Beter slapen

Energiek de feestdagen door

December vind ik toch wel de gezelligste maand van het jaar. Lekker ’s avonds onder een dekentje op de bank met de kaarsjes aan of na een flinke wandeling een warme chocolademelk met slagroom, dat hoort voor mij echt bij de winter en zeker bij december.

Zelf heb ik er niet zo’n last van maar het blijkt dat veel mensen last hebben van heuse kerststress! Tegen de tijd dat de cadeautjes gekocht zijn, het menu klaar is en de boodschappen zijn gedaan, heb je slapelozen nachten gehad en is de emmer met energie leeg. En dat is toch zonde?

Dus hoe kunnen we alles toch tip top regelen én vol energie de feestdagen beleven? Hierbij een paar tips.

Wandelen

Hoe simpel kan het zijn! Wandelen hoeft helemaal niet veel tijd te kosten maar is zo goed om je hoofd even leeg te maken. En je kunt dat net zo vaak of net zo lang doen als je zelf wil. Als je elke ochtend voor het ontbijt een wandeling maakt, zul je merken dat niet alleen je conditie en weerstand verbetert, maar ook dat je meer energie krijgt voor de hele dag die nog voor je ligt.

Drinken

Dat voldoende water drinken belangrijk is, dat weten we allemaal. Zomers gaat dat meestal makkelijker dan in de winter. Drink minstens 3 liter water op een dag. Zeker tijdens de feestdagen – als je vaak meer en anders eet en drinkt dan normaal – is dat heel belangrijk. Als je niet voldoende drinkt zul je merken dat je energieniveau zakt. Zet een grote fles water op je aanrecht en neem elke keer als je in de keuken komt een glas. Er zijn trouwens apps die je op je telefoon kunt installeren en die je een seintje geven dat je moet drinken. Superhandig!

Frisse lucht

Mocht het niet lukken om tijdens de feestdagen je dagelijkse wandeling te doen, probeer dan in ieder geval voor, tijdens of na het diner toch even naar buiten te gaan. Neem alle gasten mee, maak desnoods een kort rondje en zorg dat je even de frisse lucht in gaat. Je zult merken dat je je daarna echt fitter voelt.

Slapen

Door alle drukte, lekkere etentjes, een drankje op zijn tijd en (te) laat naar bed gaan kan het gebeuren dat je onrustig slaapt of niet kunt inslapen. Jezelf daar druk over maken kost alleen maar energie en je kunt het toch niet veranderen. Accepteer het gewoon en geniet van deze dagen. In het nieuwe jaar, als het normale leven weer op gang komt dan komt dit vanzelf goed.

Zorg met bovenstaande tips voor lekker veel energie en geniet vooral van de feestdagen en van elkaar!

Lees meer over

Over de auteur

Dear Good Morning

Springt elke ochtend energiek uit bed

Meer over Lienke

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing