Beter slapen

Moet je een baby overdag in een bed of box laten slapen?

Waar moet mijn baby overdag slapen: in bed of in de box? Veel ouders vragen zich af of ze hun baby in een box kunnen laten slapen of dat een baby altijd in een bedje gelegd moet worden. In dit artikel gaan we hierover wat meer vertellen. Net zoals bij veel vragen die te maken hebben over opvoeding en slapen is er niet één juist antwoord en hangt het antwoord vaak ook af van verschillende nuances.

Is het erg als baby in de box slaapt?

Zolang het een veilige box is die in een veilige omgeving staat kan het over het algemeen geen kwaad om een baby in een box te laten slapen. Immers, een box is gemaakt voor jonge kindjes. Veel ouders vinden het gemakkelijk om hun pasgeboren baby in de box te leggen, juist ook zodat ze hun baby goed in de gaten kunnen houden. Een baby in een box laten slapen kan dus voordelen bieden. Het belangrijkste is dat wanneer je baby in een box slaapt, het veilig is. Let op huisdieren of rondlopende peuters. Sommige ouders ervaren dat wanneer hun baby ouder wordt hun baby minder makkelijk blijft slapen vanwege de omgevingsgeluiden die er rondom de box zijn.

Waarom baby niet in de box laten slapen?

Wanneer je merkt dat je baby niet lekker slaapt in een box kan het een overweging zijn om je baby niet een box te laten slapen. Sommige baby’s zijn gevoeliger voor licht en geluid dan andere baby’s. Sowieso weten we dat naarmate baby’s groter en ouder worden ze over het algemeen het effectiefst slapen in hun ledikant. Door van jongs af aan af en toe je baby te laten slapen in het ledikant kun je je baby hieraan laten wennen.

Waar laat je je pasgeboren baby slapen?

Waar je een pasgeboren baby laat slapen hangt af van verschillende factoren. Veel ouders gebruiken een draagzak voor overdag omdat veel baby’s het fijn vinden om dicht bij papa en mama te zijn. Ook maken veel ouders gebruik van een co-sleeper voor tijdens de nachten. Zo kunnen ze hun baby goed in de gaten houden en dat maakt de nachtvoedingen ook een stuk makkelijker. Zolang de slaapomgeving veilig is bepaal jij als ouder zelf waar je je baby laat slapen.

De leukste kinderbedden

Bed Fresh, wit
Meest verkocht

Bed Fresh

(272)

Levertijd: 3 dagen

399.-

Bedbank Dallas als huis

(21)

Levertijd: 2 dagen

261.30

Gratis bezorging op alles van Vipack & Flexa

Bedbank Puck met dakframe

(5)

Levertijd: 5 tot 6 weken

689.-

Bed Billy

(11)

Levertijd: 2 dagen

229.-

Gratis bezorging op alles van Vipack & Flexa

Bedbank Tipi

(2)

Levertijd: 8 tot 9 weken

215.10

Gratis bezorging op alles van Vipack & Flexa

Lees meer over

Over de auteur

Kinderslaapcoach

Oprichter en kinderslaapcoach bij slaaptipsvoorbabys.nl

Meer over Myrthe

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing