Beter slapen

Dit is waarom mannen in slaap vallen na de seks

Valt jouw man meteen in slaap na de seks? Wees gerust, hij kan er niets aan doen. Het ligt niet aan jou en komt veel voor. Waarom zijn mannen zo moe na de daad? En waarom hebben vrouwen hier minder last van? Maak in ieder geval geen ruzie met hem, hij kan er echt niets aan doen. In dit artikel vertellen we je precies hoe het komt.

Slaapverwekkende stofjes maken hem moe

Zodra een man een hoogtepunt bereikt, vindt er óók een explosie in zijn brein plaats, waarbij drie stofjes vrijkomen. Je raadt het al, het gaat hier om drie slaapverwekkende stofjes: prolactine, vasopressine en melatonine. Deze mix van slaaphormonen is dé ideale cocktail die ervoor zorgt dat hij gemakkelijker en sneller in slaap valt. Zeker wanneer hij al een beetje moe was.

Waarom vallen vrouwen niet in slaap na de seks?

Vrouwen zijn doorgaans niet zo moe na de seks en willen vaak juist nog ‘uren’ nagenieten met elkaar. Hoe dit kan? Simpelweg doordat vrouwen deze stofjes niet aanmaken. Bij vrouwen komt er zelfs een ander stofje vrij: oxytocine. Dit wordt ook wel het knuffelhormoon of liefdeshormoon genoemd. Hierdoor krijg je als vrouw juist eerder de behoefte aan knuffelen en kroelen.

Wat doen tegen mannen die in slaap vallen na de seks?

Niets. Het is nu eenmaal een feit dat deze slaapverwekkende hormonen vrijkomen bij het mannelijke orgasme. Accepteren dus maar ladies! En eerlijk, tegen je slapende man aankruipen is toch ook best fijn? Slaap lekker!

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Meer weten over slapen? Ik weet daar álles van!

Meer over Laura

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing