Beter slapen

Bye bye ochtendhumeur met deze ochtendapps

De een springt fluitend uit z’n bed en trekt zingend de gordijnen open. De ander snoozet 6 keer en slaapwandelt daarna zwijgend naar het koffiezetapparaat. De ochtend. Je houdt of gruwelt ervan. Behoor je tot de categorie nachtbraker, ochtendhumeurtje en voor-tienen-niet-aanspreekbaar of geldt dit voor je partner of huisgenoot? Wij maken het je makkelijker!

Er staan namelijk hulptroepen klaar. De technologie staat voor niets en waarom zou je hier niet optimaal gebruik van maken? Hier is een aantal apps dat je helpt de ochtend door te komen. Die hem wat draaglijker maken zodat je vol energie aan de dag kunt beginnen. Kijk, daar kun je wat mee.

Sleep cycle

Word je ooit wakker met het idee dat je amper geslapen hebt en ben je je bed niet uit te branden? Dan is Sleep Cycle je redding. De app kost 0,89 euro en werkt met je iPhone, iPad of iPod Touch. Hij meet je beweging terwijl je slaapt en maakt je wakker in je lichtste slaapfase. Wakker gemaakt worden terwijl je nog diep in dromenland bent, is immers niet bepaald leuk…

Waky

Haat je het onnatuurlijke robotachtige geluid van je wekker ‘s ochtends? Dan is Waky wat voor jou. In plaats van een aanval van irritante geluiden, gebruikt Waky zwoele stemmen om je zachtjes wakker te maken. De stemmen zijn net zo leuk en wakker als de naam van de app suggereert. Er is keuze uit jongens- en meisjesstemmen in verschillende talen. Zelfs wakker gemaakt worden door de Kerstman is voortaan haalbare kaart! Waky is gratis, en je krijgt extra wake-up stemmen met de 'Pro' versie voor 4,49 euro.

Calm

De ochtend gelukkig en ontspannen beginnen. Wie wil dat nou niet? Het is bewezen dat de stemming waarin we zijn als we wakker worden, de toon voor onze dag zet en bepaalt hoe productief we zijn. Als ‘s morgens je opgewekte humeur ver te zoeken is, moet je Calm eens proberen. Het is een gratis app waarmee je mediteert en relaxt. Denk aan rustgevende beelden van de natuur in combinatie met klanken van vogeltjes, golven, regen of muziek. Kies een dromerig thema en de app leidt je door zeven ontstressende stappen om je klaar te maken voor de dag.  

Xtreme wekker

De Xtreme wekker heeft tal van functies om je op tijd je bed uit te krijgen. Met deze wekker word je wekker op de manier die jij prettig vindt. Zo kun je je ochtendalarm zo instellen dat het volume langzaam wordt verhoogd en je niet wakker schrikt, de extra grote sluimerknop gebruiken om te voorkomen dat je per ongeluk het alarm uitschakelt en jezelf dwingen tot het oplossen van wiskundige uitdagingen om het alarm te kunnen uitschakelen/uitstellen. De app is gratis te downloaden.

Sworkit

Opstarten met een endorfineboost: dat is Sworkit. Kies zelf hoe lang je wilt oefenen en Sworkit’s circuit fitness training laat je zweten. Of het nu vijf of zestig minuten is. Het enige wat je hoeft te doen is de app te starten, een tijd in te stellen en een soort training te kiezen (boven- of onderlichaam, kracht, cardio of stretching). Dan ga je aan de slag en wanneer je buiten adem bent, doe je er gewoon een paar yogahoudingen tussendoor. Sworkit is gratis beschikbaar en je hebt totaal geen apparatuur nodig. Goedkoper dan de sportschool en gegarandeerd effectief!

Spotify

Als je eenmaal uit bed bent en gemediteerd of gesport hebt, ga je waarschijnlijk richting badkamer. Wat is er dan lekkerder dan douchen en tandenpoetsen met een muziekje aan? Juist. Douchen en tandenpoetsen met je favoriete muziekje aan. Met Spotify kun je bestaande playlists luisteren en je eigen playlists samenstellen en luisteren wanneer het uitkomt. Er is een gratis versie (met reclame tussendoor) en een betaalde versie (zonder reclame en ook offline te gebruiken).

Laat de dag maar beginnen!

Lees meer over

Over de auteur

CSR & Innovatie expert

Duurzaamheid Guru

Meer over Jaap

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing