Beter slapen

De energieke ochtend van Lienke

Beter slapen voor energieke ochtenden. Zo simpel kan het zijn. Wanneer jij energieke ochtenden hebt, ga je ook beter slapen. Toch leggen veel mensen deze link niet en daarom voelt het voor mij als een roeping om dit dag in, dag uit met iedereen te delen. Laat ik eens mijn eigen routines doorlopen om je een duidelijk voorbeeld te geven.

Wanneer mijn wekker om 05.45 uur gaat, spring ik binnen mijn wel-bekende 15-seconderegel uit bed. Het geeft me een shot aan dopamine dat ik een eerste uitdaging al overwonnen heb. Vervolgens drink ik een groot glas water, poets mijn tanden en trek mijn sportkleding aan. Ik sprint naar buiten om mijn vrienden op te zoeken voor een work-out. Zwetend en voldaan kom ik weer thuis waarna ik met een bak decafe koffie op de bank plof om even in te tunen bij mezelf. Ook wel: mijn moment om te manifesteren. Ik schrijf, ik praat en ik visualiseer. Waarna ik onder de douche stap en heb ontbeten, maak ik me klaar voor werk.

De hele dag voel ik energie, creativiteit en enthousiasme door me lichaam razen. Ik heb mijn lichaam letterlijk aangezet door in de ochtend actief te zijn. Ik voel me zelfverzekerd wanneer ik een belangrijke meeting moet leiden en aan het einde van de dag weet ik: ik heb alles uit de dag gehaald. Wanneer ik in bed lig bedank ik mezelf voor een prachtige dag en neem ik alle mooie momenten door. Ik val met een blij gevoel in slaap om met hetzelfde gevoel weer een nieuwe energieke dag te beginnen.

Het cirkeltje van energie begint en start in je eigen bed en wanneer je met het één begint, zal het ander volgen. Waar spring jij morgenochtend voor uit bed?

Beter slapen met... Lienke

Dé podcast- en videoserie over slaap. Met deze keer als gast: Lienke de Jong van Dear Good Morning. 

Luister hier de podcast

Of bekijk de video


Wil je tips om beter te slapen? 

Wist je dat één op de vijf Nederlanders slecht slaapt? Slecht slapen is van invloed op de gezondheid. Dat kan beter. Moet beter. Wij geloven én beloven dat iedereen beter kan slapen. We roepen dan ook heel slapend Nederland op om ons te steunen in de missie om het belang van goede slaap op de kaart te zetten.

Doe mee en meld je aan
 

Lees meer over

Over de auteur

Dear Good Morning

Springt elke ochtend energiek uit bed

Meer over Lienke

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing