Beter slapen

Je eigen kussen mee op vakantie, ja of nee?

Ik ga op vakantie en ik neem mee… Enig idee wat de gemiddelde Nederlander op deze vraag antwoordt? Natuurlijk scoren de tandenborstel, het paspoort, het zakmes en de hagelslag hoog. Zelfs de waslijnen, kaasschaven en onmisbare koffiecreamers ontbreken niet in menig reistas of koffer. Maar wist je dat een steeds groter deel van de mensen zijn eigen hoofdkussen meeneemt op vakantie? En dat snappen wij van Beter Bed natuurlijk heel goed!

Rust gegarandeerd

De geur en het comfort van thuis. Wie wil dat nou niet? Na een lange dag vol exotische indrukken - of het afwerken van het totale animatieprogramma – ben je wel toe aan wat ontspanning en rust. Nu gaat het meezeulen van je matras wat moeilijk, maar je eigen kussen meenemen is prima te doen. Of je nu in het Hilton slaapt of op een luchtbed in een tentje op de camping; je eigen vertrouwde kussen brengt je in no time in dromenland. Zodat je alles uit elke vakantiedag kunt halen.

Je eigen kussen voor onderweg

Niet alleen ’s nachts heb je profijt van je eigen kussen. Wat dacht je bijvoorbeeld van onderweg in het vliegtuig of in het niet bepaald comfortabele transferbusje? Ga je met de auto op vakantie, dan zijn je kids op de achterbank je ongetwijfeld dankbaar voor dit waardevolle item. Ook jijzelf zult overigens een tevreden zucht slaken als je kleine eindelijk in slaap valt, maar dat terzijde.

Tips over hoe je kussen mee te nemen

Om te voorkomen dat je koffer al voor meer dan de helft vol zit voordat je er enig kledingstuk hebt in gelegd, hebben we wat meeneemtips voor je op een rijtje gezet. 

1. Vacuüm verpakken

Ideaal. Als alle lucht uit je kussen geperst is, heeft het nog maar een fractie van de oorspronkelijke grootte en past je kussen zonder enige moeite in elke tas of koffer. Producten als de Balbo smart bag maken het je gemakkelijk. Deze plastic zak maak je met een schuifje vacuüm, zodat je kussen slinkt tot acceptabele proporties.

2. Oprollen

Heb je geen tijd of geld om een speciale tas aan te schaffen? Natuurlijk kun je ook gewone plastic zakken gebruiken en andere technieken inzetten. Rol je kussen goed op en ga er nog even goed op zitten. De meeste winst heb je dan al behaald. Wil je het iets professioneler aanpakken? Maak gebruik van de stofzuiger en voilà: er is weer ruimte voor wat extra jurkjes. Of je eigen dekbedovertrek natuurlijk…

3. Opblaaskussens en reiskussens

Als derde optie zijn er nog het opblaaskussen en het reiskussen. Er zijn genoeg zelfopblazende en lichtgewicht reiskussens te koop, maar omdat zij het qua comfort en ondersteuning natuurlijk niet halen bij je kussen van traagschuim of ganzenveren, verwijzen we je toch liever naar optie 1 en 2. Zodat je optimaal van je vakantie kunt genieten!

Eerder gaven we al meerdere tips over goed slapen op vakantie, zoals zuinig zijn met kunstlicht en airco, voldoende bewegen en letten op je eet- en drinkpatroon. Lees meer over slaaptips op vakantie.

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Slaap jezelf gezond

Meer over Nadieh

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing