Slaapproducten

Passend dekbedovertrek: da’s nog een hele kunst!

Welk overtrek kies je voor je dekbed? Soms is het best lastig om een juiste maat dekbedovertrek te vinden die precies om je dekbed past. De ene keer blijft er een lange flap aan de onderkant over en de andere keer is hij te klein. Hoe kies je de juiste maat dekbedovertrek en welke afmeting heb je nodig? Dat is wat we in deze blog gaan bespreken zodat jij voortaan ook de perfect passende hoes voor je dekbed in huis haalt!

Voor mijn jongste kinderen met een gewoon eenpersoonsbed gaat het nog wel. Ik koop gewoon een standaard overtrek van 140 x 200 cm en daar kom ik altijd prima mee weg. 

Voor mijn oudste zoon met zijn twijfelaar boxspring is het al een ander verhaal. Ik vind het nog steeds handig zo’n breed bed, vooral als hij een logé en straks ooit een vriendinnetje mee naar huis brengt, maar het juiste beddengoed kopen heeft wel even wat voeten in aarde gehad. Ach, daar waren zijn broertjes weer goed mee, zal ik maar zeggen…

Neem dan mijn eigen bed, een comfortabele boxspring van 180 breed. Ik heb al twee dekbedovertrekken in de kast liggen die ik nooit gebruik, omdat ze niet passen! Eén overtrek heb ik ooit zelf verkeerd besteld en eentje kreeg ik afgelopen Kerst van mijn schoonzus cadeau. Supergaaf, dat zeker. Het is een zacht en warm flanellen overtrek met een breiprint. Helemaal van nu dus. Maar je voelt hem al aankomen: hij is helaas te klein. Een dekbed van 240 breed in een overtrek van 200 breed proppen, is niet het beste plan kan ik je melden. Terwijl er toch echt ‘tweepersoons dekbedovertrek’ op de verpakking stond. Ik kan het mijn schoonzus dus niet kwalijk nemen.

Na rondvraag in mijn vriendenkring blijkt dat ik en mijn schoonzus niet de enigen zijn die soms door de bomen het bos niet meer zien in overtrekkenland. Sinds ik deze pagina over bedtextiel ontdekt heb, verwijs ik dan ook iedereen met overtrekmaattwijfels hiernaartoe. Op deze site vind je alle info die je nodig hebt. Wanneer ga je voor een extra lengtemaat? Als er staat 240 x 220, is dat dan 220 breed of juist 220 lang? Wat is lits jumeaux? En zijn er ook overtrekken voor een bed van 200 cm breed?

Zo leerde ikzelf dat ik voor de twijfelaar in mijn huis het best een dekbed en overtrek van 200 x 220 cm kan kopen. En dat twee kussenslopen geen overbodige luxe is met het oog op logeerplannen en een pubertoekomst. Mijn zoon heeft nu een klein tweepersoonsdekbed incl. passend overtrek. Handig en hij komt geen deken meer te kort.

Wat betreft mijn eigen bed kwam ik erachter dat een breedte van 240 cm staat voor lits jumeaux. Vanaf nu kijk ik gewoon of ik deze term ergens op de verpakking zie en dan zit ik veilig. Of ik voer deze zoekterm online in en voilà, een kind kan de was doen. Of het bed opmaken.

Eenvoudig de juiste maat kiezen?

Bekijk dit handige overzicht om te zien welke maat bedtextiel je nodig hebt!

Lees meer over

Over de auteur

Jan

Productexpert

Weet álles over de producten van Beter Bed

Meer over Jan

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing