Beter slapen

Slaapgewoonten in andere landen

Ieder mens heeft andere gewoonten voor het slapengaan. Behalve dat er een verschil zit tussen elk individu op de wereld, zijn er ook landelijke verschillen te zien. Zo zijn Japanners niet zo hygiënisch op het gebied van slapen. Mexicanen daarentegen juist wel: zij wassen soms wel meerdere keren per week hun beddengoed uit. En het bedritueel van de Britten kun je vast wel raden… een kopje thee!

Nederland verslaafd aan social media

Laten we beginnen met de slaapgewoonten in ons eigen kikkerlandje. De meeste vrouwen kijken voor het slapengaan nog even op social media. Even checken of die ene vriendin nog online is en of iemand nog iets interessants te melden heeft. Mannen doen het anders, zij houden wel van een slaapmutsje. Mannen pakken vaker voor het slapengaan een alcoholisch drankje dan vrouwen. Nederlanders doen er gemiddeld zo’n 19 minuten over om in slaap te vallen.

Groot-Brittannië slaapt zonder pyjama

Als we de Noordzee oversteken, komen we in Groot-Brittannië. Wist je dat Britten graag naakt slapen? Ondanks het feit dat deze natuurlijke slaaphouding van de Britten heel gezond is, komt hij hun slaap blijkbaar niet ten goede. 1 op de tien Britten slaapt namelijk niet goed op werkdagen. Dit is dubbel zoveel als in andere landen. Het meest voorkomende bedritueel van de Britten is niet verrassend. Ze drinken graag een kopje thee voor ze naar bed gaan. 

Duitsland houdt van frisse lucht

Door naar onze buren: Duitsland. Duitsers houden van een hygiënische slaapkamer. Zo luchten ze hun slaapkamer wekelijks. Volgens de Duitsers zorgt dit voor meer ontspanning waardoor ze sneller in slaap vallen. Toch helpt een frisse slaapkamer de Duitsers niet altijd om langer te kunnen slapen. Duitsers slapen namelijk gemiddeld minder dan 7 uur per nacht.

Mexico verschonen hun bed graag

Net als de Duitsers houden ook de Mexicanen ervan hun slaapkamer te verfrissen. Mexicanen houden van een frisse en aangename geur in de slaapkamer. Bovendien wassen zij hun lakens minimaal één keer per week. Voor het slapengaan mediteren of bidden de meeste Mexicanen. 

Japanners maken korte nachten

Japanners zijn de minst hygiënische mensen ter wereld. Een groot deel van de Japanners wast zijn beddengoed minder dan één keer in de drie weken. Zou dit verklaren dat ze per nacht gemiddeld maar 6 uur en 22 minuten slapen? Om dit slaaptekort in te halen, doen zij twee keer per week een extra dutje.

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Slaap jezelf gezond

Meer over Nadieh

Productadvies

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing