Beter slapen

Studentenkamer inrichten? Zó doe je dat!

Het studentenleven wordt ervaren als een tijd om nooit meer te vergeten! Je gaat op avontuur in de grote stad, maakt veel nieuwe vrienden én gaat misschien wel op kamers. Verhuizen naar een studentenkamer is leuk, maar hoe kun je dit nu het beste aanpakken? Het inrichten van een nieuwe kamer is vaak al lastig, laat staan een studentenkamer van een paar vierkante meter. Maar met deze tips, inspiratie en ideeën heb jij in mum van tijd een studentenkamer ingericht waar je met veel plezier slaapt.

Een kleine studentenkamer inrichten

Vaak zijn studentenkamers niet al te groot en is het lastig om alles wat je nodig hebt in je kamer te krijgen. Natuurlijk wil je een plek waar je gezellig vrienden kan ontvangen, maar ook dat dit een rustgevende plek is waar je studeert en slaapt. Een goede oplossing is een scheidingswand. Dit kan een gordijn zijn, maar ook een kast. Zo creëer je eenvoudig twee ruimtes. Dit is een optie als je genoeg ruimte in je slaapkamer hebt. Als je dit niet hebt, dan kan je in dit geval ook een grote spiegel in je kamer ophangen. Door spiegels laat je je kamer groter lijken! Tip: maak een schets van je studentenkamer. Zo weet je voordat je gaat verhuizen precies op welke plek de meubels passen en voorkom je een onnodige lange verhuisdag!

Wat voor bed moet ik kiezen voor mijn studentenkamer?

Wat te denken van schoenen, kleding, extra kussens, boeken en ga zo maar door. In een studentenkamer is het belangrijk om veel opbergruimte te hebben. Al je spullen wil je zo praktisch mogelijk opbergen, zodat er meer ruimte is om te bewegen. Een ideale manier om al je rommelige spullen weg te werken is onder je bed. Je bed neemt vaak het meeste plek in beslag en onder je bed is hierdoor een grote ruimte die onbenut blijft. En daar hebben we de perfecte oplossing voor! Er zijn verschillende ruimtebesparende bedden en boxsprings verkrijgbaar met opbergruimte. Hierdoor kun je héél véél spullen kwijt, zonder dat je er ruimte voor inlevert. Ideaal dus.

Of je kiest voor een lager bed. Zo zijn er tal van varianten in eenpersoonsbedden, twijfelaars en tweepersoonsbedden. Door op je bed een mooi plaid of extra kussens te leggen kan je bed ook overdag perfect gebruikt worden als zitplek.

Als je écht ruimte wilt besparen kun je ook een slaapbank kopen. Een ander voordeel van een slaapbank is dat je hem overdag kunt gebruiken om op te zitten en ’s avonds heb je het snel omgetoverd tot bed.

Praktische meubels om je studentenkamer mee in te richten

Voordat je aan je studie begint, moet eerst je studentenkamer ingericht worden. In een studentenkamer is het praktisch om slaapkameraccessoires te gebruiken die meerdere functies hebben. Een kleine kamer wil je zo groot mogelijk laten lijken én zo praktisch mogelijk inrichten. Veel kastruimte is natuurlijk ideaal! Maar in een studentenkamer is er helaas niet altijd plek. Door een kledingrek te plaatsen in je slaapkamer, bespaar je heel veel ruimte. Ook een hocker is een handige accessoire voor de kleine slaapkamer. Deze kun je zowel als nachtkastje, salontafel, poef of krukje gebruiken. En wat dacht je van een bureau, die je ook kunt gebruiken om aan te eten. Of denk eens aan een bedkast, een bedombouw die perfect de ruimte boven je bed opvult. Je ziet het al: genoeg mogelijkheden om je kleine studentenkamer efficiënt in te richten!

Zo maak je je studentenkamer gezellig

Als je weinig ruimte in je studentenkamer hebt, heb je ook niet veel ruimte voor veel meubels. Probeer een kleine kamer zo groot mogelijk te laten ogen. Werk met witte kleuren, houten accenten en zet je kleine kamer niet te vol. Maar één van de belangrijkste onderdelen is om van je kamer echt een eigen plekje te maken, met een warm, knus en gezellig gevoel. Denk daarbij aan het plaatsen van persoonlijke foto’s of een collage aan de muur. Een andere tip is om sfeer te creëren met verlichting. Door veel kleinere lampjes te gebruiken geef je veel meer sfeer aan je studentenkamer.

Met deze tips, inspiratie en ideeën kun jij je studentenkamer op de mooiste, beste en meest efficiëntste manier inrichten. Meer inspiratie en tips nodig? Lees dan ons artikel voor het inrichten van een kleine slaapkamer!

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Weet alles over slapen.

Meer over Sanne

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing