Beter slapen

De Nederlandse slaapgewoonten van 2020

De zomer is in aantocht, corona blaast de aftocht. Langzaam aan gaan de grenzen in Europa weer open. Maar betekent dit dat we dan tóch ons vakantiegeld kunnen uitgeven zoals de naam doet vermoeden? Of neemt Nederland het zekere voor het onzekere? Beter Bed zocht het voor je uit!

Thuisblijven of op vakantie?

Kies je voor thuisblijven? Of komen de muren thuis op je af en heb je behoefte aan de zon? Beide begrijpelijke keuzes: we zitten immers al 3 maanden thuis. Terwijl alle vakantie gecanceld werden en Europa in lockdown zat, bereidde Nederland zich voor op een vakantie in de achtertuin. Nu de zomer voor de deur staat zijn de grenzen weer geopend en is er toch een sprankje hoop op een vakantie in het buitenland. Toch kiest 74% van de Nederlanders ervoor om thuis te blijven. 26% pakt graag het normale leven weer op en kiest voor een vakantie in het buitenland.

Wegdromen in onze eigen slaapkamer

Een kingsize bed in een mooie hotelkamer. Aaah, wie droomt hier nu niet van? Nou, blijkbaar maar 17%! Uit ons onderzoek kiest maar liefst 83% voor hun eigen vertrouwde bed! Slaap is een zeer onderschat onderdeel voor een gezonde levensstijl. De meeste nachten brengen we door in onze eigen slaapkamer. Kies dus voor een comfortabel bed of boxspring, zodat je élke nacht goed tot rust komt en niet alleen op vakantie!

Geen vakantie, wel vakantiegeld: wat nu?

Ieder jaar ontvangt werkend Nederland vlak voor de zomer vakantiegeld. Een toeslag waarvan je een vakantie kunt boeken, als extraatje voor het harde werken van de afgelopen tijd. Maar wanneer vakanties niet door kunnen gaan, wat moeten we dan doen met ons vakantiegeld? 46% neemt het huis en de tuin onderhanden. Tsja, dat verklaren de lange wachtrijen bij de bouwmarkten. 28% bewaard het voor later: in de spaarpot ermee! Wie weet zit er een extra lange skivakantie in… Nu de horeca weer open is, draagt 8% bij aan deze ondernemers. De rest, 18% kiest toch voor een vakantie!

De zomer van 2020

Wij weten wel wat we zouden doen met vrije tijd deze zomer: een nieuwe slaapkamer! Zo’n 32% van de ondervraagden kiest hier ook voor. Goeie keuze, al zeggen we het zelf. Ook kiest 32% ervoor om het strand op te zoeken. Voor alle hooikoortspatiënten in Nederland is dit ook ons advies. En voor zonaanbidders ook. Het grootste deel (35%) is bezig met het uitgeven van vakantiegeld, namelijk de huis-en-tuin to-do lijst afwerken. En de rest? Die zit thuis of op het terras met vrienden!

Wat is jouw Beter Bed moment deze zomer?

Uitslapen op je nieuwe boxspring, bedden testen in het buitenland, of toch klussen in je eigen slaapkamer? Wat je ook doet: zorg ervoor dat je goed uitgerust bent!

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Slaap jezelf gezond

Meer over Nadieh

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing