Inspiratie

Jongenskamer inrichten: deze tips gaan je helpen!

Het inrichten van de jongenskamer voor je zoon kan best wel een uitdaging zijn. Ga je voor een stoere jongenskamer of een thema kamer? Voordat je gaat beginnen met de inrichting van een jongenskamer, is het goed om stil te staan bij de leeftijd van jouw stoere knul. Een jongenskamer voor een baby vraagt uiteraard om een andere invulling dan die van een tienerzoon. Met de tips en inspiratie in dit artikel creëer jij de perfecte jongenskamer waar hij graag in slaapt én speelt!

Een stoere jongenskamer

Bij de ideale slaapruimte voor je zoon denk je natuurlijk al snel aan een stoere jongenskamer. Toch vereist zo’n inrichting het nodige nadenkwerk. Kies je bijvoorbeeld voor items zoals auto’s en dieren? Of ga je dit keer je voor donkere kleuren en robuuste meubels? Er is in ieder geval keus genoeg! Wil je dat jouw zoon over een tijdje nog steeds plezier heeft van zijn stoere slaapkamer? Ga voor een tijdloze jongenskamer met genoeg opbergruimte.

Tips voor een jongenskamer voor baby’s

Ook al heeft iedere baby standaard een hoog ‘zoetsappig-gehalte’, een stoere jongenskamer richt je niet in met alleen maar zoete kleuren. Met deze tips maak je voor jouw baby een stoere kinderkamer:

 • Ga voor ‘rauwe’ materialen

Ga voor toffe meubels gemaakt van wat rauwere materialen zoals steigerhout of eikenhout, zoals een commode en babybedje. Let natuurlijk wel even op dat de materialen goed zijn afgewerkt en geen splinters meer bevatten.

 • Kies voor 'colorblocking'

Zorg dat je van te voren een kleurenpalet bij de hand hebt, waar je voor de hele kamer mee kunt werken. Met colorblocking kan je makkelijk een tof effect creëren door één muur in twee kleuren te schilderen. Dit kan een recht vlak zijn, maar het kan ook in verschillende vormen. Laat je creativiteit de vrije loop!

 • Combineer verf met behang in de jongenskamer

Ga jij liever voor behang? Combineer een tof behangprintje met verf voor een unieke look!  Er zijn heel veel originele prints te vinden. Afhankelijk voor welk thema jij gaat, vind je ongetwijfeld een gave behangsoort.

 • Ga voor een thema kamer

Bedenk in welk thema je de babykamer gaat inrichten. Populaire jongenskamer thema’s voor baby’s zijn bijvoorbeeld: jungle, dieren, dino’s, heelal of avontuurlijk!

Tips voor een jongenskamer van kleuter tot tiener

Het babyledikantje kan eruit en het is nu tijd voor het eerste ‘grote’ mensen bed. De jongenskamer voor kinderen vanaf ongeveer de kleuterleeftijd is naast een slaap- en aankleedplek óók een speelplek geworden. Belangrijk! Met onderstaande tips maak jij van iedere kamer de perfecte jongenskamer voor actieve boys.

 • Laat hem slapen op grote hoogte

Een hoogslaper of een halfhoogslaper scoort bij ieder jongen goed! Hoog vanuit je eigen troon kan hij zo zijn hele kamer goed in de gaten houden. Spannend. Daarnaast bespaart het je veel ruimte en creëer je eronder een fijne chill- of studeerplek.

 • Ga voor een tijdloze basis

Wanneer je het fijn vindt dat je zoon over een tijdje ook nog graag in zijn jongenskamer speelt, kies je als basis het best voor een tijdloze look. Met slaapkameraccessoires kleed je de kamer dan wat meer aan naar zijn interesses van nu.

 • Kies voor krijtverf

Is je zoon creatief en houdt hij van knutselen? Een muur, deur of kast met krijtverf is superleuk om te zien én om mee te spelen. Natuurlijk mag een bureau of tafeltje niet ontbreken.

 • Daag hem fysiek uit!

Doet hij niets liever dan klimmen, klauteren en vooral fysiek bezig zijn? Misschien is een leuke klimmuur een goed idee. Of is er plek voor ringen om lekker ondersteboven in te hangen? Ook een gym mat is een leuk idee!

Dé jongenskamer voor tieners

De tijd van autootjes, dieren en superhelden toch echt wel voorbij. Het is dus de hoogste tijd om de kinderachtige jongenskamer om te toveren naar een coole tienerkamer. Hoe? Met deze tips kom je al een heel eind!

 • Ga voor een bed en chillplek ineen

Een fijne slaapkamer is perfect om heerlijk in te slapen én tegelijkertijd ook een ideale plek om te chillen en studeren. Verschillende hoogslapers zijn multifunctioneel en beschikken over een slaapplek, chillplek én soms ook nog een studeerplek ineen. Handig én ruimtebesparend!

 • Ga voor een twijfelaar formaat bed

Een twijfelaar bed biedt je tienerzoon meer ruimte dan een eenpersoonsbed. Perfect voor als de geliefde(s) blijven logeren (ja, die tijd gaat ooit écht komen!), maar ook om door te verhuizen naar de studentenkamer natuurlijk.

 • Zorg voor voldoende opbergruimte

Opruimen kan zeker voor pubers nog wel eens een lastige opgave zijn. Wanneer er in ieder geval genoeg opbergruimte is, is de kans ook groter dat het opgeruimd blijft. Zorg voor voldoende opbergruimte in de vorm van een kledingkast, opbergruimte onder het bed en opbergsystemen voor studieboeken.

Meer slaapkamerinspiratie nodig?

Wil jij meer tips voor het inrichten van je slaapkamer? Lees bijvoorbeeld alles over het inrichten van een kleine slaapkamer, 5 tips voor inrichten van een kinderkamer of échte meisjeskamer geef je slaapkamer een make-over!

Lees meer over

Over de auteur

Stylist

Weet hoe je een slaapkamer perfect kan stylen.

Meer over Jolein

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing