Beter slapen

Slaap als een roos dankzij deze 7 drankjes

Yes! De terrassen gaan weer open en de avondklok verdwijnt. Wijntje of biertje dan maar? Gezellig! Tegen de tijd dat je naar bed gaat, voel je je heerlijk soezerig en val je als een blok in slaap. Maar schijn bedriegt. Want midden in de nacht word je wakker en kom je met geen mogelijkheid meer in slaap. Niet zo’n goed slaapmutsje dus, dat alcohol. Wat wel, dat zetten wij hieronder voor je op een rijtje.

Kamillethee

Oké, toegegeven, het klinkt misschien nét wat minder gezellig dan dat wijntje, maar je gaat er wel stukken beter van slapen: kamillethee. Kamille is een krachtige antioxidant en bevat apigenine. Dit stofje helpt om in je hersenen de receptoren die slaperigheid stimuleren en slapeloosheid verminderen, te verbinden. Wauw. ‘Drie bier, euh kamillethee alsjeblieft!’

Kokoswater

Nee, we hebben het hier niet over een Pina colada, maar over kokoswater. Een drankje dat dankzij de kokos vol zit met kalium en magnesium. Deze stofjes verminderen de spanning in je gehele lichaam en spelen een belangrijke rol bij je slaap-waakritme. Drink eens een paar glazen kokoswater voor het slapen en kijk of het helpt.

Amandelmelk

Ook amandelen bevatten veel magnesium. Een gebrek aan deze stof kan je dus flink wakker houden. Is amandelmelk nou écht niet je ding? Kies dan voor gewone melk met een beetje magnesiumpoeder als alternatief.

Sojamelk

In sojamelk zit veel van het aminozuur tryptofaan. Dat is dé bouwstof voor de aanmaak van serotine en melatonine. Twee stofjes die een goede nachtrust bevorderen. En dat niet alleen, je humeur krijgt er ook een boost van. Dat worden gezellige dromen!

Walnotensmoothie

Naast sojamelk vind je ook een hoge dosis tryptofaan in walnoten. Gebruik deze dus vooral in een heerlijke slaapmocktail. Combineer ze in een smoothie van amandelmelk en banaan en voordat je het weet lig jij uren in dromenland.

Lavendelthee

Het is niet zozeer de smaak zelf, maar de kalmerende geur van lavendel dat jou de nacht door helpt. Deze geur heeft namelijk een stressverlagende werking op onze geest. Zo stap je na een kopje lavendelthee helemaal zen je bedje in.

Thee met citroenmelisse

Het ziet er uit als munt en het ruikt naar citroen: citroenmelisse. De thee heeft een lekkere, aangename smaak en helpt je om superrelaxed te worden. Het wordt daarom al eeuwenlang toegepast om stress te verminderen en slaap te verbeteren.

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Meer weten over slapen? Ik weet daar álles van!

Meer over Laura

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing