rommelig oogt, hoeven we je vast niet te vertellen. Beter is het je kledingstukken een vaste plek te geven. In de kast bijvoorbeeld (en doe dan vooral de kastdeur ook dicht). Ook als je niet de luxe van een inloopkast hebt, is opruimen goed te doen. Garderobekasten met laden en schappen zijn er in grote én kleinere maten. Ook voor zaken als sieraden, riemen, sjaals en parfumflesjes geldt trouwens: een vaste plaats doet wonderen.

2. Ga voor de wasmand of de kast. Skip de tussenweg!

Klinkt leuk, alles in de kast leggen. Maar wat nou als het om die stapel broeken en shirts gaat die slechts een avondje gedragen zijn? Kortom: waar blijf je met die twijfelgevalletjes die niet vies en niet schoon zijn? Simpel, kwestie van een keuze maken. Wat niet meer fris is, gaat in de wasmand. Wat nog best een dagje kan, gaat in de kast. Weg met die rommelig ogende tussenoplossing.

3. Opschonen die handel

In het kader van ‘rust in je kamer, rust in je hoofd’ en ‘less is more’: ruim eens goed op! Het is niet voor niets dat termen als ‘ontspullen’ en’ leven met 100 item’s’ zoveel terugkomen tegenwoordig. Als je niet zo’n ster bent in dingen weggooien, maak er dan een foto van. Zo wordt afscheid nemen stukken makkelijker! Lege parfumflesjes met emotionele waarde? Bergen kettingen en armbandjes uit vroeger tijden en al die lieve kaartjes die je kreeg toen je net bevallen, ziek, zwanger, getrouwd, gescheiden, verhuisd of ontslagen was? Vastleggen op beeld en in de kliko ermee.

4. Je bed opmaken

Het bed neemt een prominente plek in je slaapkamer in. Met een bed dat er clean en rustig uitziet, is dus veel winst te behalen op het gebied van orde en netheid. Mooie sierkussens, een sfeervolle sprei of een dekbedovertrek in de stijl van je slaapkamer? Shoppen maar! Het is immers voor een goed doel.

5. Optimaliseer je opbergruimte

Opruimen wordt stukken makkelijker als je genoeg (extra) opbergruimte hebt. Al eens gedacht aan laden onder het bed? Nachtkastjes voor frutsels of een commode op de slaapkamer? Of wat dacht je van een opbergbed of -boxspring? Ideaal, want onder het slaapgedeelte vind je heel veel extra opbergruimte. Perfect om je slaapkamer vrij te houden van rondslingerende spullen die je op dat moment toch niet gebruikt. Het openen en sluiten gaat eenvoudig doordat je het slaapgedeelte met behulp van een gasveer zo omhoog kunt trekken. Dat betekent lekker slapen én een opgeruimde slaapkamer in één!

6. Schoenen uit!

Een goede gewoonte is het hele gezin de schoenen laten uitdoen bij binnenkomst. Een kast of schoenenrek in de gang of bijkeuken en voilà. Geen rondslingerende schoenen meer in huis en in de slaapkamers. Schoeisel beneden uitdoen is ook nog eens schoner, dat scheelt je weer een aantal kamers dweilen.

7. Totaalplaatje

Zorg ook in de slaapkamer voor meubelstukken die bij elkaar passen. De combinatie van een gietijzeren bed, houten kledingkast en blauw nachtkastje kan onmogelijk rustig overkomen. Ga voor een complete slaapkamer of een serie slaapkamermeubelen die op elkaar zijn afgestemd, qua kleur en materiaal.

Lees meer over

Over de auteur

Stylist

Weet hoe je een slaapkamer perfect kan stylen.

Meer over Jolein

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing