Beter slapen

Elektronica in de slaapkamer

Je slaapkamer is bedoeld als een plek om uit te rusten. Een relaxte plek in huis waar je geen afleiding hebt. Zodat je de volgende ochtend weer uitgeslapen en opgeladen je bed uit stapt! Om in slaap te vallen, is totale ontspanning essentieel. Door het gebruik van elektronica in de slaapkamer wordt dit proces nog wel eens verstoord. Hoe dit precies zit en hoe je je apparaten gemakkelijk kunt vervangen door andere zaken, lees je hier.

Verwijder elektronica in de slaapkamer

  • Laat elektronica zoals een tv of een computer niet op stand-by staan. Deze elektronische apparaten geven straling af die je onbewust uit je slaap haalt. Het beste is zelfs om alle elektronica uit je slaapkamer te halen, zodat er geen kans is dat je wakker ligt door de straling!
  • Leg je mobiele telefoon nooit onder je kussen. Ook je mobiele telefoon geeft straling af die je slaap niet ten goede komt. Leg ‘m dus het liefst zo ver mogelijk van je vandaan. Leg je mobieltje bijvoorbeeld op de vensterbank, bij de spiegel of op het nachtkastje aan de andere kant van het bed.

  • Je wordt slaperig als je lichaam denkt dat de dag voorbij is. Dit gebeurt tijdens het vallen van de avond, als het donker wordt. Wanneer je voor het slapengaan tv kijkt, computert of op je mobieltje kijkt, worden je hersenen juist geactiveerd. Deze elektronica heeft namelijk een fel licht wat je hersenen associëren met daglicht. We hoeven je vast niet uit te leggen dat dit geen goed idee is…

 

Vervang je elektronica!

  • Lees een boek voor het slapengaan. Een boek brengt je tot rust. Daarnaast geef je je lichaam de kans om signalen af te geven dat je toe bent aan rust. Zo kun je totaal ontspannen in slaap vallen.

  • Ga een goed gesprek aan met je partner. Door het gebruik van elektronica vergeten we vaak dat een goed gesprek ook erg fijn kan zijn. Hetzelfde geldt voor intimiteit tussen de lakens.

  • Zet een raam open voor frisse lucht. De zuurstof die binnenkomt is een stuk beter voor je dan de straling van elektronica.


Wij wensen je een goede nachtrust! Zelfs Facebook kan wel even wachten tot morgenvroeg…

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Weet alles over slapen.

Meer over Sanne

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing