Slaapproducten

6 tips voor het kopen van jouw perfecte boxspring

Zie jij door alle boxsprings jouw droomboxspring niet meer? Begrijpelijk! Er is een ontzettend ruim aanbod. En dat houdt echt niet op bij de looks. Eigenlijk begint het daar pas mee, want op comfortvlak zijn er nóg eens tal van mogelijkheden. Het lijkt hierdoor misschien lastig om jouw perfecte boxspring match te vinden. Toch zorgen alle mogelijkheden er juist voor dat jij die ene boxspring vindt die in alle opzichten helemaal op je lijf is geschreven. Lees snel onze tips.

1. Bepaal de basiscondities

Dit gaat je hoe dan ook goed af, want deze basispunten liggen eigenlijk al zo goed als vast! Denk bijvoorbeeld aan factoren als de afmetingen van de boxspring (waar komt deze te staan?), hoeveel mag de boxspring maximaal kosten, wil ik een vlak of elektrisch verstelbaar model (lees je veel in bed, of kijk je vaak tv?), hoe lang ben ik, wat weeg ik, wat is mijn slaaphouding, welke wensen heeft mijn partner? Allemaal factoren die al vastliggen, maar zeker ook al de eerste keuzerichting bepalen. Vergeet zeker niet onze boxspringadvies pagina te bekijken. Hier helpen we je graag opweg!

 

2. Oriënteren, oriënteren en nog eens oriënteren

Zorg dat je vanuit zoveel mogelijk hoeken informatie en ervaringen krijgt en vindt. Familie, vrienden, kennissen. Hebben zij een boxspring? Wat zijn hun bevindingen, welke keuzes hebben zij gemaakt en bevallen deze? Natuurlijk vind je ook op het internet oneindig veel ervaringen van mensen. Vergelijk aanbieders, vergelijk sites, vind aantrekkelijke aanbiedingen, informeer bij welke winkels de mensen zijn geweest. Waren ze tevreden over de service?

 

3. Bezoek winkels: ervaar, voel en vergelijk

Vaak helpt het om vanuit alle informatie een toplijstje te maken met boxsprings die op dit moment jouw voorkeur hebben. Maak bijvoorbeeld eens een top 5 lijst en bezoek de winkels die deze boxsprings verkopen. Doordat je een toplijstje maakt ga je vaak nét wat gerichter op je doel af. Laat je informeren over vergelijkbare opties en mogelijke boxsprings welke ook voldoen én vergelijkbaar zijn met jouw voorkeurs boxsprings. 

 
4. Bepaal jouw stijlvoorkeur

Misschien heb je meteen al heel duidelijk voor ogen welke boxspringstijl jij mooi vindt. Zo niet dan ben je tijdens alle oriëntatie vast al heel veel mogelijkheden, opties en stijlsoorten tegengekomen. Wat heeft jouw voorkeur? Het uiterlijk van je nieuwe boxspring is natuurlijk minstens zo belangrijk en bepaalt voor een groot deel de sfeer van je slaapkamer. Ga jij voor opvallend en karakteristiek of ben je meer van het minimalistische en ingetogen stijltje? Stoer of romantisch? Met de juiste kleur, stofsoort, pootjes, wel of geen hoofd- en of voetenbord bijvoorbeeld bepaal je de uiteindelijke looks.


 5. Check voorwaarden en garanties

Laat je bij het aanschaffen van je boxspring goed informeren over belangrijke voorwaarden zoals bijvoorbeeld de garantievoorwaarden, levertijden, montagemogelijkheden en bezorgopties. Zo weet je ook waar je na het aanschaffen aan toe bent. Zo zijn onze Beter Bed service-, garantie- en leveringsvoorwaarden helder omschreven en terug te vinden op onze website. Wij zijn bijvoorbeeld ook aangesloten bij de Centrale Branchevereniging Wonen (CWB) voor heel veel extra zekerheid. Alle boxsprings worden bij ons gratis geleverd op een voor jou gewenst tijdstip én ook gratis gemonteerd. (Met uitzondering van het merk Beter Bed Basic).


6. Denk alvast na over accessoires

Vergeet zeker niet om naast de boxspring te denken aan nieuw beddengoed met de juiste maten. Een nieuw bed heeft vaak ook weer andere afmetingen. En wordt het ook niet eens tijd voor een nieuw kussen? Zijn er bij de boxspring ook bijpassende nachtkastjes verkrijgbaar? Vergeet vooral niet om aan het totaalplaatje te denken waar een leuke aankleding met fijn en comfortabel beddengoed zeker onderdeel van maakt!

Lees meer over

Over de auteur

Jan

Productexpert

Weet álles over de producten van Beter Bed

Meer over Jan

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing