Beter slapen

Slaap jij aan de linker- of rechterkant?

Woon je samen of deel je regelmatig met dezelfde bedpartner het bed dan hebben jullie waarschijnlijk beiden een ‘eigen’ kant. En die kant waar jij slaapt, schijnt meer over jou te zeggen dan je denkt. Hmmm, interessant!

Zijn linksslapers positiever dan rechtsslapers?

Aan welke kant van het bed slaap jij (gezien vanuit de ligpositie)? Rechts? Oh oh…. Dan hebben we ‘slecht’ nieuws voor je. Volgens een onderzoek onder 1000 volwassenen van de Britse beddenmakers Sealy, sta jij namelijk een stuk minder vrolijk op dan je links slapende (bed)partner. Het onderzoek laat zien dat de kant waarop je slaapt invloed zou hebben op je humeur. Niet alleen staan linksslapers vrolijker op, ze zouden ook een stuk tevredener zijn over het werk, ze hebben meer en betere vriendschappen én een positievere blik op het leven. Nou, nou!


Nog meer verschillen

Oké, linksslapers zouden dus positiever in het leven staan. Maar hoeveel positiever dan wel? Meer dan een kwart van de links slapende deelnemers kijkt over het algemeen positief naar hun leven, tegenover 18% van de rechtsslapers. Crisissituatie? Maar liefst 65% van de linksslapers reageert volgens het onderzoek rustiger dan hun bedpartner. Ook met het zelfvertrouwen van de linksslapers zou het beter zitten dan met die van de rechtsslapers. Hierdoor zouden de rechtsslapers ook vaker chagrijnig zijn in de ochtend. En… klopt dit allemaal een beetje bij jouw thuis?

 
Wisselen van kant? Geen denken aan!

Slaap jij ook al vanaf het begin van je relatie aan dezelfde kant van het bed? Je bent zeker niet de enige. Zelfs de meeste deelnemers (meer dan de helft) zijn zo gehecht om aan hun eigen kant van het bed te slapen, dat ze weigeren om te wisselen van bedhelft. Aan de andere kant van het bed voelt het namelijk maar vreemd en niet eigen. Waar een voorkeur voor een bepaalde kant vandaan komt, is niet bekend. Wel is onze voorkeur vaak al jaren oud en kiest de grootste groep met een kleine meerderheid van 51% voor de linkerkant en 49% voor de rechterkant.

Tja, wat er nou allemaal wel of niet klopt over de links- en rechtsslapers? Wij laten het maar gewoon ergens in het midden. Slaapt ook best prima toch? Laat je wel even weten in een reactie aan welke kant jij slaapt? Vinden we leuk!

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Slaap jezelf gezond

Meer over Nadieh

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing