Beter slapen

Met deze tips slaapt je kind goed in de vakantie

Zomer! Heb jij al leuke vakantieplannen gemaakt? Of dat nu ver weg is of dichtbij in ons eigen land, je slaapt in ieder geval niet in je eigen bed. En je kid(s) ook niet… Dit kan nog wel eens spannend zijn. Misschien slaapt die van jou net door en ben je bang dat het hele ritme nu weer als sneeuw voor de zon verdwijnt. Of maak je je nu al druk dat jouw kleintje de hele camping ’s nachts bij elkaar schreeuwt? Met deze 5 tips slaapt je kind (én jij) als een roos tijdens de vakantie.

1. Zorg voor een zo vertrouwd mogelijk bed

Niets slaapt zo fijn als je eigen bed. Dat vindt jouw kind ook. Neem jij voor je kleintje nog een campingbedje mee? Zorg er dan voor dat hij daar thuis al meerdere keer in ‘proef’ geslapen heeft. Zo voelt het al helemaal eigen. Gebruik dezelfde slaapzak, knuffel en bedlampjes als thuis. Fijn voor de herkenbaarheid. Is je kind al wat ouder? Neem dan het eigen dekbed en kussen mee indien mogelijk. Ga je op vliegvakantie? Een eigen dekbedovertrek en kussensloop maken vaak al een groot verschil.

2. Leg de kids niet tegelijk in bed of bij elkaar

Wanneer je meerdere kinderen hebt, die qua leeftijd dicht bij elkaar zitten, gaan ze vaak tegelijk naar bed. Dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar omdat ze zeker op vakantie vaak bij elkaar liggen, kan het zijn dat ze elkaar wakker houden. Samen spelen en keten is leuk! Houdt dit na een paar dagen niet op? Leg ze dan na elkaar op een ander tijdstip op bed. Opgelost.

3. Al wandelend in slaap laten vallen

Heb je nog een baby? Dan kunnen de middagslaapjes ook prima in de wandelwagen. Dan kun jij toch lekker op pad. Ook in de avond kun je er een fijne avondwandeling van maken, zodat je zeker weet dat je kleintje lekker in slaap valt. De perfecte truc voor op vakantie.

4. Maak je niet té druk: het is vakantie

Als jij je niet te druk maakt, voorkom je al een hoop onnodige stress. Stress die kinderen feilloos overnemen, waardoor ze zomaar een stuk minder goed slapen. Het is niet erg als het ritme er wat anders uitziet dan thuis. ‘Bang’ dat thuis het normale ritme niet meer op gang komt? De ervaring leert dat kids binnen een paar dagen alweer gewend zijn aan het oude normaal!

5. Plan rustdagen in

Ook al is het vakantie, van alle nieuwe indrukken kan je kindje erg onrustig worden. En soms is hij gewoon te moe om rustig in slaap te kunnen vallen. Zorg ervoor dat je dan een paar dagen echt wat kalmer aandoet. Minder uitstapjes en nieuwe indrukken. Zorg ook altijd voor een rustig moment voor het naar bed brengen, met een vast bedritueel.

Fijne vakantie en… Slaap lekker!

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met slaaptipsvoorbabys.nl

De leukste kinderbedden op een rij

Sofabed Dallas als huis
Meest verkocht

Sofabed Dallas als huis

(13)

Levertijd: 2 dagen

385.-

Bed Alex

(48)

Levertijd: 2 dagen

179.-
lowest-price

Sofabed als huis met slaaplade Dallas

(5)

Levertijd: 2 dagen

579.-

Bed Billy

(7)

Levertijd: 2 dagen

286.-

Bed HuisBed inclusief 3 dakpanelen

(5)

Levertijd: 2 dagen

601.-

Kajuitbed Pep

(39)

Levertijd: 2 dagen

329.-

Bed Woody

(28)

Levertijd: 2 tot 4 weken

239.-

Bed Dallas met dak

(5)

Levertijd: 2 dagen

268.-

Bed met nachtkast Billy

Levertijd: 2 tot 4 weken

493.-

Bed met dak en slaaplade Dallas

(2)

Levertijd: 2 dagen

462.-

Lees meer over

Over de auteur

Kinderslaapcoach

Oprichter en kinderslaapcoach bij slaaptipsvoorbabys.nl

Meer over Myrthe

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing