Slaapproducten

De belangrijkste onderhoudstips voor je boxspring

Geniet jij al iedere nacht van het comfort van een boxspring? Lucky you! Natuurlijk wil je dat ook zo lang mogelijk blijven doen. Daarom raden wij je één ding aan: onderhoud je boxspring goed! Zo maak je optimaal gebruik van de levensduur. Wij geven je in dit artikel graag een aantal belangrijke tips voor dit onderhoud. Zo weet je zeker dat jouw boxspring in topconditie blijft!

Verschillende onderdelen, verschillend onderhoud

Je boxspring bestaat uit verschillende onderdelen. Ieder onderdeel heeft baat bij een eigen manier van onderhoud. Ook niet ieder onderdeel heeft onderhoud nodig of gaat even lang mee. Het framewerk kan bijvoorbeeld goed een levensduur van 20 jaar hebben, terwijl het matras een stuk minder lang meegaat en het topmatras weer wat minder lang. Dat is natuurlijk ook niet zo vreemd. zo beschermt het topmatras je matras en is ook het onderdeel waar je letterlijk op ligt. Het topmatras zal dus meer belasting krijgen. Hieronder vind je de belangrijkste onderhoudstips waar jijzelf invloed op hebt. Neem ze vooral in acht, want hoe langer je geniet van jouw boxspring hoe beter!

 

Het onderhoud van het matras en topmatras

Gelukkig sta je er niet steeds bij stil; iedere nacht verlies je gemiddeld wel een kwart liter vocht. Wauw! Gooi maar eens de inhoud van een grote mok om, dat is aardig wat! Om zo lang mogelijk van je matras te kunnen genieten raden wij je het volgende aan:

  • Lucht dagelijks je (top)matras. Sla je dekbed even terug en zet het raam open
  • Gebruik altijd een molton én een matrasbeschermer. Zo trekt het vocht niet direct in het (top)matras
  • Draaien en keren maar dat (top)matras! Het liefst iedere twee weken. Houd altijd goed rekening met het type matras. Zo kun je een traagschuimmatras wel draaien van het hoofd- naar het voeteneinde, maar niet keren. Twijfel je? Informeer altijd even bij onze slaapadviseur!

 

Hoe onderhoud je de bekleding van je boxspring?

Met goed onderhoud van de bekleding van je boxspring zorg je ervoor dat deze er als nieuw uit blijft zien! Verschillende stofsoorten kennen vaak een verschillende elasticiteit door een andere manier van weven of vezelsoort. De ene stof plooit bijvoorbeeld sneller dan de andere stof, maar dit is echt geen reden om aan de kwaliteit van je boxspring te twijfelen!

  • Probeer de stoffen niet aan direct zonlicht bloot te stellen. Na verloop van tijd kan de stof hierdoor verkleuren
  • Stofzuig de bekleding van je boxspring eens per week op een laag vermogen. (Gebruik geen mondstuk met uitsteeksels!) Zo verwijder je haren, stof en losse huidschilfertjes
  • Neem de stof van je boxspring eens in de twee weken even af met een licht vochtige doek
  • Gebruik de Protexx beschermset als bescherming van de stof tegen vlekken, maar ook om ontstane vlekken te reinigen
  • Laat echt sterk vervuilde bekleding het best reinigen door een erkend bedrijf

 

Je elektrisch verstelbare bodem verdient ook een beetje aandacht!

Slaap je op een elektrisch verstelbare boxspring dan raden we je aan om deze verstelbare bodem af en toe ook wat extra aandacht te schenken!
Denk bijvoorbeeld aan de volgende twee tips:

Verstel het hoofd- en of voeteneinde niet als je hier op zit of ligt. Dit voorkomt overbelasting

Last van piepen of kraken? Smeer de scharnieren in met een beetje siliconenspray
Ontdek nog meer boxspringstijlen en vind jouw perfecte droomboxspring op beterbed.nl of kom langs in een van onze winkels.

Lees meer over

Over de auteur

Jan

Productexpert

Weet álles over de producten van Beter Bed

Meer over Jan

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing